ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τμήμα Πληροφορικής
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Τροίας 2, Κιμώλου και Σπετσών, 4ος όροφος, Γραφείο 405
Τηλέφωνο: 210 - 8203 934
Ιστότοπος: http://graphics.cs.aueb.gr

Ο Γεώργιος Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Έλαβε το Πτυχίο του από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996 και Διδακτορικό Δίπλωμα πάνω σε Τρισδιάστατα Γραφικά και Αναγνώριση Προτύπων από το ίδιο Τμήμα το 2001. Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης και προγραμματιστής σε πολλά Ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα και από το 2002 μέχρι το 2007 ήταν μηχανικός συστημάτων εικονικής πραγματικότητας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Από το 2002 και μετά, διδάσκει θεμελιώδη και προχωρημένα γραφικά υπολογιστών, προγραμματισμό Η/Υ και επικοινωνία ανθρώπου - υπολογιστή σε πανεπιστημιακό επίπεδο, ενώ είναι συγγραφέας ενός Ελληνικού και ενός ξενόγλωσσου βιβλίου γραφικών υπολογιστών. Από το 2006 μέχρι το 2010 ήταν Λέκτορας στο Τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΑ και από το 2010 μέχρι σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο ίδιο τμήμα με γνωστικό αντικείμενο τα γραφικά υπολογιστών.
Η ερευνητική δραστηριότητα του κ. Παπαϊωάννου άπτεται των περιοχών των τρισδιάστατων γραφικών πραγματικού χρόνου, των φωτορεαλιστικών αλγορίθμων απεικόνισης, της επεξεργασίας και ανάλυσης γεωμετρίας και της εικονικής πραγματικότητας. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος για το ΟΠΑ στο ευρωπαϊκό έργο PRESIOUS και στο εθνικό έργο GLIDE, ενώ διαθέτει πάνω από 70 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κριτές. Επιπλέον είναι μέλος των επιστημονικών κοινοτήτων ACM, Eurographics και ACM SIGGRAPH και έχει διατελέσει κριτής σε πολλά επιστημονικά περιοδικά και Συνέδρια.


Προφίλ Google Scholar

Τελευταία ενημέρωση: 14-02-2019

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.