19/1/2010 "Ψηφοφορία για το διαγωνισμό αφίσας για την Ημέρα της Ευρώπης 2010"


Ψηφοφορία για το διαγωνισμό αφίσας για την Ημέρα της Ευρώπης 2010

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργάνωσε πρόσφατα διαγωνισμό για νέους γραφίστες με σκοπό το σχεδιασμό της αφίσας για την Ημέρα της Ευρώπης για το 2010. Μια ομάδα ευρωπαίων ειδικών στον τομέα της γραφιστικής και της επικοινωνίας επέλεξε δέκα τελικούς υποψηφίους μεταξύ περισσότερων από 1700 συμμετοχών. Οι δέκα προτάσεις που επελέγησαν υποβάλλονται τώρα σε δημόσια ψηφοφορία στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού.

«Ο διαγωνισμός αυτός έδωσε στην Επιτροπή την εξαιρετική ευκαιρία να επιστήσει την προσοχή και να δείξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι νέοι την Ευρώπη», δήλωσε η Margot Wallstrom, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για θέματα επικοινωνίας. Το σχέδιο που θα επιλεγεί θα αποτελέσει την επίσημη αφίσα της Ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου 2010 και μελλοντικά και θα διανεμηθεί στις 27 χώρες της ΕΕ. Ο νικητής και οι δύο επιλαχόντες θα μεταβούν με όλα τα έξοδα πληρωμένα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχουν σε τελετή απονομής των βραβείων το Μάρτιο του 2010 και θα λάβουν χρηματικό έπαθλο ύψους 2 000 και 1 000 ευρώ αντίστοιχα. Τα έργα των δέκα τελικών υποψηφίων με θέμα «αγαπώ την Ευρώπη», που επελέγη για την αφίσα της Ημέρας της Ευρώπης, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθεί σε εκθέσεις που διοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή οι αντιπρόσωποι της ΕΕ στα κράτη μέλη καθώς και σε διαφημιστικό υλικό.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω του δικτυακού τόπου του διαγωνισμού έως τις 31 Ιανουαρίου 2010: http://www.designeurope2010.eu/index.php?lang=el.

Για να ενημερώνεστε τακτικά για την πρόοδο της ψηφοφορίας, μπορείτε να γραφτείτε στην ομάδα του Facebook στη διεύθυνση: http://www.facebook.com/group.php?gid=131496902480.