Απονομή Βραβείων Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Μακροοικονομικής 2023-2024

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Μακροοικονομική Θεωρία και Πολιτική», πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός με την μορφή debate μεταξύ ομάδων σε παρουσίαση επενδύσεων –έκδοσης κρατικού ομολόγου (προσομοίωση investment roadshow). Κάθε ομάδα δρώντας σαν Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Οργανισμών παρουσίασε δεδομένα κάθε χώρας, για το μακροοικονομικό κλίμα, οικονομικούς και δημοσιονομικούς δείκτες, δυναμικούς κλάδους προς επένδυση των κεφαλαίων που θα αξιοποιήσει η χώρα (δημόσιες επενδύσεις) και μια επιχειρηματική αναφορά.  

Οι νικητές του διαγωνισμού πέρα από την δωρεάν χορηγία εβδομήντα ακαδημαϊκών συγγραμμάτων (από τις εκδόσεις Κριτική και Προπομπός) έχουν την ευκαιρία συνέντευξης με στόχο την βραχυχρόνια έμμισθη απασχόληση τους σε εταιρίες επιτυγχάνοντας την σύνδεση με την αγορά εργασίας. Η απασχόληση στα συγκεκριμένα ή ευρύτερα πεδία δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να διαμορφώσουν ένα εργασιακό προφίλ δεξιοτήτων, κινητοποιώντας τους για την συνέχιση των σπουδών τους σε υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Υποδομών Καθηγητής κ. Κώστας Δράκος, ο Επίκουρος Καθηγητής στην Εφαρμοσμένη Μακροοικονομική κ. Θεόδωρος Μπράτης και η Σύμβουλος Σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης κ. Αγγελική Παναγιωτίδου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα του Τμήματος ΟΔΕ: https://bit.ly/3Vh0k04

        

 

ID: 
4364

Τελευταία ενημέρωση: 28-05-2024