Βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης στον Ηλία Χαλκίδη, Διδάκτορα του Τμήματος Πληροφορικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ), κατά τη συνεδρίασή του, την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, επικύρωσε την εισήγηση της τριμελούς επιτροπής για το βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην περιοχή της Τεχνητής Νοημοσύνης για τα έτη 2020 ως και 2021.

Στην πρόσκληση της ΕΕΤΝ ανταποκρίθηκαν 10 διδάκτορες Ελληνικών ΑΕΙ που ικανοποιούσαν τις προδιαγραφές της προκήρυξης.

Η επιτροπή κρίσης αποτελείται από τον Καθηγητή Γρηγόρη Αντωνίου του Πανεπιστημίου Huddersfield, τον Καθηγητή  Γιώργο Στάμου του ΕΜΠ και τον Επίκουρο Καθηγητή Χρήστο Τζάμο του Πανεπιστημίου Wisconsin.

Η επιτροπή μελέτησε τους φακέλους των υποψηφιοτήτων και συνεδρίασε στις 7 Ιουλίου 2022 για την επιλογή της καλύτερης διατριβής. Αφού διαπίστωσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση το υψηλό επίπεδο των υποβληθέντων διδακτορικών διατριβών, μετά από λεπτομερή συζήτηση η επιτροπή αποφάσισε τα εξής:

- Το βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής απονέμεται από κοινού στην Μαρία Τζελέπη και τον Ηλία Χαλκίδη. Η Μαρία Τζελέπη ολοκλήρωσε το διδακτορικό της το 2021 στο  Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Αναστάσιου Τέφα με τίτλο "Τεχνικές Βαθιάς Μάθησης στα Ψηφιακά Μέσα".  Ο Ηλίας Χαλκίδης ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 2021 στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τη επίβλεψη του Καθηγητή Ίωνα Ανδρουτσόπουλου με τίτλο "Deep Neural Networks for Information Mining from Legal Texts".

- Εύφημη μνεία απονέμεται στον διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης Μιχάλη Μουνταντωνάκη που ολοκλήρωσε το διδακτορικό του το 2020 υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γιάννη Τζίτζικα με τίτλο "Services for Connecting and Integrating Βig Νumber of Linked Datasets".

Η επιτροπή αξιολόγησης και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΤΝ συγχαίρουν και τους 10 υποψήφιους και τους εύχονται καλή σταδιοδρομία.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης (ΣΕΤΝ-22) που θα γίνει στην Κέρκυρα από τις 7 μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2022.

ID: 
3541

Last updated: 18 July 2022