Δοκιμαστική πρόσβαση στη βάση STATISTA μέχρι 13-12-2023

Σας ενημερώνουμε για την έναρξη της δοκιμαστικής πρόσβασης στη βάση Statista η οποία ενεργοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Η πρόσβαση θα παραμείνει ανοικτή για 60 μέρες (μέχρι 13-12-2023). Ακολουθεί μία περιγραφή της βάσης καθώς και οι τρόποι πρόσβασης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Statista Campus License
Η Statista είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες στατιστικών και δεδομένων αγοράς στον κόσμο, δημοφιλής επειδή ταιριάζει τόσο καλά στον σημερινό τρόπο εργασίας. Μπορείτε να φανταστείτε μια μηχανή αναζήτησης που φτάνει μόνο σε έγκυρες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, της οποίας την κλίμακα και την εμφάνιση μπορείτε να προσαρμόσετε σε πολλές περιπτώσεις και να εφαρμόσετε στη ροή εργασίας σας με μερικά κλικ. Όλο το περιεχόμενο εμφανίζεται με περιεκτικό τρόπο και η πλατφόρμα επιτρέπει μια διαισθητική πλοήγηση για να επικεντρωθείτε στην έρευνά σας. Η Statista επιτρέπει την πρόσβαση σε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια στατιστικά στοιχεία, reports, forecasts & surveys, topic pages και infographics και την έρευνά της για 80.000 θέματα από περισσότερες από 22.500 πηγές.
Κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου όλα τα μέλη έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε :

  • Statistics
  • Reports
  • Forecasts & Surveys
  • Topic Pages
  • Market Insights
  • Company Insights
  • Consumer insights
  • Company Insights & Consumer insights είναι add-on modules τα οποία μπορούν να συμπεριληφθούν στο Campus License.

Αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό για το κάθε module μπορείτε να βρείτε στα συνημμένα.
Επιπρόσθετα, παρακάτω θα βρείτε δύο tutorials σχετικά με την Statista (Statista’s YouTube channel) :
Data Sources and citation for Academia
Get started with Statista

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Access on Campus (IP based)
Εισέρχεστε στη διεύθυνση www.statista.com ενώ είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο του πανεπιστημίου ( χωρίς να δημιουργήσετε προσωπικό λογαριασμό (free basic account ή να συνδεθείτε σε αυτόν σε περίπτωση που έχετε δημιουργήσει στο παρελθόν). Για απομακρυσμένη πρόσβαση εκτός Πανεπιστημίου πρέπει να συνδεθείτε με VPN χρησιμοποιώντας τον ιδρυματικό κωδικό σας. Όταν εισέλθετε στην πλατφόρμα της Statista θα πρέπει να βλέπετε το ακόλουθο μήνυμα καλοσωρίσματος δίπλα από το λογότυπο της Statista: Welcome to Statista , “Athens University of Economics and Business”! Free 60-day trial. Free access until 13.12.23, αυτό σηματοδοτεί πως έχετε συνδεθεί στη δοκιμαστική πρόσβαση επιτυχώς.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Περιοδικών της Βιβλιοθήκης στο 210 8203259. Εάν επιθυμείτε την συνέχιση της πρόσβασης και πέραν της δοκιμαστικής πρόσβασης, παρακαλούμε αποστείλετε τα σχόλια σας σχετικά με τη χρησιμότητα της βάσης στο library@aueb.gr προκειμένου να καταγραφεί το ενδιαφέρον από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.