Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ 2024: Η κορυφαία εκδήλωση σταδιοδρομίας

Δελτίο Τύπου

Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ 2024: Η κορυφαία εκδήλωση σταδιοδρομίας

 

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ», στις 24 Οκτωβρίου 2024 στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Βασίλης Βασδέκης, οι Αντιπρυτάνεις του ΟΠΑ κ.κ. Λ. Δουκάκης, Ε. Γαλανάκη και Γ. Σιουγλέ καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 800 φοιτητές / φοιτήτριες και  απόφοιτοι  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι πραγματοποίησαν δια ζώσης συνεντεύξεις με τους εκπροσώπους 114 αναγνωρισμένων επιχειρήσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που βρίσκονταν στο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΟΠΑ, με ιστορία άνω των 3 δεκαετιών, μέσω σύγχρονων δράσεων διασύνδεσης όπως η εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ»,  επιτυγχάνει την αποτελεσματική σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την αγορά εργασίας και την πραγματική οικονομία.

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, που επισκέφτηκε την εκδήλωση, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ – και, μάλιστα, με διπλή ιδιότητα: αφενός ως Υπουργός Παιδείας και αφετέρου ως απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι «Ημέρες Καριέρας» πραγματοποιούνται αδιάλειπτα από το ΟΠΑ εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια, τις θυμάμαι από τότε που ήμουν εγώ φοιτητής, και είμαι χαρούμενος γιατί συμμετέχουν φέτος 114 εταιρείες, κάνοντας πράξη τη διασύνδεση της αγοράς με την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κάποτε όλο αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ ήταν ζητούμενο – σήμερα είναι αυτονόητο. Και είναι πάρα πολύ ωραίο να βλέπει κανείς το αυτονόητο να γίνεται πραγματικότητα. Χάρηκα, επίσης, με τις ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για τους αποφοίτους του ΟΠΑ που καταγράφει η πρόσφατη έρευνα του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου. Και, με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να τονίσω τη διαχρονικά εξαιρετική δουλειά του Γραφείου Διασύνδεσης του Ιδρύματος. Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Αυτή την κουλτούρα που αντανακλά η σημερινή εκδήλωση, πρέπει όλοι να αποκτήσουμε και να προωθήσουμε.»

 

Στην εκδήλωση ο Πρύτανης Καθηγητής Βασίλης Βασδέκης, δήλωσε: «Βασική επιδίωξη της διοργάνωσης παραμένει η ανάπτυξη νέων διαύλων επικοινωνίας και διασύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας, με στόχο την στελέχωση των επιχειρήσεων με ανθρώπινο δυναμικό υψηλής γνωστικής κατάρτισης και δεξιοτήτων. Άλλωστε, αυτό ανέδειξαν και τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας απασχόλησης των αποφοίτων του ΟΠΑ, καταγράφοντας ότι 8 στους 10 αποφοίτους είχαν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση μετά τη λήψη του πτυχίου τους».

Για την εκδήλωση, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Καθηγητής Λεωνίδας Δουκάκης,  συμπλήρωσε: «Οι θεσμοθετημένες Ημέρες Καριέρας του ΟΠΑ είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους φοιτητές και τους αποφοίτους μας να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με τους εκπροσώπους της αγοράς εργασίας. Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε μια παράδοση ετών με αναγνωρισμένη αποδοχή και δεδομένη επιτυχία».  

ID: 
4512

Last updated: 24 October 2024