Επίσκεψη στη Βουλή φοιτητών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που φοιτούν στο ΟΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

Επίσκεψη στη Βουλή φοιτητών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που φοιτούν στο ΟΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

 
Με αφορμή τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις ξεναγήσεις που διοργανώνει το Ίδρυμα Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, επίσκεψη στη Βουλή πραγματοποίησαν  50 φοιτητές που προέρχονται από 35 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και οι οποίοι φοιτούν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη διεθνούς κινητικότητας του ΟΠΑ, κυρία Έλενα Κανδεράκη.
Τους φοιτητές, υποδέχθηκαν στην Αίθουσα Γερουσίας, ως εκπρόσωποι του Προέδρου της Βουλής, οι βουλευτές κυρία Μερόπη Τζούφη, καθηγήτρια στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και κ. Κώστας Δουζίνας, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Birkbeck του Λονδίνου.
 Στη συνέχεια, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας, καθώς και στις εκθέσεις «Ιωάννης Καποδίστριας, η πορεία του στον χρόνο» και «Μικρές Οδύσσειες». Κατά την ξενάγηση, ενημερώθηκαν για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και για την ιστορία του κτηρίου του.
 
ID: 
568