Διαγωνισμός Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη Διεύρυνση μέχρι τις 27/2/2015

 

«Τόσο ίδιες, τόσο διαφορετικές, τόσο Ευρωπαϊκές»

 

Ο διαγωνισμός συγγραφής κειμένου σχετικά με τη διεύρυνση της ΕΕ ξεκίνησε!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποιεί διαγωνισμό συγγραφής κειμένου με τίτλο «Τόσο ίδιες. Τόσο διαφορετικές. Τόσο Ευρωπαϊκές.» Νέοι άνθρωποι από όλη την Ευρώπη έχουν προσκληθεί να μοιραστούν τις απόψεις τους σε ένα άρθρο έως 1000 λέξεις, σε ένα ή και στα δύο ερωτήματα που σχετίζονται με τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

  • Ποια είναι η εμπειρία σου σε μία διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ένωση;
  • Πώς μπορεί η διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ένωση να ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις;

«Η πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του ευρωπαϊκού εγχειρήματος υπέρ της ειρήνης. Βοηθώντας τους φίλους μας να υλοποιήσουν τις ευρωπαϊκές τους φιλοδοξίες, επωφελούμαστε τόσο εμείς όσο και εκείνοι από τη σταθερότητα και την ευημερία γύρω μας. Είμαι βέβαιος ότι ο διαγωνισμός αυτός θα δώσει την ευκαιρία να γραφτούν ενδιαφέροντα κείμενα και θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά των Ευρωπαίων που θα οικοδομήσουν το μελλοντικό κοινό μας σπίτι», δήλωσε ο Γιοχάνες Χαν, επίτροπος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων για τη Διεύρυνση της ΕΕ.

Ο διαγωνισμός συγγραφής θα διεξαχθεί έως τις 27 Φεβρουαρίου 2015 και είναι ανοιχτός σε νέους ανθρώπους, ηλικίας 18-25 ετών, που είναι πολίτες των 28 Κρατών Μελών της ΕΕ.

Εθνικές κριτικές επιτροπές θα επιλέξουν έναν νικητή ανά χώρα, που θα προσκληθεί σε μια τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες. Επίσης, τα βραβευθέντα άρθρα τους θα δημοσιευθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα δοθούν σε ευρωπαϊκά κορυφαία Ενημερωτικά Μέσα για δημοσίευση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό συγγραφής και τον τρόπο συμμετοχής περιλαμβάνονται στον ιστότοπο.

Επισυνάπτονται οι Κανόνες για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.