Ξενάγηση στο νέο κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.), 18.3.2019, 15:00-17:00

Ξενάγηση στο νέο κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)

 

Το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) συγκροτήθηκε το 2012 και αποτελεί απόρροια της συνεργασίας βιβλιοθηκών με συνεκτικό δεσμό τις συλλογές, τις πηγές και τις υπηρεσίες πληροφόρησης οικονομικού περιεχομένου. Αποστολή του Δικτύου είναι η συνεργασία των μελών και η ανταλλαγή πόρων με στόχο την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της κοινότητας των χρηστών τους.

Το ΔΙ.Ο.ΒΙ. στο πλαίσιο των δράσεών του τα έτη 2017-2018 οργάνωσε και υλοποίησε ενημερωτικές επισκέψεις και ξεναγήσεις στις βιβλιοθήκες-μέλη του. Οι βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στο ΔΙ.Ο.ΒΙ. προέρχονται από τους εξής φορείς: Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Ελληνική Στατιστική Αρχή, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Τράπεζα της Ελλάδος, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Το Δίκτυο επιδιώκει για το έτος 2019 την υλοποίηση ορισμένων εκ των προτάσεων του κοινού του, όπως καταγράφηκαν στις επιμέρους αξιολογήσεις των δράσεων των προηγούμενων ετών. Στο πλαίσιο αυτό, το Δίκτυο έχει προγραμματίσει δύο ξεναγήσεις στο νέο κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό της.

Η δεύτερη ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρες 15:00-17:00. Σημείο συνάντησης είναι ο χώρος της υποδοχής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (EBE) 10 λεπτά πριν την έναρξη της ξενάγησης. Η ξενάγηση θα αρχίσει στις 15:00 από το ισόγειο και το Δανειστικό Τμήμα της ΕΒΕ και θα συνεχίσει στο 2ο και 4ο επίπεδο του κτηρίου, διάρκειας περίπου μίας (1) ώρας. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαύσουν μια περιήγηση στην Αγορά, τον Φάρο και το Πάρκο, ανάλογα με τον χρόνο τους.

Πληροφορίες για την πρόσβαση στην ΕΒΕ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εδώ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Ο.ΒΙ. http://diovi.lib.unipi.gr και στα κοινωνικά δίκτυα Facebook: ΔΙΟΒΙ, Twitter: diovihelin. 

Πληροφορίες & διευκρινίσεις

Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

τηλ.: 210 3739651-2, email: piop_library@piraeusbank.gr