22/04/2013: Εκδήλωση "It's our Europe: Let's get active"

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συμμετέχουν σε εκδήλωση με θέμα: "It's our Europe: Let's get active!", η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 και ώρα 10:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).

Η κεντρική εκδήλωση διοργανώνεται στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, Νικηφόρου Διαμαντούρου, και θα μεταδοθεί μέσω livestreaming στο δίαυλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: http://www.ustream.tv/channel/europarlgr

Η εκδήλωση εγγράφεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών 2013 και αποσκοπεί να αναδείξει τη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της δυνατότητας προσφυγής στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, της κινητοποίησης και της ανάληψης πρωτοβουλιών από τους πολίτες.

Στις Βρυξέλλες, εκτός από τον Νικηφόρο Διαμαντούρο, κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, και οι Αντιπρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Viviane Reding και Maroš Šefčovič.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε δύο βασικούς άξονες: α) πως θα συμβάλουμε στη διέξοδο από την κρίση και β) η δημιουργία μιας καθαρής και υγιούς Ευρώπης. Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος του Euronews, Chris Burns.

Την εκδήλωση στην Αθήνα θα προλογίσουν η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών 2013 για την Ελλάδα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

Θα συμμετάσχουν, επίσης, ως ομιλητές η Καλλιόπη Σπανού, Συνήγορος του Πολίτη και ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, Συμπαραστάτης του Δημότη.

Κατά της διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι δυνατή η υποβολή ερωτήσεων μέσω twitter από το κοινό. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.

Παράκληση να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Denise.Couyoufa@ec.europa.eu