ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΟΠΑ

Δελτίο Τύπου

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΟΠΑ
 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 14 Μαρτίου διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για μαθητές Λυκείου. Συγκεκριμένα, το ΟΠΑ «υποδέχτηκε» διαδικτυακά 305 σχολεία από όλη την Ελλάδα με τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών, καθηγητών της Γ΄Λυκείου αλλά και γονέων να ξεπερνά τους 7.000. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά παρακολούθησαν και μαθητές από τα ελληνικά Λύκεια της Γερμανίας και της Αγγλίας.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγητής κ. Βασίλειος Βασδέκης ενώ Καθηγητές από τα οκτώ Τμήματα του ΟΠΑ παρουσίασαν τα Προγράμματα Σπουδών των Τμημάτων τους και απάντησαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν από μελλοντικούς φοιτητές. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των προοπτικών απασχόλησης και της αγοράς εργασίας από το Γραφείο Διασύνδεσης. Σημαντική συνεισφορά στην εκδήλωση είχε η παρουσία τόσο των φοιτητών και των φοιτητριών από όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τις μέχρι τώρα σπουδές τους, όσο και η παρουσία ενός φοιτητή και μιας αποφοίτου του ΟΠΑ, οι οποίοι ανήκουν για το 2024, στη λίστα Forbes με τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες κάτω των 30 ετών.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπρύτανης του ΟΠΑ Kαθηγητής Βασίλειος Βασδέκης: "Αποτελεί χρέος μας προς την κοινωνία, τη νέα γενιά και ειδικότερα τους μαθητές Λυκείων να τους ενημερώνουμε κατάλληλα και να τους προσφέρουμε τον επαγγελματικό προσανατολισμό που απαιτεί η σύγχρονη λειτουργία της οικονομίας και οι ανάγκες της αγοράς εργασίας. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχοντας ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας την τελευταία δεκαπενταετία με τα Λύκεια όλης της χώρας ευελπιστεί να συνεισφέρει στις προσπάθειες των μαθητών για την  καλύτερη ενημέρωση και την βέλτιστη επίτευξη των στόχων τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση".

Επιπλέον πληροφοριακό υλικό για τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους φοιτητές μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.aueb.gr/el/content/enimerosoy-gia-tis-spoydes-sto-opa 

Oλόκληρη η εκδήλωση είναι διαθέσιμα στο κανάλι του ΟΠΑ στο ΥouΤube: https://youtube.com/live/fNkysLC-oE8

Τέλος, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει στο προσεχές διάστημα οργανωμένες επισκέψεις σχολείων στο χώρο του. Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων στο pr-office@aueb.gr. 

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ

ID: 
4296

Τελευταία ενημέρωση: 22-03-2024