HRCases 29 – Σύντομο Βιογραφικό

HR Case Study Series - 29ο τεύχος (Δεκέμβριος 2024)

Συνταγή Επιτυχίας
- Ο Ρόλος της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στην Κουζίνα
  

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη

Η Chef Γεωργιάννα Χιλιαδάκη είναι η μοναδική Ελληνίδα Chef που έχει βραβευτεί με 2 αστέρια Michelin! Το 2017, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη των Best Chef Awards αναδείχθηκε ως η 4η «Καλύτερη Γυναίκα Chef στον κόσμο»!

Παράλληλα, έχει αναδειχθεί ως η «Καλύτερη γυναίκα Chef στην Ελλάδα» το 2017 και πολλές φορές έκτοτε.

Αποφοιτώντας από το Πανεπιστήμιο του Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σπούδασε Ευρωπαϊκές Σπουδές και Ιταλικά, η αγάπη της για τη μαγειρική την οδήγησε στο Institute of Culinary Education (ICE), στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όπου απέκτησε δίπλωμα στις Μαγειρικές Τέχνες και στη Διοίκηση Εστιατορίων.

Το εστιατόριο Funky Gourmet ήταν το πρώτο της εγχείρημα και αυτό που της χάρισε τη παγκόσμια διάκριση με 2 αστέρια Michelin. Είναι Co-founder των εστιατορίων OPSO, INO & Pittabun στο Λονδίνο που απεικονίζουν τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία.

Από το 2021 και έπειτα, η Chef Χιλιαδάκη με την ομάδα της, μοιράζεται την πολυετή της εμπειρία τόσο στο χώρο της μαγειρικής όσο και της εστίασης γενικότερα ως Consultant Chef σε πάρα πολλά και ποικίλα project, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας. Από το Βελιγράδι μέχρι και τη Κρήτη, έχει αναλάβει το consulting σε διαφορετικά εστιατόρια, τα οποία γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Συγκεκριμένα στην Αττική, επιμελείται τα menu στο Zurbaran στο Κολωνάκι, στο Geco το οποίο βρίσκεται στο ξενοδοχείο Gatsby στο κέντρο της Αθήνας, στις σουϊτες του 8ου ορόφου στον όμιλο ΙΑΣΩ και σε ένα νέο χώρο το YABOO, στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά.

Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της Chef στο χώρο της εστίασης, ενεργά ως συνιδιοκτήτρια πλέον, είναι ένα καινούριο εστιατόριο που πρόκειται να ανοίξει και ακούει στο όνομα ΙΩΔΙΟ. Ένας θαλασσινός γαστρονομικός προορισμός στο Κολωνάκι ο οποίος θα φέρει και τη γευστική σφραγίδα της Chef και αναμένεται να υποδεχτεί τους λάτρεις του ψαριού συνδυάζοντας φρέσκες πρώτες ύλες με τη σύγχρονη κουζίνα.

Παράλληλα, η Chef όντας η ίδια πολυπράγμων, έχει τελέσει και ως Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Harvard, στο μάθημα Culinary Psychology το Φεβρουάριο του 2021 και Μάρτιο 2022. Επιπλέον, έχει χτίσει ένα πολύ δημοφιλές και ισχυρό Instagram account @georgianna_hiliadaki, όπου μαγειρεύει για τους διαδικτυακούς φίλους της, εμπνέοντας τους και χαρίζοντας τους καθημερινά ιδιαίτερες συνταγές και έμπνευση!

Η ισχυρή θέληση, το ταλέντο, η εργατικότητα και το πάθος της για τη γαστρονομία, ενέπνευσαν το συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ. Δημήτρη Ταουκίδη να δημιουργήσει ένα βιβλίο παιδικής βιογραφίας με τίτλο «Γεωργιάννα, μια Σεφ μετράει τ’άστρα», στο οποίο η Σεφ απεικονίζεται σαν ένας μικρός χαριτωμένος ήρωας με σκοπό να εμπνεύσει τα μικρά παιδιά και όχι μόνο!

 


Πλοήγηση:
HRCases 29 - ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΑΔ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

EDITORIAL
Η Συνέντευξη
Σύντομο Βιογραφικό

HR Case Study Series | ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ