Πρόσβαση στο περιοδικό Nature (1869-2006 & 2015 - σήμερα)

Σας ενημερώνουμε ότι λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανανέωσης της σύμβασης του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών  με τον εκδότη Springer Nature για την τριετία 2019-2021,
ο εκδότης έχει ανοίξει την πρόσβαση στο τρέχον περιεχόμενο (από το 2015 έως και σήμερα) του περιοδικού Nature για όλα τα μέλη του Συνδέσμου.
Πλέον όλα τα μέλη του Συνδέσμου έχουν πρόσβαση στο εν λόγω περιοδικό στα έτη 1869-2006 και 2015-σήμερα.

H πρόσβαση είναι εφικτή από όλους τους χώρους του ΟΠΑ μέσω των υπολογιστών που συνδέονται στο δίκτυο του Πανεπιστημίου, με έλεγχο των IP διευθύνσεων. Για απομακρυσμένη πρόσβαση στις συνδρομητικές πηγές (εκτός των χώρων του Πανεπιστημίου) ή για πρόσβαση μέσω Wi-Fi σύνδεσης, απαιτείται αυθεντικοποίηση χρήστη, επομένως θα πρέπει να διαθέτετε ιδρυματικό κωδικό. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν πρόσβαση στις συνδρομητικές ψηφιακές πηγές μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο του Πανεπιστημίου, καθώς και όσοι απομακρυσμένοι χρήστες έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω της υπηρεσίας VPN του Πανεπιστημίου. Εάν δε διαθέτετε ιδρυματικό κωδικό και ανήκετε στην κοινότητα του ΟΠΑ, μάθετε πως θα αποκτήσετε, στην ενότητα "κωδικοί πρόσβασης, αυθεντικοποίηση & απομακρυσμένη πρόσβαση". Παρακαλούμε ενημερωθείτε για την πολιτική χρήσης των πηγών και συμμορφώνεστε με τους κανόνες καθώς η χρήση συνδρομητικού περιεχομένου επιτρέπεται στους χρήστες που τηρούν τους όρους της άδειας χρήσης.