09/09/2013: "Ευρωπαϊκές Εκλογές 2014 - Παρουσίαση Θεσμικής Προεκλογικής Εκστρατείας", 10/09/2013


Αθήνα, 04 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα)

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θα παρουσιάσει τη θεσμική προεκλογική εκστρατεία ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου 2014 την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11:45 - 15:15.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και απευθύνεται προς τον Τύπο και τα ΜΜΕ, τους εκπροσώπους νεανικών μέσων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κάθε ενδιαφερόμενο φορέα και πολίτη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και σε απευθείας σύνδεση (τηλεδιάσκεψη) με το Στρασβούργο οι συναρμόδιοι αντιπρόεδροι του ΕΚ για την επικοινωνία Άννυ Ποδηματά και Othmar Karas θα παρουσιάσουν σε συνέντευξη Τύπου τα συνθήματα, τους στόχους και το περιεχόμενο της θεσμικής προεκλογικής εκστρατείας των ευρωεκλογών 2014.

Στη συνέχεια, σε απευθείας σύνδεση με το Στρασβούργο ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δημοσιογράφοι θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση.

Ο Βασίλης Δασκαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Asset Ogilvy, θα παρουσιάσει την προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωπαϊκές εκλογές στην Ελλάδα.

Κεντρικές ομιλίες σχετικά με τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014 θα πραγματοποιήσουν οι Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Γενικός Γραμματέας Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Γιώργος Αναστασόπουλος, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τέλος, παρουσίαση των ενημερωτικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας θα κάνουν οι Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αντώνης Καϊλής, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ερωτήσεις και συζήτηση σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming στο Κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: www.ustream.tv/channel/europarlgr

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.

Επισυνάπτεται Αναλυτικό Πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος (+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
Εκπρόσωπος Τύπου Γραφείου (+30) 6973 699 886 (κινητό)
Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα (+33) 3 881 73822 (Στρασβούργο)
e-mail : constantinos.tsoutsoplides@europarl.europa.eu

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας (+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης (+30) 6943 100 303 (κινητό)
του ΕΚ στην Ελλάδα (+33) 3 881 74356 (Στρασβούργο)
e-mail : leonidas.antonakopoulos@europarl.europa.eu

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :
http://www.europarltv.europa.eu/
Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας: http://www.europarl.gr/

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε.. Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

@EP_Hellas

 http://www.facebook.com/GrafeioEurwpaikouKoinovoulioustinElladaPage