25ος economia Φοιτητικός Διαγωνισμός υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

 

Για 25η συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος economia και το περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον 25ο economia Φοιτητικό Διαγωνισμό.

 

Η θεματική ενότητα του φετινού διαγωνισμού είναι:

«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

για Ανάπτυξη, Απασχόληση & Εκπαίδευση»

 

Στόχος είναι α) η κινητοποίηση των νέων συνδέοντας την ακαδημαϊκή τους γνώση με επίκαιρα θέματα, β) η ενίσχυση της δικτύωσης των νέων με κορυφαίες επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων της οικονομίας και γ) η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κερδίσουν σημαντικά βραβεία.

Ενδεικτικές, αλλά όχι περιοριστικές, οι εξής προσεγγίσεις του θέματος: νομική, οικονομική & κοινωνικοπολιτική με προτίμηση στις διεπιστημονικές προσεγγίσεις.

Η έκταση της εργασίας πρέπει να είναι έως 2.000 λέξεις και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εργασιών είναι η 31η Μαρτίου 2019.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα πραγματοποιήσει τη βαθμολόγηση των εργασιών, αποτελείται από τους:

  • Γιώργο Παγουλάτο, Καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Άκη Σκέρτσο, Γενικό Διευθυντή του ΣΕΒ
  • Μάρκο Βερέμη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Upstream A.E.
  • Βασίλειο Κουτεντάκη, Ανώτερο Γενικό Διευθυντή, Retail Banking & Distribution Networks της Τράπεζας Πειραιώς
  • Αντώνη Δ. Παπαγιαννίδη, Γενικό Διευθυντή του Ομίλου economia, ο οποίος θα έχει τον ρόλο του Ειδικού Συμβούλου στη διαδικασία αξιολόγησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή των εργασιών παρακαλούμε πατήστε εδώ ή/και επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.facebook.com/economiaStudentContest/.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

 

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

 

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

 

 

ID: 
1478

Last updated: 18 January 2019