Ολοκλήρωση 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ»

Αθήνα, 25 Μαΐου 2020

 

 

Δελτίο Τύπου

Ολοκλήρωση 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ»

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργάνωσε το Σάββατο 23 Μαΐου 2020 σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Πρώτο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» για μαθητές Γ’ Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Ο Διαγωνισμός έγινε με εξ αποστάσεως μεθόδους όπως αναπτύχθηκαν από το ΟΠΑ και την αρμόδια ομάδα της Οργανωτικής Επιτροπής. (Λεπτομέρειες στον ιστότοπο: https://diagonismos.ermis.aueb.gr/).

Από το σύνολο των συμμετοχών τελικά υπέβαλαν έγκυρο γραπτό 518 μαθητές. Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό εξετάστηκαν στο γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών, όπως αυτό προσδιορίζεται από τη σχετική διδακτέα ύλη του Λυκείου, αλλά και τις ευρύτερες γνώσεις και αναφορές που περιέχονται σε άλλα παρεμφερή βιβλία του Λυκείου.  Οι πρώτοι επιτυχόντες σε εθνικό επίπεδο και σε περιφερειακό επίπεδο θα λάβουν επαίνους.

Το ΟΠΑ χαιρετίζει την επιτυχή διεξαγωγή του Διαγωνισμού, αν και έγινε σε ιδιάζουσες συνθήκες λόγω της πανδημίας και των γενικότερων περιοριστικών μέτρων. Το ΟΠΑ επιδιώκει ο μαθητικός Διαγωνισμός ΕΡΜΗΣ να καθιερωθεί ως μόνιμος ετήσιος θεσμός άμιλλας οικονομικών γνώσεων ανάμεσα στους μαθητές Λυκείου στην Ελληνική Επικράτεια.  Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η έφεση των υποψηφίων φοιτητών στις οικονομικές σπουδές και θα δημιουργηθούν κίνητρα στην νέα γενιά, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη πληροφόρηση και γνώσεις για τις οικονομικές εξελίξεις.

 

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ

 

 

ID: 
2314

Last updated: 25 May 2020