Ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη του ΚΕΠΕ - Ομιλία κ. Μαμάη - 1η Διάλεξη Β’ Κύκλου ΔΙ.Ο.ΒΙ.

Δράσεις Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) 2017

Το 2017 το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) οργανώνει:

  1. Ενημερωτικές Επισκέψεις στις Βιβλιοθήκες-Μέλη του Δικτύου, για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τις βιβλιοθήκες, τις συλλογές, τις πηγές και τις υπηρεσίες τους,
  2. Δεύτερο Κύκλο Διαλέξεων Οικονομικού Περιεχομένου, ανταποκρινόμενο σε αιτήματα του κοινού που συμμετείχε στον Πρώτο Κύκλο Διαλέξεων του 2016.

Η ανακοίνωση της κάθε δράσης θα συνοδεύεται από την αντίστοιχη αίτηση συμμετοχής σε αυτήν. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του Δικτύου

Το ενημερωτικό φυλλάδιο είναι αναρτημένο εδώ


31 Μαρτίου 2017

Ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη του ΚΕΠΕ – Ομιλία κ. Γιάννη Μαμάη (εκδ. Gutenberg)
1η Διάλεξη Β’ Κύκλου Διαλέξεων Οικονομικού Περιεχομένου για Βιβλιοθήκες

Η Βιβλιοθήκη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) που περιλαμβάνουν ενημερωτικές επισκέψεις στις βιβλιοθήκες-μέλη του Δικτύου, διοργανώνει ομιλία και ξενάγηση για το κοινό στους χώρους της Βιβλιοθήκης, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 (Αμερικής 11, Αθήνα).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αρχικά την ομιλία του κ. Γ ι ά ν ν η Μ α μ ά η, τυπογράφου και εκδότη των εκδόσεων Gutenberg. Ο κ. Μαμάης ασχολείται πολλά χρόνια με την αισθητική και καλλιτεχνική πλευρά των βιβλίων. Θα μας μιλήσει για την τέχνη και την τεχνική του βιβλίου και θα μοιραστεί μαζί μας την αγάπη και το μεράκι του για τα βιβλία. Η ομιλία θα αρχίσει στις 15:00 (διάρκεια περίπου 30 λεπτά).

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση στη βιβλιοθήκη του ΚΕΠΕ. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη συλλογή και τις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης. Στις 16:00 θα ξεκινήσει η 1η ομιλία του Β’ Κύκλου Διαλέξεων Οικονομικού Περιεχομένου για βιβλιοθήκες που διοργανώνει το ΔΙ.Ο.Β.Ι. για το έτος 2017. Η πρώτη διάλεξη του 2017 έχει στόχο να παρουσιάσει συνοπτικά τις πηγές της οικονομικής πληροφόρησης τις οποίες μπορεί να βρει ένας ερευνητής στις οικονομικές βιβλιοθήκες του ΔΙ.Ο.ΒΙ. Πολλές από τις πηγές αυτές αναφέρθηκαν κατά τον Πρώτο Κύκλο Διαλέξεων από τους Ομιλητές.

  • 15:00 Γιάννης Μαμάης (Εκδότης-Τυπογράφος, Εκδόσεις Gutenberg)
    Ξενάγηση στη βιβλιοθήκη του ΚΕΠΕ
  • 16:00 Ιφιγένεια Βαρδακώστα (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης) & Χριστίνα Δεληόγλου (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αν. Προϊσταμένη Βιβλιοθήκης)
    «Παρουσίαση πληροφοριακών πηγών οικονομικού περιεχομένου»

Περισσότερες πληροφορίες στην ανακοίνωση της εκδήλωσης.