Υποτροφίες Αριστείας για σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου (master) στη Γαλλία

Ταμείο κινητικότητας της ελληνικής νεολαίας

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ (MASTER) ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων

2019 – 2020

 

Στο πλαίσιο του Ταμείου κινητικότητας της ελληνικής νεολαίας, η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας/Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας και της αεροπορικής εταιρείας Air France, έχει καθιερώσει ένα πρόγραμμα υποτροφιών Αριστείας  που απευθύνεται σε Έλληνες πτυχιούχους ελληνικών πανεπιστημίων για σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στη Γαλλία. 

 

Χορηγούνται δύο είδη υποτροφιών της Γαλλικής Κυβέρνησης για:

  1. Μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Μaster σε γαλλικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου.
    Οι υποτροφίες αυτές, διάρκειας 10 μηνών, περιλαμβάνουν μηνιαία τροφεία ύψους 700€, εφάπαξ επίδομα σπουδών και πολλά άλλα προνόμια.
  2. Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Master σε γαλλικές Ανώτατες Σχολές Μηχανικών ή Business Schools – Εταίρους.

Οι επιλεχθέντες επωφελούνται από μια υποτροφία για την κάλυψη της κοινωνικής ασφάλισης (BCS) διάρκειας 10 μηνών και τα συναφή προνόμια, που χορηγεί η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας/Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Οι Σχολές Μηχανικών EURECOM, École des Ponts ParisTech και οι Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων  HEC Paris, EDHEC, IÉSEG και Montpellier Business School προσφέρουν μείωση των διδάκτρων.

Το INRIA (κέντρο ερευνών στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών) χορηγεί 2 υποτροφίες ύψους 7500€ το χρόνο για ένα Master στην πληροφορική στο Πανεπιστήμιο της Νίκαιας.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Επιστημών (INSA) Centre Val de Loire χορηγεί 1 υποτροφία ύψους 1500€ το χρόνο για ένα Master.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις υποτροφίες αυτές ορίζεται η 15η Μαΐου 2019.

 

Ο κανονισμός του προγράμματος υποτροφιών και η προκήρυξη έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος:

http://www.ifa.gr/el/etudes-en-fr-gen/bourses-de-mobilite-el/bourses-de-master-2-el

ID: 
1550

Last updated: 26 February 2019