Τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σικάγο Lars Peter Hansen σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του ΟΠΑ

Αθήνα, 21 Μαΐου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ

LARS PETER HANSEN

ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει την Τρίτη 28 Μαΐου 2019 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου, την τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, του Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σικάγο, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και κατόχου Βραβείου Νόμπελ στις Οικονομικές Επιστήμες το 2013, LARS PETER HANSEN.

Ο τιμώμενος διδάσκει από το 1981 στο Πανεπιστημίου του Σικάγο κατέχοντας επώνυμες έδρες, όπως: Homer J. Livingston Καθηγητή στα Οικονομικά, Homer J. Livingston Καθηγητή Διακεκριμένης Υπηρεσίας στα Οικονομικά και David Rockefeller Καθηγητή Διακεκριμένης Υπηρεσίας στα Οικονομικά και την Στατιστική. Έχει χρηματίσει επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια:  MIT, Harvard, Stanford, Northwestern και  Keio του Τόκυο. Το ερευνητικό του έργο είναι εξαιρετικά ευρύ και εστιάζεται κυρίως στις περιοχές των δυναμικών μακροοικονομικών, της ανάλυσης χρονολογικών σειρών και της στατιστικής ανάλυσης. Έχει δημοσιεύσει πάνω από εκατό άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Μαζί με τον Thomas J. Sargent, έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία. Ήταν συνεκδότης του κορυφαίου επιστημονικού περιοδικού Econometrica και χρημάτισε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Οικονομετρικής Εταιρείας και Αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Οικονομικής Εταιρείας. Για το επιστημονικό του έργο, έχει τιμηθεί με εξαιρετικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το μετάλλιο Frish της Οικονομετρικής Εταιρείας το 1984 και το βραβείο Nobel στα Οικονομικά το 2013. Τέλος, του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα από: το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Γιούτα, τη Σχολή Ανώτατων Εμπορικών Σπουδών του Παρισιού, το Universidad del Pacifico της Χιλής, το Colby College του Μέιν, το School of Economics and Business του Tsingua University του Πεκίνου, το Πανεπιστήμιο του Tilburgh και έχει αναγορευθεί Επίτιμος Ακαδημαϊκός από την Ακαδημία Sinica της Ταϊβάν.

Η τελετή αναγόρευσης θα αρχίσει με προσφωνήσεις από τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Εμμανουήλ Γιακουμάκη και την Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης Καθηγήτρια Ελένη Λουρή - Δενδρινού. Στη συνέχεια, θα γίνει η παρουσίαση του έργου του τιμωμένου από τον Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης Τρύφωνα Κολλίντζα. Θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμωμένου σε Επίτιμο Διδάκτορα και η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του με θέμα: «Uncertainty in Economics: Why Should We Care?».

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ

ID: 
1714

Last updated: 28 May 2019