“Fast-Track to ACCA”: Μία κοινή πρωτοβουλία ACCA, ΟΠΑ και ΕY Ελλάδος, για φοιτητές που θέλουν να σταδιοδρομήσουν ως ορκωτοί ελεγκτές λογιστές και σύμβουλοι για χρηματοοικονομικά

Δελτίο Τύπου

16/7/2024

Fast-Track to ACCA”: Μία κοινή πρωτοβουλία ACCA, ΟΠΑ και ΕY Ελλάδος, για φοιτητές που θέλουν να σταδιοδρομήσουν ως ορκωτοί ελεγκτές λογιστές και σύμβουλοι για χρηματοοικονομικά

 

Τη δημιουργία ενός κοινού προγράμματος πρακτικής εμπειρίας και σύνδεσης της ακαδημαϊκής κοινότητας με το επιχειρηματικό περιβάλλον για την προαγωγή των λογιστικών και φορολογικών επαγγελμάτων, ανακοίνωσαν το Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η ΕΥ Ελλάδος. Η κοινή πρωτοβουλία, που θα ισχύσει για τρία έτη, επισημοποιήθηκε με την υπογραφή μνημονίου αποκλειστικής συνεργασίας μεταξύ των τριών μερών στην Αθήνα, παρουσία της κυρίας Andreia Stanciu, Head of ACCA Southern Europe, του Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη, Πρύτανη του ΟΠΑ, του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δράκου, Αντιπρύτανη του ΟΠΑ, και του κ. Ανδρέα Χατζηδαμιανού, Εταίρου και Επικεφαλής Ελεγκτικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος.

Το πρόγραμμα “Fast-Track to ACCA” απευθύνεται σε τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την πιστοποίηση ACCA και να σταδιοδρομήσουν ως ορκωτοί ελεγκτές λογιστές ή σύμβουλοι στα χρηματοοικονομικά. Το καινοτόμο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Τμήματος να συνδυάσουν το πτυχίο τους στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική, με μια διεθνώς αναγνωρισμένη επαγγελματική πιστοποίηση και μια εμπειρία εργασίας στις ομάδες Ελεγκτικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος.

Η EY Ελλάδος θα δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα πλήρως αμειβόμενης τετράμηνης πρακτικής άσκησης κάθε χρόνο, με στόχο να συμμετέχουν στο πρόγραμμα έως και 10 φοιτήτριες και φοιτητές, συνολικά – πέντε από το τρίτο έτος και πέντε από το τέταρτο έτος σπουδών. Κριτήρια επιλογής για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα είναι ο βαθμός πτυχίου (7,5/10 και άνω), ο αριθμός «χρωστούμενων» μαθημάτων (έως πέντε ήδη εξετασμένα μαθήματα), καθώς και μία αξιολόγηση από επαγγελματίες της EY. Σημειώνεται ότι η εμπειρία που θα αποκομίζουν οι φοιτητές στην εταιρεία, θα προσμετράται στο ACCA PER.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι φοιτητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα επιτυχώς, θα έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν από την EY Ελλάδος, με σαφή προοπτική επαγγελματικής εξέλιξης στο Τμήμα Ελεγκτικών Υπηρεσιών.

Στόχος της τριμερούς συνεργασίας είναι η ισχυροποίηση της σχέσης μεταξύ της επιχειρηματικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας, με σκοπό την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για τη στήριξη της διασύνδεσης των φοιτητριών και φοιτητών, καθώς και αποφοίτων του ΟΠΑ, με την αγορά εργασίας, τη δυνατότητα πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης και την αποκατάσταση σε λογιστικά και φορολογικά επαγγέλματα.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, τόνισε: «Η νέα συνεργασία με τους δυο σημαντικούς φορείς, προσδιορίζει την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών που θα υποστηρίξουν τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που θα επιλέξουν να ασχοληθούν με τα λογιστικά και φορολογικά επαγγέλματα. Στη σημερινή εποχή, η δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε κορυφαίες επιχειρήσεις με διεθνή παρουσία και η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, εξασφαλίζουν συγκριτικό  πλεονέκτημα για τους νέους αποφοίτους μας. Στο ΟΠΑ στηρίζουμε όλες τις δράσεις εξωστρέφειας που συμβαδίζουν με το στρατηγικό πλάνο ενδυνάμωσης των νέων και ικανών στελεχών που εκπαιδεύουμε».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα, ο κ. Ανδρέας Χατζηδαμιανού, Εταίρος και Επικεφαλής Ελεγκτικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Η EY Ελλάδος, ως ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά επαγγελματικών υπηρεσιών στη χώρα μας, αναζητά συνεχώς τα ικανότερα νέα στελέχη και ταλέντα στην αγορά. Με τη νέα αυτή συνεργασία με το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το ACCA, δίνουμε την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες, να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στον τομέα της ελεγκτικής, να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν πολύτιμα εφόδια για μια σταδιοδρομία στον κλάδο. Συγχρόνως, θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν και μέλη του οργανισμού μας, συμβάλλοντας έμπρακτα στην προσπάθειά μας για την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης, της διαφάνειας, της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης στις επιχειρήσεις και τις κεφαλαιαγορές, δημιουργώντας έναν καλύτερο εργασιακό κόσμο».

Η κυρία Andreia Stanciu, Head of ACCA Southern Europe, συμπλήρωσε: «Με μεγάλο ενθουσιασμό χαιρετίζω την έναρξη της συνεργασίας ορόσημο μεταξύ του ACCA, του ΟΠΑ και της ΕΥ. Αυτό το Fast Track πρόγραμμα αποτελεί το επιστέγασμα πολύμηνων εντατικών προσπαθειών και από τα τρία μέρη. Είμαι ευγνώμων που το ACCA μαζί με το ΟΠΑ και την EY θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη μελλοντικών ηγετών στον χώρο της λογιστικής. Η συνεργασία αυτή θα προσφέρει ανεκτίμητη πρακτική εμπειρία στους φοιτητές, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ ακαδημαϊκής μάθησης και επαγγελματικής πρακτικής. Ταυτόχρονα, όσοι το επιλέξουν, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό στην ελεγκτική και τη λογιστική, ACCA καθώς και την εθνική πιστοποίηση στην ελεγκτική μέσω του Joint Exam Scheme που έχει το ACCA με το SOEL. Μαζί, ανοίγουμε το δρόμο για την επόμενη γενιά καταρτισμένων επαγγελματιών που επισφραγίζεται με τη νέα συνεργασία».

ID: 
4429

Last updated: 16 July 2024