Το ΟΠΑ υποδέχθηκε από τις 9 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2024 μια ομάδα 25 ατόμων από το Πανεπιστήμιο του Drexel (ΗΠΑ)

Το ΟΠΑ είχε την χαρά να υποδεχθεί από τις 9 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2024 μια ομάδα 25 ατόμων από το Πανεπιστήμιο του Drexel (ΗΠΑ). Η ομάδα αποτελούνταν από 23 προπτυχιακούς φοιτητές από διάφορα Τμήματα του Drexel, και τις συνοδούς της Καθηγήτριες Dana D’ Angelo, Jodi Cataline και την κα Jackie McCurdy.

Η αποστολή του Drexel συμμετείχε σε ένα μικτό πρόγραμμα διαλέξεων στο ΟΠΑ, καθώς και επισκέψεων σε φορείς και εταιρίες στην Αθήνα. Κατά την πρώτη ημέρα επισκέφθηκαν την Τράπεζα της Ελλάδος, όπου παρακολούθησαν διαλέξεις για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας κατά την τελευταία 15ετία, καθώς και τις διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης, από την οικονομολόγο Δρ. Μαριάνθη Αναστασάτου και τον Καθηγητή του ΟΠΑ κο Σπύρο Μπλαβούκο. Την επόμενη μέρα παρακολούθησαν κατά το πρωί ομιλία για το ελληνικό οικοσύστημα των startups από την Καθηγήτρια κα Κατερίνα Πραματάρη  και τον κ. Ανδρέα Ζερκούλη, συνιδρυτή της νεοφυούς εταιρίας Inagros, ενώ αργότερα επισκέφθηκαν το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEIn) του ΟΠΑ. Το απόγευμα επισκέφθηκαν τα νέα γραφεία της KPMG στην οδό Συγγρού, όπου παρακολούθησαν παρουσίαση για τις οικογενειακές επιχειρήσεις (family businesses) από τον κο Βαγγέλη Αποστολάκη. Την τρίτη ημέρα οι φοιτητές του Drexel επισκέφθηκαν το Ναύπλιο, ενώ την τέταρτη ημέρα επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους και συνομίλησαν με τους κ. οι κ.κ. Τάσο Βαμβακίδη, Commercial Director της COSCO, και κ. Παναγιώτης Ζερεφό CFO της Piraeus Container Terminal S.A. Το απόγευμα παρακολούθησαν διάλεξη για την Ναυτιλία στις εγκαταστάσεις του ΟΠΑ από τον Καθηγητή κο Εμμανουήλ Καβουσανό. Την τελευταία ημέρα της επίσκεψής τους το αντικείμενο μετατοπίστηκε στον Τουρισμό, όπου παρακολούθησαν κατά το πρωί διάλεξη στις εγκαταστάσεις του ΟΠΑ από τον Καθηγητή κο. Κωνσταντίνο Ήντουνα, ενώ το απόγευμα επισκέφθηκαν τον χώρο του Moxy Athens City στην οδό Σταδίου για να δουν στην πράξη πως διοικείται μια τουριστική μονάδα.

Η επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και πραγματοποιήθηκε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα. Τα δυο ιδρύματα δεσμεύτηκαν να την επαναλάβουν και εξετάζουν τρόπους επέκτασης της συνεργασίας τους και σε άλλους τομείς.

 

ID: 
4482

Τελευταία ενημέρωση: 27-09-2024