16/01/2012: Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος

Άρχισε στις 10 Νοεμβρίου 2011 η διαδικασία επιλογής για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος. Απευθύνεται σε νέους που έχουν εμπλακεί σε προγράμματα που προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών των Ευρωπαϊκών κρατών. Η προθεσμία για την υποβολή των προγραμμάτων για το διαγωνισμό του επόμενου έτους, για πέμπτη συνεχή φορά από το 2008, είναι η 23η Ιανουαρίου 2012.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος, το οποίο διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν, χορηγείται σε προγράμματα ή έργα που πραγματοποιούνται από άτομα μεταξύ 16 και 30 ετών. Τα βραβευμένα προγράμματα ή έργα θα πρέπει να χρησιμεύουν ως πρότυπα για τους νέους που ζουν στην Ευρώπη και προσφέρουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μία κοινότητα. Δραστηριότητες  που έχουν σχέση με ανταλλαγές νέων, καλλιτεχνικά ή διαδικτυακά έργα με Ευρωπαϊκή διάσταση είναι μεταξύ των προγραμμάτων που επιλέγονται.

 

Συνολικό χρηματικό έπαθλο 10.000 Ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες στις κάτωθι ιστοσελίδες:

The European Charlemagne Youth Prize website:
http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/en/index.html
Application forms:
http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/en/introduction.html
Foundation of the International Charlemagne Prize of Aachen:
www.karlspreis.de
Press Release on the 2011 award ceremony  (31 May 2011)
http://www.europarl.europa.eu/en/pressroom/content/20110530IPR20497/html/Europe-Me-wins-European-Charlemagne-Youth-Prize-2011

Επίσης:
http://www.europarl.gr/view/el/Homepage.html