Πρωτιά για τους ιστιοπλόους του Executive MBA του ΟΠΑ στο 18o Global MBA Trophy, ανταγωνιζόμενοι με μερικά από τα κορυφαία business schools του κόσμου!

H ομάδα ιστιοπλοΐας του Executive MBA, AUEB  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελούμενη από φοιτητές και αποφοίτους συναγωνίστηκε με κορυφαία Business Schools στο 18ο Global MBA Trophy 2024!

Το Global MBA Trophy αποτελεί ένα διεθνή θεσμό που διοργανώνεται από το London Business School και περιλαμβάνει ιστιοπλοϊκούς αγώνες σε διάφορα μέρη του κόσμου στους οποίους λαμβάνουν μέρος απόφοιτοι και φοιτητές των καλύτερων διεθνών σχολών διοίκησης επιχειρήσεων.
Η φετινή διοργάνωση έλαβε χώρα από τις 10 μέχρι και τις 13 Απριλίου με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων πληρώματα από London Business School, INSEAD, Cambridge, Imperial College Business School, HEC Paris, Wharton, IE Madrid, Kellogg/WHU, Polimi GSOM, Said Business School University of Oxford, SDA Bocconi, Tuck School of Business Dartmouth, Yale School of Management.

Το πλήρωμα του Executive MBA  κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία Β+ με δεύτερο το πλήρωμα από το HEC Paris, και τρίτα και τέταρτα δύο πληρώματα από το London Business School.

Ο θεσμός αυτός αποτελεί μια ευκαιρία για να υλοποιήσουν οι συμμετέχοντες αποτελεσματικά τις επιθυμητές δεξιότητες ενός απόφοιτου ΜΒΑ. Η ιστιοπλοΐα αποτελεί μία συναρπαστική εμπειρία καθώς απαιτεί δεξιότητες ηγεσίας και ομαδικότητας, στρατηγικής σκέψης, ταχύτατης και αποτελεσματικής λήψης αποφάσεων, αντοχής, ομαδικής συνεργασίας, αποτελεσματικής επικοινωνίας καθώς και διαχείρισης κρίσεων.
Συνολικά η ενέργεια περιλαμβάνει εκτός των αγώνων ιστιοπλοΐας και άλλες εκδηλώσεις με βασικό στόχο να έρθουν κοντά οι απόφοιτοι και οι φοιτητές των κορυφαίων σχολών διοίκησης επιχειρήσεων του κόσμου, δίνοντας ευκαιρία για συνεργασίες εντός και εκτός πανεπιστημίου ή έστω ακόμα και απλής κοινωνικής επαφής.

    

       

ID: 
4324

Τελευταία ενημέρωση: 22-04-2024