Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετείχε στην διεθνή εκπαιδευτική έκθεση NAFSA 2024 στην Νέα Ορλεάνη, των ΗΠA, 28-31 Μαΐου

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετείχε στην διεθνή εκπαιδευτική έκθεση NAFSA 2024 η οποία έλαβε χώρα στην Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ από τις 28-31 Μαΐου. Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως σε θέματα εκπαίδευσης η οποία λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ και αποτελεί, κάθε χρόνο, τόπο συνάντησης οργανισμών, φορέων και επαγγελματιών από όλο το φάσμα της διεθνούς εκπαίδευσης.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκπροσωπήθηκε από τον Πρύτανη, Καθηγητή Δημήτριο Μπουραντώνη, και τον Αντιπρύτανη Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης Καθηγητή Βασίλη Παπαδάκη. Η αντιπροσωπεία του ΟΠΑ αποτέλεσε μέρος μιας ευρύτερης ομάδας 9 ελληνικών Πανεπιστημίων και του Study In Greece. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ελληνικής αποστολή στα χρονικά της έκθεσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης δόθηκε η δυνατότητα στην αντιπροσωπεία του ΟΠΑ να συνομιλήσει με ιδρύματα από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και αλλού. Παράλληλα συνεχίστηκαν επί αμερικανικού εδάφους κάποιες από τις επαφές που είχαν ξεκινήσει μέσω του Pharos Summit το 2022. Η αντιπροσωπεία του ΟΠΑ ενημερώθηκε για τις σύγχρονες εξελίξεις στον χώρο της διεθνοποίησης και της ανώτατης εκπαίδευσης, για βέλτιστες πρακτικές, ενώ προώθησε το Ίδρυμα και τα ξενόγλωσσα προγράμματά του σε ξένους φορείς και ενδιαφερόμενους.

Αναμένεται πως η συμμετοχή του ΟΠΑ στην NAFSA 2024 θα δρέψει σημαντικούς καρπούς στο εγγύς μέλλον, ενισχύοντας τις δράσεις διεθνοποίησης που έχει αναλάβει κατά τα τελευταία έτη το ίδρυμά μας.

   

ID: 
4369

Τελευταία ενημέρωση: 31-05-2024