Πρόσκληση στο Τελικό Συνέδριο του HORIZON 2020 έργου TARGETED-MPI

Η ομάδα συντονισμού του HORIZON 2020 έργου TARGETED-MPI, σας προσκαλεί στο τελικό συνέδριο με τίτλο «Business and Management Schools for Shaping Inclusive and Diverse Workplaces», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2024 στο πανεπιστήμιο Vrije Universiteit Brussel (VUB) στις Βρυξέλλες (Blvd Géneral Jacques 271, 1050, Βέλγιο).

Το έργο TARGETED-MPI είναι το πρώτο Horizon 2020 έργο που το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συντονίζει και συνεισφέρει ως Principal Investigator.Το συνέδριο θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως.

 

Παρά τις σημαντικές εξελίξεις στο πεδίο της ισότητας των φύλων, ο σεξισμός και τα έμφυλα στερεότυπα εξακολουθούν να αποτελούν προκλήσεις στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά εργασίας. Το συνέδριο στοχεύει στη διερεύνηση του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζουν τα Πανεπιστήμια στη δημιουργία εργασιακών χώρων χωρίς αποκλεισμούς και στη διαμόρφωση στρατηγικών που ενισχύουν την έμφυλη ισότητα.

 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η επικεφαλής του Τομέα Ισότητας των Φύλων στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας (DG R&I) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες πολιτικές για την προώθηση της ισότητας των φύλων στην Έρευνα και Καινοτομία. Επίσης, εκπρόσωποι της κοινοπραξίας του TARGETED-MPI θα μοιραστούν σημαντικά αποτελέσματα και επιτεύγματα του έργου.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει δύο κύρια πάνελ:

  1. Business and Management Schools for Fixing Gender Inequality, εξετάζοντας τον ρόλο των σχολών διοίκησης στην αντιμετώπιση της ανισότητας των φύλων.
  2. Scholarly Activism: Translating Research into Inclusive Business Practices, εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο η επιστημονική έρευνα μπορεί να μετουσιωθεί σε ουσιαστικές πρακτικές που προάγουν την συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα στον εργασιακό χώρο.

 

Η εγγραφή είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση του συνεδρίου. Για περισσότερες πληροφορίες και για να εγγραφείτε, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του έργου εδώ.

 

Σχετικά με το TARGETED-MPI: Το TARGETED-MPI ανταποκρίνεται άμεσα στην πρόσκληση Horizon H2020-SwafS-09-2018-2019 με θέμα την υποστήριξη των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης και Ερευνητικών Οργανισμών για την υλοποίηση Σχεδίων Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (GEPs). Το TARGETED-MPI επικεντρώνεται ειδικά στις θεσμικές αλλαγές μέσω της ανάπτυξης και της αποτελεσματικής GEPs στις σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων (B&M) για την προώθηση πιο συμπεριληπτικών, βιώσιμων και διαφανών ακαδημαϊκών χώρων. Ακολουθήστε το έργο σε Facebook, Linkedin και X (πρώην Twitter).

ID: 
4463

Last updated: 13 September 2024