Διπλό Μεταπτυχιακό στη "Στατιστική & Χρηματοοικονομική Αναλυτική" από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Stevens Institute of Technology

 

Διπλό Μεταπτυχιακό στη "Στατιστική & Χρηματοοικονομική Αναλυτική" 
από
το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Stevens
Institute of Technology

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας και του πλάνου διεθνοποίησης προχώρησε στην συμφωνία διπλού μεταπτυχιακού τίτλου με το Stevens Institute of Technology, New York.

Πρόκειται για ένα ίδρυμα στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης, με μακρόχρονη ιστορία άνω των 150 ετών. Το Stevens διεθνώς αναγνωρισμένο για τα προγράμματα μηχανικής και διοίκησης επιχειρήσεων που προσφέρει, έχει αποστολή του να εκπαιδεύει ηγέτες που με επίκεντρο την τεχνολογία, θα συμβάλλουν στη λύση των πιο απαιτητικών προβλημάτων της εποχής μας. Συνεργάζεται με Στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου στον τομέα των χρηματοοικονομικών, των βιοεπιστημών, της τεχνολογίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης και προετοιμάζει αποφοίτους με άριστες προοπτικής επαγγελματικής εξέλιξης.

Με βάση τη συμφωνία, οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού πλήρους φοίτησης στη Στατιστική του ΟΠΑ, μπορούν να ολοκληρώσουν και το M.Sc. in Financial Analytics του Stevens Institute of Technology. Αντίστοιχα οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του M.Sc. in Financial Analytics του Stevens Institute of Technology, μπορούν παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακό πλήρους φοίτησης στη Στατιστική έχοντας το προνόμιο να μεταφέρουν διδακτικές μονάδες ενώ η διπλωματική τους εργασία θα είναι επίσης κοινή στα δύο προγράμματα. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι απόφοιτοι θα αποκτήσουν δύο ξεχωριστά πτυχία Statistics & Financial Analytics.

Ειδικότερα, η συμφωνία  που έγινε και στο πλαίσιο του δικτύου Πανεπιστημίων HERMES στο οποίο ανήκει εδώ και χρόνια το ΟΠΑ, περιλαμβάνει:

  • Μετακίνηση των φοιτητών μεταπτυχιακού πλήρους φοίτησης στη Στατιστική του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο μεταπτυχιακό M.Sc. in Financial Analytics του Stevens Institute of Technology
  • Μετακίνηση των φοιτητών και αποφοίτων του M.Sc. in Financial Analytics του Stevens Institute of Technology στο μεταπτυχιακό Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Μειωμένα δίδακτρα για τους φοιτητές του ΟΠΑ και
  • Κοινή διπλωματική εργασία μεταξύ των δύο τμημάτων, με στόχο η δράση αυτή να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ και των διδασκόντων και ερευνητών σε βασικό ερευνητικό επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://aueb-analytics.wixsite.com/dd-aueb-stats/stevens  

 

ID: 
3536

Τελευταία ενημέρωση: 22-07-2022