ΜΗΛΛΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών
Διεύθυνση Γραφείου: Κεντρικό Κτήριο, 2ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 380

Η Χρυσοβαλάντου Μήλλιου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ερευνητικός Συνεργάτης του CESifo (Μόναχο, Γερμανία).

Έχει υπάρξει Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών του Columbia University (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ) καθώς και στο Toulouse School of Economics (Τουλούζη, Γαλλία).

Έχει διατελέσει Αναπληρωματικό Μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού (2012-2017) και Επίκουρη Καθηγήτρια στο Universidad Carlos III της Μαδρίτης (2003-2007).

Έχει Διδακτορικό στα Οικονομικά από το European University Institute (Φλωρεντία, Ιταλία) και Μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το Tufts University (Mασαχουσέτη, ΗΠΑ).

Η έρευνά της επικεντρώνεται στη Μικροοικονομική με έμφαση στους τομείς της Βιομηχανικής Οργάνωσης και των Οικονομικών της Πολιτικής Ανταγωνισμού. Το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευθεί σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά με κριτές, όπως το Journal of Economic Behavior and Organization, International Journal of Industrial Organization, Canadian Journal of Economics, Journal of Economics and Management Strategy, Economic Letters.

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 06-04-2021

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.