ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ

Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Διεύθυνση Γραφείου: Προέκταση κεντρικού κτηρίου, 2ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 384

Ο Δρ. Ηλίας Καπουτσής είναι Επίκουρος Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και Επιστημονικός Υπεύθυνος στο πρόγραμμα κατάρτισης Certificate in Management and Leadership Skills του Κέντρου Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του ΟΠΑ. Κατέχει διδακτορικό τίτλο (PhD) και Πτυχίο (BSc) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ΟΠΑ και μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στη Διοίκηση Πληροφοριακής Τεχνολογίας από το University of Manchester.

Ο Δρ. Καπουτσής διδάσκει μαθήματα διοίκησης, ηγεσίας και διαπραγματεύσεων σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και executive επίπεδο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην άσκηση κοινωνικής επιρροής στις επιχειρήσεις, στην πολιτική στους οργανισμούς και στις διαπραγματεύσεις. Έρευνες του έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, όπως το Journal of Management, Journal of Organizational Behavior, the Journal of Vocational Behavior, the International Journal of Human Resource Management, και το Journal of Management Education. Συγκεντρωτικά, έχει δημοσιεύσει 15 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, 1 κεφάλαιο σε συλλογικό τόμο και έχει παρουσιάσει 26 άρθρα σε συνέδρια. Είναι Αναπληρωτής Εκδότης του Frontiers in Psychology: Organizational Psychology και υπηρετεί στο στην εκδοτική ομάδα του Academy of Management Perspectives. Επιπρόσθετα, έχει διατελέσει επισκέπτης εκδότης ενός ειδικού τεύχους στο European Management Journal. Από το 2019, οργανώνει έναν πανελλήνιο ετήσιο φοιτητικό διαγωνισμό στις διαπραγματεύσεις.

Ο Δρ. Καπουτσής έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε αρκετά ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά έργα. Τα πιο πρόσφατα αφορούσαν τον αντίκτυπο του οργανωτικού περιβάλλοντος στην ανάπτυξη ανθρώπινου κεφαλαίου και την υποκίνηση (ερευνητικό έργο «ΑΡΙΣΤΕΙΑ») και τις πρακτικές στρατηγικού σχεδιασμού στο δημόσιο τομέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (UAE National Research Fund). Επιπρόσθετα, έχει περισσότερα από 15 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στη συμβουλευτική και την εκπαίδευση στελεχών σε μεγάλες Ελληνικές εταιρείες και πολυεθνικές όπως: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Ελληνικά Πετρέλαια, Αλουμίνιο της Ελλάδος, ΙΚΕΑ, Pharmaserve-Lilly, GAP, Groupama, Lloyd’s Register.

 

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 02-09-2019

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.