Testimonials Αποφοίτων

Δήμητρα Αδάμη – Διοικητική Υποστήριξη, Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής
Απόφοιτος του προγράμματος μερικής φοίτησης, 2010-2012

Αξιόλογο και ουσιαστικό περιεχόμενο σπουδών με έμφαση στην ανθρώπινη διάσταση αυτού που διδάσκει και αυτού που πραγματικά πρεσβεύει, τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Απρίλιος 2021

Μιρέλα Αναγνώστη – Transformational Coach for HR Development
Απόφοιτος του προγράμματος μερικής φοίτησης, 2015-2017

Εξαιρετικό πρόγραμμα σπουδών με πολλά οφέλη τόσο στην επαγγελματική όσο και την προσωπική εξέλιξη. Το περιεχόμενο των σπουδών προσεγμένο και οι καθηγητές αφοσιωμένοι στη διαδικασία και τους φοιτητές. Η βιωματική εμπειρία μέσα από τις ομαδικές ασκήσεις και τις ομαδικές εργασίες πιστεύω ότι προσθέτει τη μεγαλύτερη αξία. Δεν αποτελεί μόνο μετάδοση επιστημονικά τεκμηριωμένης γνώσης αλλά μάθηση μέσα από τη βιωματική εμπειρία.

Μάρτιος 2021

Ιωάννης Αναστασίου - HR Assistant, Χρηματιστήριο Αθηνών
Απόφοιτος του προγράμματος πλήρους φοίτησης, 2017-2018

Η επιλογή μου να σπουδάσω στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού υπήρξε μία από τις καλύτερες επενδύσεις που θα μπορούσα να κάνω για την ανάπτυξη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας μου. Το Πρόγραμμα, σε συνδυασμό με την πρακτική άσκηση στην οποία συμμετείχα, μου πρόσφεραν όχι μόνο τις βασικές θεωρητικές γνώσεις που χρειαζόμουν, αλλά και την πρακτική εμπειρία για να αποκτήσω το απαραίτητο προβάδισμα στην αγορά εργασίας. Το περιεχόμενο των μαθημάτων ήταν σύγχρονο,  ενώ υπήρχαν και φορές που η μελέτη κάποιου case-study βοηθούσε στη διαδικασία της μάθησης. Οι καθηγητές είναι επιμελείς και βοηθητικοί. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.

Μάρτιος 2021

Δημήτρης Βασαλάκης – HR Business Partner/Manager, Intrasoft International
Απόφοιτος του προγράμματος πλήρους φοίτησης, 2004-2005

Η εμπειρία μου από το ΜΠΣ στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στο ΟΠΑ προέρχεται από τη φοίτηση μου σε αυτό καθώς από την απασχόληση αρκετών αποφοίτων του προγράμματος τα τελευταία χρόνια στις ομάδες μας. Πρόκειται για ένα άρτια σχεδιασμένο πρόγραμμα το οποίο καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες στη ΔΑΔ, μέσα από την άρτια θεωρητική κατάρτιση και απόκτηση πρακτικής εμπειρίας. Επίσης η διάθεση των εξαιρετικά καταρτισμένων καθηγητών να ενημερώνονται και ενσωματώνουν τις σύγχρονες τάσεις δίνει μία ακόμα προστιθέμενη αξία. Η σύνδεση με την αγορά εργασίας είναι άμεση και η ποιότητα των αποφοίτων έχει ενδυναμώσει τα περισσότερα τμήματα ΔΑΔ μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων. Ένα πρόγραμμα που εστιάζει παράλληλα στην απόκτηση γνώσης σε όλες τις βασικές λειτουργίες μίας σύγχρονης ΔΑΔ και στην ανάπτυξη των απαραίτητων soft skills ενός νέου επαγγελματία. Επίσης διαθέτει έναν από τους πλέον ενεργούς συλλόγους αποφοίτων ο οποίος φροντίζει για την συνεχή διασύνδεση και ανταλλαγή εμπειριών των μελών του.

Μάρτιος 2019

Αγγελική Γιαννιτοπούλου – HR Assistant, ISOPLUS
Απόφοιτη Προγράμματος Πλήρους Φοίτησης, 2017-2018

Ό,τι και να πω για την επιλογή και την εμπειρία μου ως φοιτήτρια του μεταπτυχιακού αυτού προγράμματος δεν θα είναι αρκετό. Αναμφισβήτητα είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για την είσοδο στον κλάδο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Άλλωστε, τα ερεθίσματα που αντλεί κάποιος όντας φοιτητής του μεταπτυχιακού σε συνδυασμό με την βαθιά επιστημονική γνώση όλων των καθηγητών αποτελούν κάποια μόνο από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του. Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τα οποία μετατρέπονται, στη συνέχεια, σε πολύτιμα εφόδια κάθε αποφοίτου στην αγορά εργασίας. Σε προσωπικό επίπεδο οφείλω να ομολογήσω πως ήταν η πιο σωστή επιλογή, καθώς μου έδωσε όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να εξελίσσομαι διαρκώς και να ανταποκρίνομαι αποτελεσματικά στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επαγγελματίες της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

 Απρίλιος 2018

Γιώτα Γιωνά - HR Ρegional Μanage, Zara UK
Απόφοιτος του προγράμματος μερικής φοίτησης, 2010-2012

Αισθάνομαι πολύ τυχερή που έλαβα μέρος στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού της ΑΣΟΕΕ, γιατί με βοήθησε να εξελιχθώ επαγγελματικά και να διευρύνω τους ορίζοντες μου. Παρόλο που ήδη εργαζόμουν full time στο HR κομμάτι, οι γνώσεις που αποκόμισα μέσα από τις διαφορετικές ενότητες μου έδωσε μια πιο ολοκληρωμένη οπτική. Πολύ καλός συνδυασμός ακαδημαϊκής μόρφωσης με πρακτικά παραδείγματα και ενδιαφέρον networking.

Μάρτιος 2019

Χριστιάνα Διαμαντή - HR Director, General Mills European Emerging Markets
Απόφοιτος του προγράμματος μερικής φοίτησης, 2003-2005

Στο HR βρέθηκα κατά τύχη καθώς με την ολοκλήρωση του πτυχίου μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων γνώριζα τι δεν ήθελα να κάνω επαγγελματικά, αλλά δεν ήμουν σίγουρη με τι ήθελα να ασχοληθώ. Ξεκίνησα ως βοηθός Ανθρώπινου Δυναμικού σε πολυεθνική εταιρία και σύντομα βρέθηκα να χειρίζομαι διαδικασίες πρόσληψης και onboarding, εκπαίδευσης, αξιολόγησης απόδοσης κ.ά. Ο κόσμος που ανοίχτηκε μπροστά μου ήταν μαγικός όμως χρειαζόμουν τεχνικές γνώσεις για να υποστηρίξω τον εαυτό μου επαγγελματικά. Το πρόγραμμα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (μερικής φοίτησης) από το ΟΠΑ ήταν για εμένα η καλύτερη επιλογή και επένδυση για να χτίσω τις θεωρητικές γνώσεις όσων βίωνα καθημερινά και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη που συγκαταλέγομαι την λίστα των αποφοίτων. Το πρόγραμμα μου έδωσε θεωρητικές βάσεις μέσα από πρακτική προσέγγιση, πρόσβαση σε στελέχη της αγοράς και εξειδικευμένους εισηγητές, καλύπτοντας όλες τις πτυχές της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Ταυτόχρονα παρέμεινε προσανατολισμένο στο business και τον τρόπο που η ΔΑΔ προσθέτει αξία στις επιχειρήσεις με την σωστή αξιοποίηση των ταλέντων και τις κατάλληλες αποφάσεις για τους ανθρώπους, τις ομάδες και τον τρόπο λειτουργίας. Ακόμα και σήμερα, πολλές φορές επιστρέφω νοητικά σε ότι διδαχτήκαμε στα βιβλία και τις σημειώσεις μου, κάθε φορά που προετοιμάζω ένα πρόγραμμα αλλαγής, υποστηρίζω ομάδες ή κάνω coaching σε leaders.

Μάρτιος 2019

Θεόδωρος Καζάκης - HR Assistant, Mondelēz International
Απόφοιτος τμήματος Ψυχολογίας, ΑΠΘ
Απόφοιτος Προγράμματος Πλήρους Φοίτησης, 2017-2018

Όταν κάνουμε ένα μεταπτυχιακό, όλοι στοχεύουμε να αποκομίσουμε κάτι από αυτό. Ολοκληρώνοντας το Full Time πρόγραμμα του μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΠΑ μπορώ να πω ότι για εμένα, αποτέλεσε ένα συνδυασμό από πολλά διαφορετικά συστατικά. Βασικός πυλώνας του προγράμματος είναι το επιστημονικό υπόβαθρο. Η πληροφορία και η γνώση μεταδίδεται στοχευμένα (>15 courses), για το σύνολο των διαφορετικών λειτουργιών ενός τμήματος HR με στόχο να αποκτήσουμε τη βασική εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουν χώρα. Από την άλλη, το πρόγραμμα μας έφερε σε επαφή με το χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού, μέσα από επισκέψεις μας σε επιχειρήσεις με ευρείες διαδικασίες HR (6 στο έτος μου) και μέσα από επισκέψεις Senior στελεχών και επισκεπτών καθηγητών σε διαλέξεις του προγράμματος (>5 στο έτος μου). Επειδή πίσω από κάθε πρόγραμμα βρίσκονται άνθρωποι, θα ήταν σημαντικό να γίνει αναφορά τόσο στο προσωπικό του προγράμματος, τους καθηγητές και την γραμματεία μας, η οποία υποστήριξε αγόγγυστα κάθε ανασφάλεια και προβληματισμό μας σε όλη τη διάρκεια του έτους, όσο και στην υπόλοιπη ομάδα συμφοιτητών. Ανάμεσα στους διδάσκοντες καθηγητές μπορεί τα ενδιαφέροντα να διαφέρουν, όμως σε κάθε περίπτωση, δε μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει τη βαθιά αγάπη και γνώση για το αντικείμενό τους. Τέλος, ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που αποκόμισα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η ευκαιρία να γνωρίσω 29 αυριανούς επαγγελματίες του χώρου του Ανθρώπινου Δυναμικού, μαζί με τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα, μάθαμε πολλά μέσα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, αποκτήσαμε κοινές εμπειρίες και δημιουργήσαμε δεσμούς και ένα σημαντικό δίκτυο. Κλείνοντας, για εμένα, το μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΠΑ αποτελεί μια ρεαλιστική συνθήκη προετοιμασίας αλλά και απεικόνισης του κλάδου. Προσφέρει τόσο τα best practices και τα τρέχοντα ζητήματα στην έρευνα και τις εξελίξεις του κλάδου του HR, αλλά δημιουργεί στενές σχέσεις με το Business, τους ανθρώπους που εργάζονται στον κλάδο και μεγάλες επιχειρήσεις.

Απρίλιος 2018

Αλεξάνδρα Κόλλια – HR Advisor, General Mills
Απόφοιτος του προγράμματος πλήρους φοίτησης, 2016-2017

Δε θα μπορούσα, παρά να προτείνω ανεπιφύλακτα το αξιόπιστο μεταπτυχιακό, το οποίο με εφοδίασε με την ακαδημαϊκή κατάρτιση και τις δεξιότητες που απαιτούνταν, ώστε να εισέλθω δυναμικά στην αγορά εργασίας. Η δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε οργανωμένες και γνωστές πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις, οι συναντήσεις με έμπειρα στελέχη HR, οι βιωματικές και αναστοχαστικές ασκήσεις στο πλαίσιο των διαλέξεων, με ωφέλησαν και με ενέπνευσαν τόσο ως επαγγελματία όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Μάιος 2019

Παρασκευή Κορωναίου – HR Shared Services, Eurobank
Απόφοιτος του προγράμματος μερικής φοίτησης, 2007-2009

Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος μπόρεσα, μετά από 25 χρόνια επαγγελματικής πορείας, να υποστηρίξω μία στροφή στην καριέρα μου, με νέες προοπτικές, καινούριους ορίζοντες και πολύ ενδιαφέρουσες συνεργασίες.

Απρίλιος 2021

Αλεξάνδρα Κυριακίδου - HR Generalist, HPD Innovation Lab
Απόφοιτος του προγράμματος πλήρους φοίτησης, 2015-2016

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού μού έδωσε την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με το χώρο του business και, πιο συγκεκριμένα, με τον συναρπαστικό τομέα της διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού και να κατανοήσω πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η σωστή διαχείρισή του στο εσωτερικό μιας εταιρείας και στην επιτυχία της. Επιπλέον, το Πρόγραμμα με εφοδίασε με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και με βοήθησε να αναπτύξω εκείνες τις δεξιότητες, έτσι ώστε να είμαι σε θέση να ανταποκρίνομαι επιτυχώς στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου τομέα ως επαγγελματίας.

Μάρτιος 2021

Σοφία Κρασάκη - HR Officer, Minerva Marine Inc
Απόφοιτος του προγράμματος μερικής φοίτησης, 2014-2016

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελεί μια μοναδική εμπειρία και ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης, με έμπειρους εισηγητές, οι οποίοι όμως έχουν άμεση σύνδεση και γνώση της πραγματικότητας της αγοράς και του χώρου.

Απρίλιος 2021

Κωνσταντίνος Μάρκου - Organizational Development Director, ΑΒ Βασιλόπουλος
Απόφοιτος του προγράμματος μερικής φοίτησης, 2003-2005

Είχα την τύχη να είμαι από τους πρώτους που ολοκλήρωσαν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και θεωρώ ότι συνολικά ήταν μια πολύ θετική εμπειρία, που με βοήθησε αρκετά στην επαγγελματική μου πορεία. Η φιλοσοφία του σχεδιασμού του προγράμματος σπουδών είναι να βοηθήσει  το φοιτητή να αντιληφθεί τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς τα προσφερόμενα μαθήματα καλύπτουν όλες τις πτυχές της εμπειρίας του εργαζόμενου σε μια επιχείρηση (εκπαίδευση, αμοιβές, επιλογή κ.α.) , αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία και το ρόλο τους στην υλοποίηση της Επιχειρησιακής Στρατηγικής. Παράλληλα αυτό που κατά την άποψή μου διαφοροποιεί θετικά το πρόγραμμα σε σχέση με αντίστοιχα προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι ότι δεν περιορίζεται στα θέματα που σχετίζονται μόνο με την Οργανωσιακή Ψυχολογία αλλά είναι πιο business oriented. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο φοιτητής και μετέπειτα επαγγελματίας του HR, έχοντας γνώση των βασικών αρχών λειτουργίας της επιχείρησης, να μπορεί να παρακολουθεί και να συμμετέχει στις στρατηγικές αποφάσεις που λαμβάνονται και να είναι πιο αποτελεσματικός στις παρεμβάσεις που αφορούν στο ρόλο του. Επίσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος μου δόθηκε η δυνατότητα να δημιουργήσω ένα δίκτυο από αξιόλογους συναδέλφους του χώρου, με τους οποίους διατηρούμε επαφή και ανταλλάσσουμε απόψεις και τις εμπειρίες μας στο χειρισμό της πληθώρας των θεμάτων που μπορεί να προκύπτουν καθημερινά. Επιπλέον, στη δική μου περίπτωση - κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου εργαζόμουν ήδη σε Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού - η εμβάθυνση στα διάφορα εργαλεία, τις νέες τάσεις και τις μεθοδολογίες του HR, με βοήθησε να εμπλουτίσω τις προτάσεις μου προς τη Διοίκηση και να συμβάλλω στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του τμήματος. Τέλος στα θετικά του προγράμματος θεωρώ ότι είναι το γεγονός ότι σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιείται με πολύ ποιοτικά κριτήρια από το προσωπικό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο ως γνωστόν είναι πανεπιστημιακό ίδρυμα  εγνωσμένη αξίας και αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό προσδίδοντας έτσι ιδιαίτερο κύρος στο τίτλο σπουδών.

Μάρτιος 2019

Ελένη Μίσκου - Διευθύντρια Γραμματείας Διοίκησης, Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας
Απόφοιτος του προγράμματος μερικής φοίτησης, 2005-2007

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέρει σπουδές ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, με τους καθηγητές του να αποτελούν το κύριο συστατικό της επιτυχίας του. Το πρόγραμμα σπουδών είναι ολοκληρωμένο και καλύπτει όχι μόνο τα άμεσα αντικείμενα ενός στελέχους ΔΑΔ (προσλήψεις, εκπαίδευση, απόδοση κ.α), αλλά και αντικείμενα που δίνουν στους απόφοιτους μια συνολική εικόνα των λειτουργιών της επιχείρησης/του οργανισμού, του ρόλου του ανθρώπινου παράγοντα  σε αυτές και της πορείας προς την επιτυχία (επικοινωνία, διαχείριση κρίσεων, κ.α). Από το πρώτο έτος σπουδών μου, αξιοποιώ καθημερινά τη γνώση που απέκτησα, κυρίως στην επαγγελματική, αλλά και στην προσωπική μου ζωή, και θεωρώ ότι η επιλογή του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος αποτελεί μια άριστη προσωπική μου επιλογή. 

Μάρτιος 2021

Ιωάννα - Ευγενία Μπακούνη - Training Manager, Epsilon Hellas (Overseas) Ltd & Λέκτορας, Aegean College
Απόφοιτος του προγράμματος πλήρους φοίτησης, 2012-2013

Όταν επέλεξα να συνεχίσω τις σπουδές μου, ήμουν σίγουρη ότι ήθελα να σπουδάσω HR και το ΠΜΣ του ΟΠΑ ήταν "μονόδρομος", καθώς είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και επανδρώνεται από καταρτισμένους καθηγητές στο αντικείμενο τους. Οι γνώσεις που έλαβα στη διάρκεια των σπουδών μου, με βοήθησαν στην επαγγελματική μου πορεία, τόσο ως προς τις τεχνικές γνώσεις όσο και ως προς τα "soft skills" που ανέπτυξα. Σε μια δύσκολή περίοδο για την ακαδημαϊκή σκηνή της Ελλάδας, το Πρόγραμμα είναι ένα φωτεινό παράδειγμα επαγγελματισμού.

Μάρτιος 2021

Αλέξανδρα Μποχώρη - Εργασιακός Σύμβουλος εργοδοτών, ΟΑΕΔ
Απόφοιτος του προγράμματος πλήρους φοίτησης, 2006-2008

Πολύ οργανωμένο, με πλούσιο και προσεγμένο υλικό, υψηλό επίπεδο καθηγητών, το καλύτερο έναυσμα για μια καριέρα στο HR.

Απρίλιος 2021

Ιωάννα Μπούσια - Εκπαίδευση, ΜΟΔΙΠ ΟΠΑ
Απόφοιτος του προγράμματος μερικής φοίτησης, 2008-2010

Η εμπειρία από τη συμμετοχή μου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΜΣ) στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν από τις πιο ευχάριστες και αποδοτικές στα 27 χρόνια επαγγελματικής μου εμπειρίας μέχρι σήμερα. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος ανταποκρίνονται τόσο στις εξελίξεις στην αγορά εργασίας όσο και στο θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο που απαιτείται ώστε ο/η απόφοιτος να μπορεί να εργαστεί σε οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον και τομέα.  Είμαι ευγνώμων για όλους τους καθηγητές μου στο ΠΜΣ. Έλαβα γνώσεις που μου χρησίμευσαν σε όποιο τομέα εργάσθηκα μέχρι σήμερα και όχι μόνο στο HR. Συστήνω ανεπιφύλακτα το ΠΜΣ στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού σε όποιο στέλεχος επιχείρησης χρειάζεται να αναπτύξει – βελτιώσει δεξιότητες στη διοίκηση των ανθρώπων και των σχέσεων σε μια ομάδα ή σε μια επιχείρηση, στοιχεία απολύτως σημαντικά και ζωτικά για τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη ενός οργανισμού.

Απρίλιος 2021

Ντίνα Ντρατσέλου - HR Leader, Knauf
Απόφοιτος του προγράμματος μερικής φοίτησης, 2015-2017

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού προσφέρει ένα ευρύ πεδίο γνώσεων και πρακτικών που εφαρμόζονται σήμερα από τους επαγγελματίες του χώρου. Πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι χτίζει με τους συμμετέχοντες τα θεμέλια σωστής προσέγγισης των ζητημάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες HR αλλά και τους εργαζομένους. Έτσι, ως στελέχη μπορούν να αποτελούν τους στρατηγικούς HR εταίρους στις επιχειρήσεις που απασχολούνται.

Απρίλιος 2021

Ιωάννης Νάνης - HR Manager, Motodynamics
Απόφοιτος του προγράμματος πλήρους φοίτησης, 2007-2008

Πάνε σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που περήφανα εκφώνησα στο αμφιθέατρο της πτέρυγας Αντωνιάδου τον όρκο και ακόμα και τώρα όταν περνάω από την Πατησίων στο ύψος της αγαπημένης μου ΑΣΟΕΕ ένα χαμόγελο σχηματίζεται στα χείλη μου. Ο χρόνος σε κάνει να εξωραΐζεις το παρελθόν. Για εμένα που έτσι κι αλλιώς οι αναμνήσεις είναι όμορφες, ο χρόνος που περνάει τις κάνει ακόμα ομορφότερες, οπότε θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να γράψω για εκείνες τις αναμνήσεις. Δεν θα γράψω λοιπόν για την ποιότητα των διδασκόντων, για το άρτιο πρόγραμμα σπουδώ, για τις απαιτητικές παρουσιάσεις των εργασιών, για τα πάρτι και τον φιλικό και επαγγελματικό κύκλο που δημιούργησα. Θα γράψω ωστόσο για το “after sales” του προγράμματο. Στα δέκα χρόνια καριέρας που ακολούθησαν από την αποφοίτησή μου, όποτε χρειάστηκα βοήθεια οι άνθρωποι του προγράμματος ήταν εκεί για εμένα. Ήταν εκεί για να συμβουλευθώ την επιστημονική τους προσέγγιση σε θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, για να μου προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των προκλήσεων της δουλειάς μου, για να ζητήσω ακόμα και την προσωπική του γνώμη για τα μελλοντικά επαγγελματικά μου βήματα. Ήταν και είναι πάντα εκεί, ως εμπνευσμένοι δάσκαλοι και μέντορες, ως συνεργάτες στην επαγγελματική μου καριέρα και ως φίλοι στην προσωπική μου ζωή. Προσωπικά αυτ το χαρακτηριστικό θεωρώ ότι διαφοροποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τα προγράμματα σπουδών, τις εγκαταστάσεις, τις παρουσιάσεις θα τα βρεις σε πολλά προγράμματα. Όλα αυτά όμως θα κρατήσουν ένα-δύο χρόνια και θα τελειώσουν μαζί με την ορκωμοσία. Η οικογένεια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ωστόσο, θα κρατήσει για πάντα.

Μάρτιος 2019

Αγγελική Ξώνα - Διεύθυνση Digital Business, Εθνική Τράπεζα
Απόφοιτος του προγράμματος μερικής φοίτησης, 2008-2010

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού δεν προετοιμάζει απλά επαγγελματίες του HR, αλλά προσφέρει εργαλεία τα οποία, αν ο σπουδαστής αντιληφθεί σε μεγαλύτερη διάσταση, μπορεί να τα αξιοποιήσει σε κάθε τομέα της ζωής του!

Φεβρουάριος 2021

Πόλυ Πάνου - Senior HR Generalist, Hellenic Cables
Απόφοιτος του προγράμματος μερικής φοίτησης, 2010-2012

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού προσφέρει στους φοιτητές του τη δυνατότητα εκμάθησης των πρακτικών του Ανθρώπινου Δυναμικού, σε ένα άκρως αποτελεσματικό και ανθρωποκεντρικό περιβάλλον, το οποίο είναι ανοιχτό στη διάχυση γνώσης. Ακόμα οι γνωσιακές και επαγγελματικές ευκαιρίες που δίνονται μέσω των πρακτικών ασκήσεων στον αντίστοιχο  τομέα  πολυεθνικών ή μεγάλων ελληνικών εταιριών δίνουν στους φοιτητές και τους αποφοίτους του Προγράμματος, μια ολιστική εκπαιδευτική προσέγγιση που τους βοηθάει στην εργασιακή αλλά και προσωπική τους εξέλιξη. Μέσω των προαναφερθέντων δημιουργούνται οι αυριανοί επαγγελματίες στον χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία του εργασιακού περιβάλλοντος του μέλλοντος. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που παρακολούθησα αυτό το πρόγραμμα σπουδών και με τη στήριξη και βοήθεια του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού του κατάφερα να εξειδικεύσω τις γνώσεις μου στον τομέα που ήθελα πάντα να απασχοληθώ.

Μάρτιος 2021

Μαρία Παπαγεωργίου - HR Business Partner, Group Corporate Center, TITAN A.E.
Απόφοιτος του προγράμματος μερικής φοίτησης, 2005-2006

Η απόφασή μου να φοιτήσω στο Μεταπτυχιακό HR του ΟΠΑ ήταν από τις "σοφότερες" της ζωής μου. Μου πρόσφερε δύο χρόνια γεμάτα γνώση, εξαιρετικούς δασκάλους, νέες γνωριμίες με συναδέλφους - συμφοιτητές κι ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Ο βαθμός οργάνωσης του προγράμματος ήταν εξαιρετικός, το curriculum των μαθημάτων πλήρες και ενδιαφέρον και το συνολικό επίπεδο σπουδών υψηλό. Θα το σύστηνα ισχυρά σε κάθε υποψήφιο! Ελπίζω να καταφέρνει να γίνεται διαρκώς καλύτερο και ισάξιο μεγάλων και καταξιωμένων ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων!

Μάρτιος 2021

Γεωργία Σαϊσανα - Hr Assistant, Coca cola 3E
Απόφοιτος του προγράμματος πλήρους φοίτησης, 2018 -2019

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού είναι μια προσωπική επένδυση που θα σου αποφέρει επαγγελματική αποκατάσταση στο μέλλον!

Απρίλιος 2021

Αικατερίνη Σαραντοπούλου - HR Business Partner Specialist, Accenture
Απόφοιτος του προγράμματος πλήρους φοίτησης, 2008 -20109

Πλήρες πρόγραμμα με εξαιρετικούς καθηγητές.

Απρίλιος 2021

Δήμητρα Σκούρτη
Απόφοιτη Προγράμματος Πλήρους Φοίτησης, 2017-2018

Το ΠΜΣ στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΠΑ συμβάλλει στην διαμόρφωση πολυδιάστατων επαγγελματικών προσωπικοτήτων, ικανών να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του σύγχρονου επιχειρηματικού κόσμου, παρέχοντας μια σφαιρική και ρεαλιστική εικόνα του κλάδου και υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση στην προετοιμασία των αποφοίτων του. Κύριο μέλημα των διδασκόντων είναι η υιοθέτηση μιας ενεργητικής στάσης από πλευράς των σπουδαστών απέναντι στα τεκταινόμενα, που θα συντείνει στην ενίσχυση της προδραστικότητας, απαραίτητου εχεγγύου για την αποτελεσματική ανταπόκριση σε διαρκώς μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα, που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά πολυπλοκότητας και αμφισημίας. Η επίτευξη του στόχου αυτού πραγματοποιείται μέσω της έκθεσης σε μια πληθώρα ερεθισμάτων προερχόμενων από τον χώρο της επιχειρηματικής πράξης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι ομιλίες από διακεκριμένους επαγγελματίες, οι συχνές επισκέψεις σε επιχειρήσεις και η διασφάλιση πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης για το σύνολο των σπουδαστών. Όλα τα ανωτέρω συντείνουν στην θωράκιση των νέων επαγγελματιών στον χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού με τα απαραίτητα εφόδια για την έναρξη της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας και την απασχολησιμότητά τους στο διηνεκές, καθιστώντας παράλληλα τον κλάδο υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο των επιχειρήσεων.

Απρίλιος 2018

Δήμητρα Τριανταφυλλοπούλου - Chief Operations Officer, Generation Y
Απόφοιτος του προγράμματος πλήρους φοίτησης, 2015-2016

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών σου παρέχει γνώσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ουσιαστικά στην αγορά εργασίας. Ο φοιτητής δεν παρακολουθεί ατέρμονες διαλέξεις αλλά πραγματοποιούνται μαθήματα με διάδραση και ομάδες εργασίας.

Φεβρουάριος 2021

Μαρήλια Τσαχάλη - Ψυχολόγος - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Απόφοιτος του προγράμματος πλήρους φοίτησης, 2010-2012

Σχεδόν μια δεκαετία από την αποφοίτηση μου κι όσα μάθαμε θεωρούνται καινοτομίες ακόμα και σήμερα στην επαγγελματική πρακτική! Πολύ μπροστά! Πολύ χρήσιμο!

Απρίλιος 2021

Νικόλαος Φαγογένης - Marine Personnel Department, Eastern Mediterranean Maritime Limited
Απόφοιτος του προγράμματος πλήρους φοίτησης, 2010-2011

Αξιόλογοι και καταξιωμένοι καθηγητές που με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, μας έδωσαν τα κατάλληλα εργαλεία αλλά και μια ρεαλιστική εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Μάρτιος 2021

Λία Φώτου - HR Assistant, Miele Hellas Ltd
Απόφοιτος του προγράμματος πλήρους φοίτησης, 2016-2017

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ήταν ένα σημαντικό βήμα το οποίο με έφερε πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων μου. Γνώρισα αξιόλογα άτομα και απέκτησα πολύτιμες γνώσεις. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον /α ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το ΗR!

Φεβρουάριος 2021

Σπύρος Χονδρογιάννης - Group HR Director, Δικηγορική Εταιρεία Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος & Telecroft Services-Ltd Hellas
Απόφοιτος του προγράμματος πλήρους φοίτησης, 2013-2014

Οι σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η ιδανική επιλογή για έναν μελλοντικό επαγγελματία του χώρου! Αξιόλογοι καθηγητές, γνώστες του αντικειμένου, πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν και να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις στους αυριανούς επαγγελματίες του πεδίου! Το "μικρόβιο" του HR θα βρει πρόσφορο έδαφος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που δομήθηκε με ακρίβεια και προσανατολισμό στη λεπτομέρεια, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του χώρου! Η υποστήριξη από όλα τα στελέχη και τη γραμματεία του προγράμματος είναι δεδομένη και τα αποτελέσματα αναμφίβολα. Η επένδυση στη γνώση σε αυτό το ΠΜΣ σίγουρα αναμένεται να πείσει και τους πιο σκληρούς αξιολογητές!

Φεβρουάριος 2021

Ελένη Χουντάλα
Απόφοιτος του προγράμματος μερικής φοίτησης, 2008-2010

Ένα πρόγραμμα σπουδών άρτιο, με εξαιρετικούς διδάσκοντες, οι οποίοι νοιάζονται για την εξέλιξη και την πρόοδο μας!

Απρίλιος 2021

Igor Bobryk - Recruiter @Vodafone
Απόφοιτος Προγράμματος Πλήρους Φοίτησης 2016-2017

Παραγωγική και γεμάτη θα χαρακτήριζα τη χρονιά μου στο μεταπτυχιακό του HR. Ήταν ίσως η πιο γεμάτη χρονιά της ζωής μου από εμπειρίες, νέες γνωριμίες και καταστάσεις. Τα καθημερινά μαθήματα, δημιούργησαν το κατάλληλο πλαίσιο, ώστε να γνωριστώ καλύτερα με τους συμφοιτητές και καθηγητές, να εντρυφήσω σε HR θέματα και να αποκτήσω μια σφαιρική αντίληψη για τον χώρο του HR. Στο τελευταίο, σημαντικό ρόλο έπαιξε η εξωστρέφεια του τμήματος. Ως φοιτητές, είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με εταιρίες και επαγγελματίες του χώρου, μέσω των επισκέψεων και παρουσιάσεων των εταιριών, που λάμβαναν χώρα είτε στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, είτε στην εταιρία, και να ανακαλύψουμε διαφορετικές πτυχές της επιστήμης του HR και του πως αυτή ασκείται από τους οργανισμούς. Η επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες του συλλόγου των αποφοίτων, πέρα από ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα και ευκαιρία για κοινά βιώματα με τους φοιτητές του προγράμματος, συνέβαλαν στην καλύτερη επαγγελματική μας δικτύωση αλλά και στη διαμόρφωση μιας πιο σωστής οπτικής για τον χώρο των επιχειρήσεων. Παρά τις όποιες δυσκολίες, πραγματικά, θα αναπολώ για πολλά χρόνια ακόμα την εμπειρία μου στο μεταπτυχιακό.

Απρίλιος 2018