Δραστηριότητες Φοιτητών

Υποδοχή Νέας Σειράς Φοιτητών

 
Υποδοχή νέων φοιτητών 2021

Γιορτή για την κοπή πίτας

Με την ευκαιρία του νέου έτους οργανώνεται χορευτικό πάρτυ κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιείται η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Προγράμματος.

Φοιτητές, απόφοιτοι και διδάσκοντες βρίσκονται μαζί για να ανταλλάξουν νέα και να περάσουν μερικές ξένοιαστες ώρες.

        

Εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις

 • Τον Μάρτιο του 2023 οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Apivita.
 • Τον Μάρτιο του 2023 οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Vodafone.
 • Το Μάιο του 2022 οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Apivita.
 • Τον Δεκέμβριο του 2021 οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Σωληνουργεία Κορίνθου».
 • Τον Μάιο του 2021, οι φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πλήρους Φοίτησης του Προγράμματός στη ΔΑΔ μαζί με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειρήνη Νικάνδρου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Apivita, όπου παρακολουθήσαν ομιλίες στελεχών της εταιρείας και συμμετείχαν σε workshop.
 • Τον Ιούνιο του 2020 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή- workshop «Εργαστήριο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων ΔΑΔ», στις Σπέτσες, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων HR Society AUEB.
 • Το Φεβρουάριο του 2020 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο της «Αλουμίνιο της Ελλάδος» (εταιρεία ομίλου Μυτιληναίου ΑΕ) στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Οι φοιτητές που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της επιχείρησης, να μάθουν λεπτομέρειες για την ιστορία του οργανισμού αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια βιομηχανία αυτού του μεγέθους σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού.
 • Τον Απρίλιο του 2019 οι φοιτητές μας επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία της Wind (τμήμα Πλήρους φοίτησης) και της PwC (τμήμα Μερικής φοίτησης).
 • Εκπαιδευτική εκδρομή στο Μιλάνο (Απρίλιος 2019)
 • Τον Φεβρουάριο του 2019 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Coca Cola 3E- Σχηματάρι Mega Plant.
 • Το Μάρτιο του 2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο Βουκουρέστι, με επίσκεψη στο University of Bucharest  και στην εταιρεία PepsiCo Romania.
 • Το Μάρτιο του 2018 το ΜΠΣ πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στις εταιρείες Apivita και Intralot.
 • Το Δεκέμβριο του 2017 οι φοιτητές μας επισκέφτηκαν  τα κεντρικά γραφεία της PepsiCo Greece με τη συνοδεία των διδασκόντων κ.κ. Ειρήνη Νικάνδρου και Λήδα Παναγιωτοπουλου. Ξεναγήθηκαν στα νέα γραφεία της εταιρείας και άκουσαν ομιλίες από στελέχη της ΔΑΔ.
 • Το Νοέμβριο του 2017 το ΜΠΣ ΔΑΔ επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού στα κεντρικά γραφεία της Vodafone Greece. Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, η Resourcing Manager και οι συνεργάτες τους παρουσίασαν την εταιρεία και τις δράσεις HR που πραγματοποιούν και μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις τους.
 • Το Μάρτιο του 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των φοιτητών μας στα κεντρικά γραφεία της PwC Greece. Στελέχη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Σύμβουλοι των Συμβουλευτικών του Business Advisory παρουσίασαν στους φοιτητές μας τον τρόπο λειτουργίας των αντίστοιχων τμημάτων και παραδείγματα των δραστηριοτήτων τους.
 • Το Νοέμβριο του 2016 το ΜΠΣ στη ΔΑΔ είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενηθεί από τις Διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού πρώτα της Intrasoft και στην συνέχεια της Apivita. Τα στελέχη τους παρουσίασαν στους φοιτητές μας τις πρακτικές ΔΑΔ που εφαρμόζουν αλλά και τις προκλήσεις, δυσκολίες και ευκαιρίες του κλάδου ενώ μας ξενάγησαν και στους χώρους εργασίας των δυο επιχειρήσεων.
 • Τον Ιούνιο του 2016 οι φοιτητές του ΜΠΣ επισκέφθηκαν την Pepsi Greece παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε ένα Talent Management Workshop που διοργάνωσε το HR της εταιρείας σε συνεργασία με τις διδάσκουσες του προγράμματος κ.κ Ειρήνη Νικάνδρου και Λήδα Παναγιωτοπούλου.
 • Τον Απρίλιο του 2016 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στη Μαδρίτη-Τολέδο και επίσκεψη στο IE Business School και την Inditex Careers
 • Εκπαιδευτική Εκδρομή στο Erasmus University Rotterdam (2015)
 • Το Μάρτιο του 2012 διοργανώθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στη Βιέννη κατά την οποία οι φοιτητές του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης.
 • Το Μάρτιο του 2010 οργανώθηκε 5ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Κάτω Ιταλία-Σικελία όπου οι φοιτητές του Προγράμματος φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου Lecce.
 • Το 2009 οργανώθηκε 5ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Γαλλία όπου οι φοιτητές του Προγράμματος συναντήθηκαν με φοιτητές αντίστοιχου Προγράμματος της Σορβόννης και ξεναγήθηκαν σε τμήματα προσωπικού γαλλικών εταιρειών.
 • Το 2007 και το 2008 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου με ξενάγηση στο χώρο των αρχαίων πλυντηρίων μεταλλεύματος Λαυρίου και επίσκεψη στο ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου. Επίσης έχουν γίνει επισκέψεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε τμήματα ΔΑΔ μεγάλων εταιρειών, όπως ΤΙΤΑΝ, Procter & Gamble, Colgate Palmolive, Cadbury κ.λπ.

       

     
  

Υπαίθριο σεμινάριο

Μέσα στο καλοκαίρι, λίγο πριν από τις διακοπές, πραγματοποιείται θερινό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ανάπτυξη Ομαδικών Ικανοτήτων», για τους φοιτητές του Προγράμματος στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών.

Όλοι οι φοιτητές (πλήρους ή μερικής φοίτησης) συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό σε μια σειρά από δραστηριότητες. Το σεμινάριο που δίνει την αφορμή για πνευματική και σωματική άσκηση και για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, έχει γίνει κιόλας παράδοση.