HRM AUEB Insights - Τεύχος 5ο

Παλαιότερα Τεύχη: Τεύχος 1ο, Τεύχος 2ο, Τεύχος 3ο, Τεύχος 4ο

 Editorial

Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα
Διευθύντρια ΜΠΣ στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, ΟΠΑ

Αγαπητοί/ές,

Στο παρόν τεύχος έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και κατατοπιστικό άρθρο αναφορικά με την «Ηθική Παρενόχληση» ή αλλιώς "Mobbing". Ο επαγγελματικός εκφοβισμός υπήρχε ανέκαθεν σε τοξικά επαγγελματικά περιβάλλοντα, αλλά αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια. Ευχαριστώ θερμά τη συντάκτρια, την κυρία Μαρία Αγελαδά, Senior HR Business Partner και Financial Manager του Σωματείου "No Mobbing", τόσο για το άρθρο, όσο και για το σεμινάριο που συνδιοργανώσαμε για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματός μας!

Η συνεργασία με το Σωματείο "No Mobbing" και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εταιρείες Apivita, Vodafone και Intersport, είναι αντιπροσωπευτικά παραδείγματα των συνεργειών που εμπλουτίζουν την γνώση των φοιτητών και φοιτητριών μας.

Το υψηλό ενδιαφέρον των υποψηφίων, και την τρέχουσα περίοδο υποβολής αιτήσεων, για παρακολούθηση του Προγράμματος επιβραβεύουν τη συνεχή προσπάθεια μας να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών.

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους!


Νέα από την HRM Κοινότητα

Έναρξη αιτήσεων

The Changing Role of HR

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ) με τίτλο «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού» (MSc in Human Resource Management), των Τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας και Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακοινώνει την έναρξη αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.

Περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "The Changing Role of HR", την οποία διοργάνωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τους/τις φοιτητές/τριες και τους/τις αποφοίτους του, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, στο INNOVATHENS, με την ευγενική παραχώρηση της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερα

26ο τεύχος Case Studies Series

Εξέλιξη μέλων ΔΕΠ

"Ψυχολογικό Συμβόλαιο" το θέμα που διερευνά το 26ο τεύχος της σειράς HR Case Study Series με editor την Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα, Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Γνωμοδότες στο 26ο τεύχος του HR Case Study Series  είναι οι κκ. Ευαγγελία Βαντάνα, HR Business Partner, Colgate-Palmolive, Μαρία Τόμπρου, Ερευνητρια, Tepper School of Business, Carnegie Mellon University, USA, Δημήτρης Χατζηεμμανουήλ, Human Resources Manager, Deloitte, Χρήστος Λουκάς, Στελεχος Μαρκετινγκ.

Περισσότερα

Τα τακτικά μέλη της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής (ΕΔΕ) και διδάσκουσες στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Δρ. Ελεάννα Γαλανάκη και Δρ. Ειρήνη Νικάνδρου ορκίστηκαν στη βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Apivita

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Vodafone

Τις βιοκλιματικές εγκαταστάσεις της APIVITA, στο Βιομηχανικό Πάρκο Μαρκόπουλου, επισκέφθηκαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023.

Περισσότερα

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Vodafone, την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης οι συμμετέχοντες και και οι συμμετέχουσες γνώρισαν την ομάδα HR και παρακολουθήσαν τις ομιλίες "What HR does in Vodafone", "Strategic HR: A business case" και "The ever-changing face of HR"!

Περισσότερα


HRM Insights

Συνεισφέροντας στην έρευνα

Το ανθρώπινο δυναμικό της κοινότητάς μας, παράλληλα με το διδακτικό έργο, παρουσιάζει ένα πλούσιο ερευνητικό έργο με δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, εκπονώντας μελέτες, συμβάλλοντας σε συντακτικές επιτροπές σημαντικών εκδόσεων στο χώρο του HR, συμμετέχοντας σε ερευνητικά έργα κ.α.

Περισσότερα

Τo HRM στην Επικαιρότητα

Πλούσια αρθρογραφία των διδασκόντων, των φοιτητών και των αποφοίτων μας για θέματα επικαιρότητας που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, σε έγκριτα μέσα μαζικής ενημέρωσης, επιβεβαιώνουν τη συνέπειά μας για τη διάχυση της γνώσης. Ευχαριστούμε πολύ τα μέσα που μάς έδωσαν το βήμα!

Περισσότερα


Οι δράσεις μας

Η πιο δραστήρια κοινότητα

Είμαστε μία πολύ δραστήρια κοινότητα!
Αξιοποιούμε τους ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης με την αγορά του HR και δημιουργούμε αξία για όλα τα μέλη μας με έρευνες, δια ζώσης και διαδικτυακά σεμινάρια κ.α.

Περισσότερα


HR Issues

Το σεμινάριο "Ηθική Παρενόχληση (Mobbing) & Εκφοβισμός (Bullying) στην Εργασία: H Προστασία ξεκινά από την Ενημέρωση", διοργανώθηκε από το ΠΜΣ στη ΔΑΔ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Σωματείο για την Εργασιακή Ειρήνη και την Ψυχική Υγεία των εργαζομένων «No Mobbing», την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023.

Σε συνέχεια του σεμιναρίου, φιλοξενούμε αναλυτικό άρθρο της κυρίας Μαρίας Αγελαδά, Senior HR Business Partner και Financial Manager του Σωματείου “No Mobbing", που ελπίζουμε να ενημερώσει και να αφυπνίσει περαιτέρω την HR κοινότητα και το ανθρώπινο δυναμικό:

Mobbing: Η Ηθική Παρενόχληση στο Χώρο Εργασίας ως ένα από τα πιο επίκαιρα εργασιακά προβλήματα
Μαρία Αγελαδά, Senior HR Business Partner | Financial Manager "No Mobbing"

Η ανταγωνιστική νοοτροπία που επικρατεί παγκοσμίως στις μέρες μας, διαπερνά τα όρια ακόμα και των φαινομενικά συμπαγέστερων ομάδων εργαζομένων. Ένα από τα αποτελέσματά της είναι και το φαινόμενο της ηθικής παρενόχλησης, το οποίο οι περισσότεροι έχουμε τουλάχιστον παρατηρήσει, αν όχι βιώσει και οι ίδιοι, χωρίς όμως να το αναγνωρίζουμε.

Τί μορφή έχει το mobbing και ποιές οι επιπτώσεις του στα θύματα και τα εργασιακά περιβάλλοντα που το ανέχονται; Ποιοί ασκούν mobbing; Ποιοί υφίστανται mobbing; Ποιες είναι οι επιπτώσεις; Τι συμβαίνει στο ελληνικό εργασιακό τοπίο; Τι χρειάζεται να κάνουμε και τι να αποφύγουμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το mobbing;

Διαβάστε το άρθρο

       
Επικοινωνία: Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα, mvakola@aueb.gr