Δραστηριότητες Φοιτητών

Υποδοχή Νέας Σειράς Φοιτητών

Υποδοχή νέων φοιτητών 2021

Με επιτυχία και ακολουθώντας το απαραίτητο πρωτόκολλο ασφαλείας COVID-19, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Υποδοχής των νεοεισαχθέντων μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel Athens, με τη συμμετοχή φοιτητών και διδασκόντων. Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την επίβλεψη του Διευθυντή του Προγράμματος, Αναπληρωτή Καθηγητή Ιωάννη Νικολάου, ο όποιος και άνοιξε την εκδήλωση με την παρουσίαση του προγράμματος. Σύντομη παρουσίαση απηύθυνε και η  κα Μαρία Σαββάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Προγράμματος HR Society.

   

Το Σάββατο 28/09/2019 στο αθλητικό κέντρο The Wall sport climbing center πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση υποδοχής (Induction Program) των νέων φοιτητών του Προγράμματος (Πλήρους και Μερικής Φοίτησης).

Στην εκδήλωση οι φοιτητές παρακολούθησαν αναλυτική παρουσίαση για τη δομή και το περιεχόμενο του Προγράμματος που πραγματοποιήθηκε από τον Δ/ντή του Προγράμματος κο Νικολάου Ιωάννη.

Μέσα από μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων και οργανωμένων ασκήσεων οι νέοι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τους συμφοιτητές τους και τις δυνατότητές τους να λειτουργούν ομαδικά.

Το Σάββατο 06/10/2018 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση υποδοχής της νέας σειράς των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin).

Στην εκδήλωση οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αναλυτική παρουσίαση για τη δομή και το περιεχόμενο του νέου Προγράμματος που πραγματοποιήθηκε από τον κο Νικολάου Ιωάννη και να πάρουν συμβουλές από μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων. Πραγματοποιήθηκε ομαδική άσκηση με «ορχήστρα» κρουστών στην οποία οι νέοι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να γνωρίσουν καλύτερα τους συμφοιτητές τους και τις δυνατότητές τους να λειτουργούν ομαδικά.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου  2017 πραγματοποιήθηκε στο "The Wall sport climbing center" η καθιερωμένη ετήσια τελετή υποδοχής και γνωριμίας των νέων φοιτητών του Προγράμματος.

Αρχικά ο Διευθυντής του ΜΠΣ Ιωάννης Νικολάου έκανε μια αναλυτική παρουσίαση του μεταπτυχιακού, ενώ στη συνέχεια οι νέοι μας φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους μέσα από μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων δραστηριοτήτων που αποσκοπούσαν στην ανάπτυξη της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Φωτογραφία του χρήστη ΜΠΣ στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Φωτογραφία του χρήστη ΜΠΣ στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Φωτογραφία του χρήστη ΜΠΣ στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Φωτογραφία του χρήστη ΜΠΣ στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-συνάντηση γνωριμίας των νέων σειρών φοιτητών 2016-2017 (Πλήρους και Μερικής Φοίτησης). Η συνάντηση γνωριμίας έγινε στην Παλλήνη, στο "The Wall-Sport Climbing Center". Οι νέοι φοιτητές του Προγράμματος είχαν την ευκαιρία να ακούσουν λεπτομέρεις για την δομή και το περιεχόμενο του προγράμματος και στην συνέχεια να πραγματοποιήσουν σειρά ασκήσεων και δραστηριοτήτων που θα τους βοηθήσουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά σαν ομάδα στην διάρκεια των σπουδών τους.

   

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-συνάντηση γνωριμίας των νέων σειρών φοιτητών 2015-2016 (Πλήρους και Μερικής Φοίτησης). Η συνάντηση γνωριμίας έγινε στην Παλλήνη, στο "The Wall-Sport Climbing Center". Οι νέοι φοιτητές του Προγράμματος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα και να γνωριστούν μεταξύ τους (συμμετοχή σε ασκήσεις γνωρίμιας και ομαδικές ασκήσεις).

   

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση υποδοχής των νέων φοιτητών, για το ακαδ.έτος 2014-2015. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Παλλήνη. Οι φοιτητές ήρθαν σε επαφή με το διδακτικό προσωπικό του Προγράμματος, ενημερώθηκαν για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών και μέσα από ομαδικές ασκήσεις και βιωματικές δραστηριότητες γνωρίστηκαν με τους συμφοιτητές τους.

     

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση Γνωριμίας στο παραθαλάσσιο ypanema στη Λιμνοθάλασσα Ηραίου στο Λουτράκι. Η εκδήλωση αυτή έδωσε την ευκαιρία στους νέους φοιτητές του Προγράμματος να γνωριστούν με τους συμφοιτητές τους και να λάβουν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες και ασκήσεις παρουσιάζοντας έτσι την σημασία της συνεργασίας και του ομαδικού πνεύματος που αποτελούν και βασικά συστατικά επιτυχίας για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Οι δραστηριότητες αυτές συντονίζονται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση Γνωριμίας στο παραθαλάσσιο ypanema στη Λιμνοθάλασσα Ηραίου στο Λουτράκι. Η εκδήλωση αυτή έδωσε την ευκαιρία στους νέους φοιτητές του Προγράμματος να γνωριστούν με τους συμφοιτητές τους και να λάβουν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες και ασκήσεις παρουσιάζοντας έτσι την σημασία της συνεργασίας και του ομαδικού πνεύματος που αποτελούν και βασικά συστατικά επιτυχίας για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Οι δραστηριότητες αυτές συντονίζονται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και τα αποτελέσματα αυτής της ομαδικής συνεργασίες θα παρουσιασθούν στο τέλος της ημέρας και θα συνδεθούν με τις καλές πρακτικές στον εργασιακό μας χώρο. Εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες δόθηκε και η δυνατότητα κοινωνικής συναναστροφής τόσο μεταξύ των φοιτητών όσο και με μέλη του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού καθώς επίσης έγιναν και παρουσιάσεις σχετικές με το μεταπτυχιακό.

Γιορτή για την κοπή πίτας

Με την ευκαιρία του νέου έτους οργανώνεται χορευτικό πάρτυ κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιείται η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Προγράμματος.

Φοιτητές, απόφοιτοι και διδάσκοντες βρίσκονται μαζί για να ανταλλάξουν νέα και να περάσουν μερικές ξένοιαστες ώρες.

        

Εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις

 • Τον Απρίλιο του 2024 οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των εταιρειών Apivita, Deloitte και Kaizen Gaming.
 • Τον Μάρτιο του 2023 οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Apivita.
 • Τον Μάρτιο του 2023 οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Vodafone.
 • Το Μάιο του 2022 οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Apivita.
 • Τον Δεκέμβριο του 2021 οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Σωληνουργεία Κορίνθου».
 • Τον Μάιο του 2021, οι φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πλήρους Φοίτησης του Προγράμματός στη ΔΑΔ μαζί με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειρήνη Νικάνδρου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Apivita, όπου παρακολουθήσαν ομιλίες στελεχών της εταιρείας και συμμετείχαν σε workshop.
 • Τον Ιούνιο του 2020 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή- workshop «Εργαστήριο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων ΔΑΔ», στις Σπέτσες, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων HR Society AUEB.
 • Το Φεβρουάριο του 2020 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο της «Αλουμίνιο της Ελλάδος» (εταιρεία ομίλου Μυτιληναίου ΑΕ) στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Οι φοιτητές που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της επιχείρησης, να μάθουν λεπτομέρειες για την ιστορία του οργανισμού αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια βιομηχανία αυτού του μεγέθους σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού.
 • Τον Απρίλιο του 2019 οι φοιτητές μας επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία της Wind (τμήμα Πλήρους φοίτησης) και της PwC (τμήμα Μερικής φοίτησης).
 • Εκπαιδευτική εκδρομή στο Μιλάνο (Απρίλιος 2019)
 • Τον Φεβρουάριο του 2019 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Coca Cola 3E- Σχηματάρι Mega Plant.
 • Το Μάρτιο του 2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο Βουκουρέστι, με επίσκεψη στο University of Bucharest  και στην εταιρεία PepsiCo Romania.
 • Το Μάρτιο του 2018 το ΜΠΣ πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στις εταιρείες Apivita και Intralot.
 • Το Δεκέμβριο του 2017 οι φοιτητές μας επισκέφτηκαν  τα κεντρικά γραφεία της PepsiCo Greece με τη συνοδεία των διδασκόντων κ.κ. Ειρήνη Νικάνδρου και Λήδα Παναγιωτοπουλου. Ξεναγήθηκαν στα νέα γραφεία της εταιρείας και άκουσαν ομιλίες από στελέχη της ΔΑΔ.
 • Το Νοέμβριο του 2017 το ΜΠΣ ΔΑΔ επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού στα κεντρικά γραφεία της Vodafone Greece. Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, η Resourcing Manager και οι συνεργάτες τους παρουσίασαν την εταιρεία και τις δράσεις HR που πραγματοποιούν και μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις τους.
 • Το Μάρτιο του 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των φοιτητών μας στα κεντρικά γραφεία της PwC Greece. Στελέχη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Σύμβουλοι των Συμβουλευτικών του Business Advisory παρουσίασαν στους φοιτητές μας τον τρόπο λειτουργίας των αντίστοιχων τμημάτων και παραδείγματα των δραστηριοτήτων τους.
 • Το Νοέμβριο του 2016 το ΜΠΣ στη ΔΑΔ είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενηθεί από τις Διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού πρώτα της Intrasoft και στην συνέχεια της Apivita. Τα στελέχη τους παρουσίασαν στους φοιτητές μας τις πρακτικές ΔΑΔ που εφαρμόζουν αλλά και τις προκλήσεις, δυσκολίες και ευκαιρίες του κλάδου ενώ μας ξενάγησαν και στους χώρους εργασίας των δυο επιχειρήσεων.
 • Τον Ιούνιο του 2016 οι φοιτητές του ΜΠΣ επισκέφθηκαν την Pepsi Greece παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε ένα Talent Management Workshop που διοργάνωσε το HR της εταιρείας σε συνεργασία με τις διδάσκουσες του προγράμματος κ.κ Ειρήνη Νικάνδρου και Λήδα Παναγιωτοπούλου.
 • Τον Απρίλιο του 2016 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στη Μαδρίτη-Τολέδο και επίσκεψη στο IE Business School και την Inditex Careers
 • Εκπαιδευτική Εκδρομή στο Erasmus University Rotterdam (2015)
 • Το Μάρτιο του 2012 διοργανώθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στη Βιέννη κατά την οποία οι φοιτητές του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης.
 • Το Μάρτιο του 2010 οργανώθηκε 5ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Κάτω Ιταλία-Σικελία όπου οι φοιτητές του Προγράμματος φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου Lecce.
 • Το 2009 οργανώθηκε 5ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Γαλλία όπου οι φοιτητές του Προγράμματος συναντήθηκαν με φοιτητές αντίστοιχου Προγράμματος της Σορβόννης και ξεναγήθηκαν σε τμήματα προσωπικού γαλλικών εταιρειών.
 • Το 2007 και το 2008 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου με ξενάγηση στο χώρο των αρχαίων πλυντηρίων μεταλλεύματος Λαυρίου και επίσκεψη στο ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου. Επίσης έχουν γίνει επισκέψεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε τμήματα ΔΑΔ μεγάλων εταιρειών, όπως ΤΙΤΑΝ, Procter & Gamble, Colgate Palmolive, Cadbury κ.λπ.

       

     
  

Υπαίθριο σεμινάριο

Μέσα στο καλοκαίρι, λίγο πριν από τις διακοπές, πραγματοποιείται θερινό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ανάπτυξη Ομαδικών Ικανοτήτων», για τους φοιτητές του Προγράμματος στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών.

Όλοι οι φοιτητές (πλήρους ή μερικής φοίτησης) συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό σε μια σειρά από δραστηριότητες. Το σεμινάριο που δίνει την αφορμή για πνευματική και σωματική άσκηση και για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, έχει γίνει κιόλας παράδοση.