ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΑΝΝΑ - ΕΛΕΝΗ

Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Πτέρυγα Αντωνιάδου, 5ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 473

Η Ελεάννα Γαλανάκη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Δραστηριοποιείται επιστημονικά στον ευρύτερο χώρο της Στρατηγικής και Διεθνούς Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, όπου είναι γνωστή κυρίως για την έρευνά της στα πληροφοριακά συστήματα διοίκησης, στην επίδραση του μάκρο-περιβάλλοντος στο HR, στην εξωτερική ανάθεση και στη σχέση διοικητικών πρακτικών και απόδοσης.

Επιστημονικές εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά του επιστημονικού της πεδίου (International Journal of Human Resource Management; European Management Review, Career Development International; New Technology, Work and Employment; International Journal of Manpower; Personnel Review; Leadership and Organization Development Journal, κ.α.), και σε συλλογικούς τόμους με το σύστημα των κριτών, με αξιόλογο αριθμό έτερο-αναφορών (>1700 αναφορές- Google Scholar). Ανακοινώσεις της έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικό αριθμό διεθνών συνεδρίων με το σύστημα των κριτών. Επίσης, έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά επαγγελματικά περιοδικά, ενώ είναι συγγραφέας ή επιμελήτρια 7 βιβλίων στον επιστημονικό χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και έχει αναπτύξει πλήθος πανεπιστημιακών σημειώσεων και εκπαιδευτικού υλικού. Είναι κριτής σε επιστημονικά περιοδικά του χώρου της διοίκησης επιχειρήσεων, καθώς και μέλος του editorial board του επιστημονικού περιοδικού International Journal of Human Resource Management και του Editorial Advisory Board του επιστημονικού περιοδικού Employee Relations και έχει διατελέσει guest editor σε ειδικές εκδόσεις (special issues). Τα τελευταία χρόνια είναι program chair σε μία από τις πολυπληθέστερες θεματικές περιοχές (OB General) του European Academy of Management, οργανισμό στον οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα για δύο θητείες ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (2015-2019) και πλέον υπηρετεί και ως μέλος του Scientific Council. Για το ερευνητικό της έργο έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις από διάφορους φορείς.

Έχει συντονίσει και συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά και συμβουλευτικά έργα, κυρίως διεθνούς προσανατολισμού, στους χώρους της διοίκησης και οργανωσιακής συμπεριφοράς και έχει υπηρετήσει επανειλημμένως ως κριτής ερευνητικών έργων και επιχειρηματικών προτάσεων για διάφορους φορείς, τόσο εγχώριους όσο και διεθνείς.

Διδάσκει διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, μάνατζμεντ, consulting και HR metrics σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων. Έχει αναπτύξει και εφαρμόζει καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία στη διδασκαλία των ανωτέρω μαθημάτων (προσομοιώσεις και δια-δραστικές μελέτες περίπτωσης).

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 29-02-2024

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.