15/10/2012: Ημερίδα με θέμα "Το επάγγελμα του Μεταφραστή" 17 Οκτωβρίου 2012, Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Υπηρεσία Τύπου και ΜΜΕ

Ημερίδα: Το επάγγελμα του μεταφραστή (17.10)

 

Η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνδιοργανώνει την 17η Οκτωβρίου στην Αθήνα ημερίδα με τίτλο «Το επάγγελμα του μεταφραστή».

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών. Διεξάγεται στην Αθήνα σε απευθείας σύνδεση (τηλεδιάσκεψη) με τις Βρυξέλλες (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), τη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο), την Κέρκυρα (Ιόνιο Πανεπιστήμιο), τη Λευκωσία (Πανεπιστήμιο Κύπρου) και το Λουξεμβούργο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη του μεταφραστικού επαγγέλματος και η διαύγαση των σχέσεων του μεταφραστή με τους φορείς που εμπλέκονται στη μεταφραστική διαδικασία στην Ελλάδα. Οι πρωινές συνεδρίες (09.45 - 14.00) στρέφονται γύρω από τη μετάφραση και τους εκδοτικούς οίκους ενώ το απόγευμα (16.00 - 19.00) είναι αφιερωμένο στις μεταφραστικές επιχειρήσεις και τους free lance μεταφραστές.

Η ημερίδα περιλαμβάνει σύντομες εισηγήσεις ομιλητών και συζήτηση με το κοινό.

Αναλυτικό πρόγραμμα (67 Kb)

Πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι ένας θεσμός που φέτος κλείνει 11 χρόνια. Καθιερώθηκε το 2001 από το Συμβούλιο της Ευρώπης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιδιώκει να αναδείξει τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και να προωθήσει τη γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία της Ευρώπης. Με την ευκαιρία της ημέρας γλωσσών (26.09) οργανώνονται εκδηλώσεις ανά την Ευρώπη, τόσο στις 26 Σεπτεμβρίου, όσο και κατά τους αμέσως προσεχείς μήνες.

Πρακτικές λεπτομέρειες για την εκδήλωση

Χώρος: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αμαλίας 8 (στάση μετρό Σύνταγμα)

Ημερομηνία: Τετάρτη 17 Οκτωβρίου

Είσοδος: ελεύθερη, χωρίς έξοδα συμμετοχής και χωρίς διαδικασία εγγραφής. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Αθήνα, παρακαλούνται να φέρουν αστυνομική ταυτότητα. Για τις λοιπές πόλεις, παρακαλούνται να έρθουν σε επαφή με τα κατά τόπους πανεπιστήμια.

Συνδιοργανωτές: ΓΔ Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Europe Direct του Δήμου Αθηναίων, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών (ΠΕΜ), Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ)

Περισσότερες πληροφορίες

Efstratios.Meintanopoulos@ec.europa.eu (Ευρωπαϊκή Επιτροπή)

Ιστοσελίδα:

http://ec.europa.eu/ellada/press-center/news/archives/news_20121011_imerida_metafrasis_el.htm