Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων (8/1/2009)

id: 
388

Αθήνα 8/1/2009

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΟΠΑ σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

Το 2009 ξεκινάει με νέους αγώνες για τα εργασιακά μας δικαιώματα που πλήττονται συνεχώς στο όνομα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, και συρρικνώνονται ολοένα και περισσότερο, ενώ από την άλλη πλευρά βλέπουμε να λαμβάνονται μέτρα μόνο για την ενίσχυση των ισχυρών. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, με τρανό παράδειγμα την εισβολή στη Γάζα από μια υπερδύναμη όπως το Ισραήλ.

Από την τρέχουσα κρίση, όπως άλλωστε συμβαίνει μετά από κάθε μεγάλη ιστορική κρίση, θα προκύψουν νικητές και ηττημένοι. Ας μην αδιαφορούμε επομένως με τα όσα διαδραματίζονται γύρω μας, ας είμαστε παρόντες στις ιστορικές κοινωνικές αλλαγές συμμετέχοντας ειρηνικά, καταγγέλλοντας κάθε πράξη βίας από όπου κι αν προέρχεται. Κάποιοι από μας ίσως να επαναπαύονται επειδή έχουν εξασφαλίσει ένα σταθερό μισθό για τον εαυτό τους, αλλά η μόνιμη και σταθερή εργασία πρέπει να επιδιωχθεί για όλους τους εργαζόμενους αυτού του τόπου. Μην ξεχνάτε ότι κινδυνεύουν με απολύσεις ακόμα και συνάδελφοί μας που εργάζονται στο ΟΠΑ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. 

Ο καθένας μας έχει την αξιοπρέπεια, αυτή τουλάχιστον μας ανήκει, τη δύναμη, τη γνώση και την ελεύθερη βούληση για να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά του. 

Οι ανάγκες ενίσχυσης που έχει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και γενικά η Παιδεία στη χώρα μας δυστυχώς παραγκωνίζονται από την Ελληνική Πολιτεία που φαίνεται να ξεχνάει ότι η καλύτερη επένδυση που έχει στη διάθεσή της για ένα καλύτερο μέλλον είναι το ανθρώπινο δυναμικό της: οι μαθητές και οι φοιτητές.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι εμείς, το Διοικητικό Προσωπικό των Πανεπιστημίων, αν και εγγυόμαστε την αδιάλειπτη λειτουργία των Υπηρεσιών και είμαστε καθημερινά παρόντες, για τουλάχιστον 35 ολόκληρα χρόνια, θεωρούμαστε ο «τελευταίος τροχός της αμάξης» – π.χ. συμμετοχή χωρίς δικαίωμα ψήφου στο πρυτανικό Συμβούλιο, συμμετοχή στις εκλογές Πρυτανικών Αρχών με συντελεστή βαρύτητας 0,10 (ενώ π.χ. στη γειτονική μας Ιταλία, στις αντίστοιχες εκλογές, συμμετέχει ολόκληρη η Πανεπιστημιακή Κοινότητα) – τόσο από την Πολιτεία όσο και από τον τύπο που φαίνεται να αγνοούν ακόμα και την ύπαρξή μας.   

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Χρήστος Σακελλαρίου

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρυσή Τσοδούλου

Τελευταία ενημέρωση: 07-11-2018