Δραστηριότητα παραδοσιακών χορών

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ΟΠΑ, λειτουργεί η Δραστηριότητα Παραδοσιακών Χορών με σκοπό την ενασχόληση των φοιτητών και των φοιτητριών με τον ελληνικό παραδοσιακό χορό. Στόχος του χορευτικού τομέα είναι η ενεργοποίηση και η ευαισθητοποίηση των φοιτητών σε θέματα λαϊκού πολιτισμού, ώστε να γίνει βίωμα του καθενός η πολιτιστική μας κληρονομιά.

Στη Δραστηριότητα συμμετέχει μεγάλος αριθμός φοιτητών και λειτουργεί για αρκετές ώρες την εβδομάδα. Στα μαθήματα διδάσκονται χοροί και τραγούδια από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα, διδάσκονται χοροί από την Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Νησιά Ιονίου και Αιγαίου, Κρήτη αλλά και από την Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Η Δραστηριότητα Παραδοσιακών Χορών, εκτός από τη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου, παρουσιάζοντας χορούς, ήθη και έθιμα από όλα τα μέρη της Ελλάδας, μπορεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση της ζητηθεί (φεστιβάλ, κλπ).


Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, απευθυνθείτε στη Γραμματεία της Φοιτητικής Λέσχης:

Διεύθυνση Επικοινωνίας: Πατησίων 76, Αθήνα 104 34
Website: lesxi.aueb.gr
Email: lesxi@aueb.gr

Τελευταία ενημέρωση: 07-01-2021