Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2019 και διενέργεια σεμιναρίου προετοιμασίας πρακτικής άσκησης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΆΣΚΗΣΗΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση για την καλοκαιρινή περίοδο 2019, υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών www.dasta-is.aueb.gr.

 

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών: Από 07/05/2019 έως και 21/05/2019

 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να λάβουν υπ’ όψιν τα εξής:

 1. Να ενημερωθούν για τις «Προϋποθέσεις και όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά Τμήμα», καθώς και από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» για γενικές πληροφορίες για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης. Μετά το πέρας της περιόδου υποβολής των αιτήσεων θα γίνει η αξιολόγησή τους, κατά συνέπεια θα πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις κατά την ημέρα της αξιολόγησης.
 2. ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές/τριες υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ για την Πρακτική Άσκηση.
 3. Μετά την αξιολόγηση θα ανακοινωθούν οι επιτυχόντες φοιτητές που θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής μέσω Ιδιωτικού Αυτοχρηματοδοτούμενου Προγράμματος (η χρηματοδότηση γίνεται εξ' ολοκλήρου από την εταιρεία). Δεν υπάρχει επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ στην τρέχουσα περίοδο.
 4. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές/τριες εάν δεν έχουν Βιογραφικό Σημείωμα ή θέλουν να το βελτιώσουν μπορούν να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο Προετοιμασίας για την πρακτική άσκηση στις 13/05/2019. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση και η αίτηση συμμετοχής.
 5. Η διενέργεια συνεντεύξεων και η τελική επιλογή γίνεται από την εταιρεία. Οι εταιρείες θα λάβουν τα βιογραφικά μετά το πέρας των αιτήσεων και θα καλέσουν τους ενδιαφερόμενους εφόσον εξακολουθούν να ενδιαφέρονται στους χρόνους που θα ορίσουν οι ίδιες.
 6. Η ημερομηνία έναρξης της πρακτικής άσκησης ορίζεται από τις 01/07 και μετά, πάντα μετά από συνεννόηση με το γραφείο πρακτικής άσκησης.
 7. Όσοι φοιτητές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με εταιρεία της επιλογής τους, στην οποία επιθυμούν να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, χρειάζεται να ενημερώσουν το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ, αφού γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.
 8. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όσοι φοιτητές δεν έχουν εργαστεί στο παρελθόν και δεν έχουν αριθμό μητρώου ΙΚΑ, θα πρέπει να μεταβούν σε οποιοδήποτε υποκατάστημα ΙΚΑ/ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα «Μητρώο» και να λάβουν βεβαίωση απογραφής από τον ΕΦΚΑ. Γι αυτό θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και ταυτότητα.

 

ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 11.00 ΜΕ 15.00

 


 

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019

 

H Μονάδα Πρακτικής Άσκησης και Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ΟΠΑ διοργανώνει σεμινάριο προετοιμασίας για όσους φοιτητές θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2019.

 

Ημερομηνία

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Τόπος

Αμφιθέατρο Αντωνιάδου

Ώρες

11.00 – 14.30

(Απαραίτητη προσέλευση στo αμφιθέατρο 15’ πριν την έναρξη του σεμιναρίου)

 

 

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική, αλλά κρίνεται αναγκαία η παρακολούθησή του.

 

Θεματολογία Σεμιναρίου:

 • Ενημέρωση για το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ
 • Ολοκληρωμένο Βιογραφικό Σημείωμα
 • Συνέντευξη επιλογής – τεχνικές έκφρασης & πρωτόκολλο συμπεριφοράς
 • Ομαλή & αποτελεσματική ένταξη στο εργασιακό περιβάλλον

 

Σημείωση: Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο το έγγραφο «Βιογραφικό Σημείωμα», καθώς και το προσωπικό τους βιογραφικό σημείωμα.

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το σεμινάριο γίνονται ηλεκτρονικά έως και την Πέμπτη 09/05/2019. Την Παρασκευή 10/05/2019 οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν επιβεβαιωτικό μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ.

 

Αφίσα Σεμιναρίου

ID: 
1683

Τελευταία ενημέρωση: 08-05-2019