Εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης του έργου ΚΑΛΛΙΠΟΣ+ | 13-15 Σεπτεμβρίου 2022

Εκδήλωση Βιβλιοπαρουσίασης του έργου ΚΑΛΛΙΠΟΣ+
13-15 Σεπτεμβρίου 2022

 

Εκ μέρους του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ), σας ενημερώνουμε ότι έχει προγραμματιστεί εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης του έργου ΚΑΛΛΙΠΟΣ+ στις 13-15 Σεπτεμβρίου 2022. Η δράση ΚΑΛΙΠΠΟΣ αποτελεί μία πρωτοβουλία του ΣΕΑΒ, η οποία χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας, και αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια για την εισαγωγή του ηλεκτρονικού, διαδραστικού, πολυμεσικού βιβλίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Τα βιβλία που περιλαμβάνει η πλατφόρμα είναι πλήρους κειμένου, εξ ολοκλήρου ανοικτής πρόσβασης και έχουν περάσει από διαδικασία κρίσης ομοτίμων (peer-review).

Στην επικείμενη εκδήλωση η οποία θα διεξαχθεί υβριδικά, θα παρουσιαστούν τα πρώτα ολοκληρωμένα βιβλία του Έργου από τους ίδιους τους συγγραφείς τους, οργανωμένα σε έξι Θεματικές Ενότητες, σύμφωνα με τη σχετική ταξινομία της Δράσης/Έργου ΚΑΛΛΙΠΟΣ. Τους συγγραφείς θα προλογίσουν τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής Συντονισμού και Αξιολόγησης του Έργου (ΕΕΣΑ), τα οποία είχαν και την ευθύνη  της αξιολόγησης των αντίστοιχων προτάσεων συγγραφής. Κατά την πρώτη συνεδρία της εκδήλωσης θα γίνει μια σύντομη, γενικότερη παρουσίαση του έργου, των στόχων και των καλών πρακτικών του.

Δείτε την Πρόσκληση και το Συνοπτικό Πρόγραμμα εδώ

Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, στην ιστοσελίδα https://biblioparousiasi.kallipos.gr. Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε είτε με φυσική παρουσία στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΕΜΠ (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου), είτε μέσω Διαδικτύου (παρουσιάσεις από απόσταση και μετάδοση streaming, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται στο  Συνοπτικό Πρόγραμμα).