ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ

Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης

Ιστότοπος: https://sites.google.com/view/efthymia-kyriakopoulou/home

Η Ευθυμία Κυριακοπούλου έλαβε το Διδακτορικό της Δίπλωμα στα Οικονομικά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον τίτλο του Docent (Habilitation) στα Οικονομικά από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, Σουηδία. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ (Σουηδία), στο Ινστιτούτο Beijer της Σουηδικής Βασιλικής Ακαδημίας των Επιστημών (Στοκχόλμη), στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου, και ως Επίκουρη και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Ουψάλα (Σουηδία).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέρονται εστιάζονται στα Οικονομικά του Περιβάλλοντος, Αστικά Οικονομικά, Οικονομικά των Μεταφορών και Οικονομικά των Κοινωνικών Δικτύων. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως:  Journal of Environmental Economics and Management, Journal of Economic Geography, Nature, Environmental and Resource Economics, Regional Science and Urban Economics  κ.α.  Έχει συμμετάσχει ως επικεφαλής ερευνήτρια ή συντονίστρια σε 15 ερευνητικά προγράμματα στους τομείς των οικονομικών του περιβάλλοντος, των αστικών οικονομικών και των οικονομικών των μεταφορών.  

Τελευταία ενημέρωση: 15-05-2024

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.