Παρουσία του Πρύτανη του ΟΠΑ, Καθηγητή κ. Βασίλειου Βασδέκη, η τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Τριαντάφυλλου Κεραμιδά, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου

Στη γενέτειρά του, τα Ψαχνά Ευβοίας, το Σάββατο 5/10/24, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη μνήμη του Πρύτανη Τριαντάφυλλου Κεραμιδά (1890-1963), ενός από τους πρώτους καθηγητές της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Σπουδών. 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, στη μνήμη του Κεραμιδά για την προσφορά του στα Ψαχνά, με τη δωρεά κτηρίου το οποίο αξιοποιήθηκε ως Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Βασίλειος Βασδέκης, ο οποίος τόνισε την αξία της ιστορικής αναδρομής και της ανάδειξης προσωπικοτήτων που συνέβαλαν, ο καθένας από τη θέση του, στο έργο του Πανεπιστημίου, στην επιστήμη και στην κοινωνία.

Στο αφιέρωμα παρουσιάστηκε η ζωή και το έργο του Κεραμιδά, από τον κ. Γεώργιο Γεωργίου, Γενικό Διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο επιστημονικό του έργο, το έργο του ως δημόσιου λειτουργού αλλά και σε πολλά ενδιαφέροντα βιογραφικά στοιχεία.

Ο Τριαντάφυλλος Κεραμιδάς, μια σημαντική προσωπικότητα για την ιστορία του Πανεπιστημίου, ήταν ο καθηγητής με τη μεγαλύτερη πανεπιστημιακή σταδιοδρομία, συνολικά 39 ετών (από το 1922 έως το 1961) και διετέλεσε τρεις φορές Πρύτανης τα έτη 1942-1943, 1946-1947 και 1959-1960 και Διοικητής του ΙΚΑ (1954 και 1957-1959).

Τριαντάφυλλος Κεραμιδάς (Προσωπογραφία, Αίθουσα Συγκλήτου ΟΠΑ)

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων κ. Γ. Ψαθάς, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ε. Μύταλα-Τζεράνη,
ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Εύβοιας κ. Γ. Κελαϊδίτης, ο πρών Δήμαρχος Μεσσαπίων Α. Μπαζώτης. και ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Α. Γραμματικός

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ψαχνών, δωρεά του Πρύτανη Τριαντάφυλλου Κεραμιδά

ID: 
4495

Last updated: 7 October 2024