Διαδικτυακό σεμινάριο για την πλατφόρμα Open Research Europe.

οι Εθνικοί Κόμβοι Ανοικτής Πρόσβασης σε Ελλάδα και Κύπρο σε συνέχεια των ενημερωτικών δράσεων  προς την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα για σημαντικές πτυχές που αφορούν την Ανοικτή Επιστήμη, οργανώνουν σε συνεργασία με την Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης του ΣΕΑΒ, διαδικτυακό σεμινάριο για την πλατφόρμα Open Research Europe.

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021
Ώρα; 11.00π.μ - 12.00μμ

Το webinar αφορά στην ενημέρωση και παρουσίαση της Open Research Europe, μιας πλατφόρμας για επιστημονικές δημοσιεύσεις ανοικτής πρόσβασης που έχει αναπτυχθεί για τις ανάγκες των ερευνητικών προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σκοπός είναι να γίνουν κατανοητά το μοντέλο και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να αξιοποιηθεί η πλατφόρμα από ερευνητές.

Tην παρουσίαση του συγκεκριμένου webinar έχει αναλάβει η κ. Βικτώρια Τσουκαλά, υπεύθυνη πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας & Καινοτομίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η παρουσίαση αφορά στη νέα πλατφόρμα για έγκριτες δημοσιεύσεις ανοικτής πρόσβασης  που προωθεί η Κομισιόν ως υπηρεσία, προς τους συντονιστές έργων «Ορίζοντας 2020» και «Ορίζοντας Ευρώπη». Επιπρόσθετα, θα αναλυθεί εν συντομία το πλαίσιο πολιτικών ανοικτής πρόσβασης που θα εξυπηρετεί η πλατφόρμα στο νέο πρόγραμμα πλαίσιο «Ορίζοντας Ευρώπη».

Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το webinar «Η πλατφόρμα της ΕΕ για δημοσιεύσεις ανοικτής πρόσβασης Open Research Europe», συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής εδώ.