Πλησιάζοντας τα 100 χρόνια του Ιδρύματος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑ

 

Προς τα μέλη της Κοινότητας του ΟΠΑ

 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Υποβολής Προτάσεων και Ιδεών

για τον Εορτασμό των 100 Χρόνων από την Ίδρυση του ΟΠΑ

 

Το 2020 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η επέτειος αυτή αποτελεί ευκαιρία προβολής του ρόλου, της ταυτότητας και των αξιών του Πανεπιστημίου. Η προετοιμασία για τον εορτασμό της επετείου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον προγραμματισμό σειράς εκδηλώσεων με έμφαση στην ανάδειξη της πορείας του Πανεπιστημίου στη διάρκεια των εκατό χρόνων και την τοποθέτησή του στο πλαίσιο των σύγχρονων απαιτήσεων και προκλήσεων.

Για τον καλύτερο σχεδιασμό και την οργάνωση της επετείου, η Επιτροπή εορτασμού πρόκειται να συγκεντρώσει τις προτάσεις των μελών της κοινότητας του ΟΠΑ για δράσεις δύο κατηγοριών, οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:

Ι.  Εορταστικές εκδηλώσεις

Ενδεικτικές Εκδηλώσεις:

1.  Συνέδριο. Βασική κεντρική εκδήλωση θα είναι  ένα Συνέδριο μέσα από το οποίο θα τονισθεί η συνεισφορά του ΟΠΑ ως δεξαμενής σκέψης στην οικονομία και την κοινωνία.

2.  Ημερίδες κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως αγώνας δρόμου, κοινωνική δράση στη γειτονιά, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά.

ΙΙ. Υποδομές: Ανάπτυξη, Κεφαλαιοποίηση, Παρουσιάσεις

Ενδεικτικές Δράσεις:

1.  100 χρόνια Επιχειρηματικότητας: Έκθεση με ιστορίες επιχειρηματικής δημιουργίας.

2.  Ψηφιακή υπηρεσία αρχειακού υλικού για την Ελληνική οικονομία.

3.  Συνεισφορά στην Έρευνα και την Επιστήμη: Οργάνωση Αρχείου  Δημοσιευμένου έργου και  Αναφορών σε αυτό των μελών ΔΕΠ του ΟΠΑ. 

4.  Η ιστορία του Πανεπιστημίου: Ιστορικό, βάσει διαθέσιμων πηγών.

5.  Η εικόνα του Πανεπιστημίου: Έρευνα εικόνας/φήμης.

Η Επιτροπή Εορτασμού της Επετείου 100 Χρόνων από την Ίδρυση του ΟΠΑ προσκαλεί τα μέλη της κοινότητας που ενδιαφέρονται, να αποστείλουν συνοπτική περιγραφή της πρότασης/ιδέας τους προς τη Γραμματέα της Επιτροπής Μαρία Λιάτσου, mliatsou@aueb.gr, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018.

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος Σ. Λιούκας

 

Τα Mέλη

Ε. Λουρή

Β. Σταθακόπουλος

ID: 
1317