Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων για σύναψη σύμβασης έργου στο πλαίσιο του έργου «Secure Open Federation for Internet Everywhere (SOFIE)» (κωδικός θέσης 2802-PR2)

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Αθήνα, 28/12/2018
Αρ. πρωτ. 920000/1882-18

 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων για σύναψη σύμβασης έργου στο πλαίσιο του έργου «Secure Open Federation for Internet Everywhere (SOFIE)» (κωδικός θέσης 2802-PR2)

 

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΛΚΕ ΟΠΑ),  στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «Secure Open Federation for Internet Everywhere (SOFIE)», με κωδικό έργου ΕΡ-2802-01, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Γεώργιο Πολύζο,  , σύμφωνα με την από 19/12/2018 απόφαση της 8ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών του Ακαδημαϊκού Έτους 2018-2019 (ΑΔΑ: 6ΔΜΖ469Β4Μ-ΥΩΘ),  να απασχολήσει με σύμβαση έργου, ορισμένης χρονικής διάρκειας έως είκοσι τεσσάρων (24) μηνών (με δυνατότητα ανανέωσης έως τη λήξη του έργου) έναν (1) συνεργάτη για την εκτέλεση του κάτωθι έργου:

«Contributions to the SOFIE WorkPackages (WPs): WP2 (Federation Architecture & Framework), WP3 (Business Platforms Integration), WP4 (Evaluation), and WP5 (Pilots)»

Εκτιμώμενη διάρκεια: έως είκοσι τέσσερεις (24) μήνες, με δυνατότητα ανανέωσης έως τη λήξη του έργου.

Προϋπολογισμός: έως είκοσι έξι χιλιάδες τετρακόσια (26.400 €) ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και όλων των φόρων και κάθε είδους κρατήσεων. Στο αναφερόμενο ποσό δεν περιλαμβάνονται - και θα προστεθούν εφόσον χρειαστεί - τυχόν αναλογούσες και καταβλητέες από τον ΕΛΚΕ/ΟΠΑ εργοδοτικές εισφορές οι οποίες θα επιβαρύνουν το εν λόγω έργο.

Απαραίτητα προσόντα υποψηφίων:

  • Πτυχίο Πανεπιστημίου, ή Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής ή ισότιμων της αλλοδαπής, Πληροφορικής ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Μηχανικού Υπολογιστών ή πολύ σχετικού αντικειμένου.
  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) της ημεδαπής, ή ισότιμος της αλλοδαπής, Πληροφορικής ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Μηχανικού Υπολογιστών ή πολύ σχετικού αντικειμένου, με βαθμό σε δεκάβαθμη κλίμακα.
  • Άριστη γνώση Δικτύων Υπολογιστών, Κινητών, Διάχυτων και Κατανεμημένων Συστημάτων, που πιστοποιείται με τουλάχιστον τέσσερα (4)  σχετικά μαθήματα, όπως αυτά ορίζονται, στην αναλυτική βαθμολογία του ΜΔΕ, που θα προσκομίσει ο υποψήφιος.
  • Τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες, αποδεδειγμένη, επαγγελματική εμπειρία, σε θέση, με αντικείμενο την ανάπτυξη εφαρμογών για υπολογιστές και/ή κινητές συσκευές, ή άλλο πολύ σχετικό αντικείμενο.

Επιθυμητά προσόντα υποψηφίων:

  • Γνώσεις στην Ασφάλεια Δικτύων και στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT), πιστοποιούμενες με έως δύο (2) σχετικά μαθήματα, όπως αυτά ορίζονται, στην αναλυτική βαθμολογία του ΜΔΕ, που θα προσκομίσει ο υποψήφιος.
  • Δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ή συνέδρια στη γενικότερη περιοχή ICT (Information and Communication Technologies).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣΑ ΣΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ-ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Η προσμέτρηση μονάδων βαθμολόγησης πραγματοποιείται κατόπιν της εκπλήρωσης όλων των βασικών κριτηρίων και ευρίσκονται σε αντικειμενική συνάφεια με τις απαιτήσεις του έργου.

ΑΑ

Κριτήριο Αξιολόγησης

Παρατηρήσεις

Μέγιστος

Βαθμός

Κριτηρίου

Βάρος

Κριτηρίου

1

Βαθμός ΜΔΕ (σε κλίμακα 0-10)

Βαθμός ΜΔΕ x 10

100

25%

2

Γνώσεις στην Ασφάλεια Δικτύων και στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT), πιστοποιούμενες με σχετικά μαθήματα, όπως αυτά ορίζονται, στην αναλυτική βαθμολογία του ΜΔΕ

Πενήντα (50) βαθμοί για κάθε σχετικό μάθημα

Μέγιστος (βαθμολογούμενος) αριθμός μαθημάτων: δύο (2)

100

30%

3

Δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ή συνέδρια, στη γενικότερη περιοχή του ICT

Είκοσι (20) βαθμοί  για κάθε δημοσίευση

Μέγιστος (βαθμολογούμενος) αριθμός δημοσιεύσεων: πέντε (5)

100

25%

4

Συνολική αποτίμηση του υποψηφίου για το συγκεκριμένο έργο όπως αυτή προκύπτει από την κατανόηση των απαιτήσεων του έργου και των επικοινωνιακών ικανοτήτων του υποψηφίου

Προσωπική συνέντευξη

100

20%

ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ

1.      Τυχόν ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων υποβάλλονται σε αποκλειστική προθεσμία πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησης των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του ΕΛΚΕ/ΟΠΑ. Οι ενστάσεις θα πρέπει επί ποινή απαραδέκτου να είναι συγκεκριμένες. Οι ενστάσεις υποβάλλονται ιδιοχείρως ή αποστέλλονται ταχυδρομικώς, στην διεύθυνση: Κεφαλληνίας 46, 11251 Αθήνα. Το δικαίωμα πρόσβασης στους ατομικούς φακέλους και στα  στοιχεία που αφορούν τους λοιπούς υποψηφίους,  ασκείται υπέρ του αιτούντος σύμφωνα με την συνδυαστική εφαρμογή των διατάξεων το  Ν. 2472/1997 και του Ν. 2690/1999, υπό τον όρο τήρησης των προβλεπόμενων στο υπό στοιχεία Γ/ΕΞ/4163-1/6-7-2012 έγγραφο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προκειμένου να ασκήσει τα δικαιώματά του σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία (έγγραφη αίτηση, τεκμηρίωση υπέρτερου έννομου συμφέροντος κλπ).
2.      Υποβληθείσα υποψηφιότητα η οποία δεν πληροί τα απαιτούμενα προσόντα της πρόσκλησης δεν βαθμολογείται περαιτέρω και απορρίπτεται. Η αναγνώριση των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών τίτλων και προσόντων,  συμπεριλαμβανομένων και των άτυπων προσόντων με έμφαση στην κινητικότητα γεωγραφική και επαγγελματική των ενδιαφερομένων, ιδίως στο πλαίσιο της διεθνούς ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κινητικότητας, θα  είναι σύμφωνη με  την εφαρμογή των διεθνών προτύπων και το εκάστοτε κείμενο ευρωπαϊκό και διεθνές νομοθετικό πλαίσιο 1.
3.      Για τους έλληνες ενδιαφερόμενους των οποίων οι τίτλοι σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών) αποτελούν απαιτούμενο τυπικό προσόν και έχουν χορηγηθεί από ιδρύματα του εξωτερικού, θα πρέπει να συνοδεύονται από πιστοποιητικά αναγνώρισης τους από τον  ΔΟΑΤΑΠ.
4.      Η πιστοποίηση γνώσης του τίτλου γλωσσομάθειας για τους έλληνες πολίτες, αποδεικνύεται με βάση το άρθρο 1 π.δ. 146/2007 «Τροποποίηση διατάξεων του π.δ. 50/2001 «Καθορισμός προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα όπως αυτό ισχύει» (ΦΕΚ 185/3.8.2007/τ.Α’), σε συνδυασμό με το τελευταίο εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 1 π.δ. 116/2006 «Τροποποίηση του άρθρου 28 του π.δ. 50/2001» (ΦΕΚ 115/9.6.2006/τ.Α’). Όσον αφορά στους τίτλους γλωσσομάθειας, θα πρέπει να προσκομίζονται φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων των αντίστοιχων τίτλων, συνοδευόμενα, από φωτοαντίγραφα επίσημης μετάφρασής τους στην ελληνική γλώσσα.
5.      Οι άνδρες ενδιαφερόμενοι, εφόσον η στράτευση στη χώρα της οποίας είναι πολίτες  είναι  υποχρεωτική,  πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα απ’ αυτές, καθ’ όλη τη διάρκεια σύναψης σύμβασης στα πλαίσια του έργου.
6.      Εάν τα επιλεγέντα πρόσωπα είναι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν προσωπική ευθύνη τήρησης των προϋποθέσεων του άρθρου 31 του Ν. 3528/2007.
7.      Επισημαίνεται ότι η διαδικασία πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου της παρούσης δεν είναι διαγωνιστική, ενώ η τυχόν επιλογή αντισυμβαλλόμενου έχει τον χαρακτήρα αποδοχής πρότασης και όχι «πρόσληψης». Η διαδικασία της πρόσκλησης θα ολοκληρωθεί με σύνταξη πίνακα  αξιολογικής κατάταξης, ενώ όσοι επιλεγούν θα ειδοποιηθούν κατ’ ιδίαν. Σε περίπτωση ισοβαθμίας επιλέγεται κατά σειρά η πρόταση του ενδιαφερόμενου  με την μεγαλύτερη εμπειρία και συνάφεια αντικειμένου.
8.      Καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου και κατά τους όρους της σύμβασης μπορεί να πραγματοποιηθεί αντικατάσταση του/των επιλεχθέντος/ντων με άλλον/ους ενδιαφερόμενο/ους στο πλαίσιο της παρούσης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης.
9.      Η παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δε δεσμεύει τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας να συνάψει συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους και δεν γεννά δικαιώματα προσδοκίας. Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του προσώπου του αντισυμβαλλομένου, καθώς και πλήρη διακριτική ευχέρεια ως προς τη σύναψη ή μη των σχετικών συμβάσεων αποκλειόμενης οιασδήποτε αξιώσεως των ενδιαφερομένων.
10.   Οι όροι και οι συνθήκες εργασίας θα τηρούν όλα τα εθνικά και διεθνή σχετικά  απαραίτητα δεδομένα. Ο ΕΛΚΕ/ΟΠΑ θα εφαρμόσει στο ακέραιο  την κείμενη διεθνή και ευρωπαϊκή  εργατική νομοθεσία, όπως αυτή  έχει ενσωματωθεί ενδεχομένως στο ελληνικό δίκαιο,  σε όλες της τις ρυθμίσεις και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα και τις παροχές που τυχόν δικαιούται ο επιλεγείς υποψήφιος.
11.   Ο ΕΛΚΕ μπορεί με απόφασή του να επεκτείνει τη σύμβαση, εφόσον αυτό επιτρέπεται από τη σχετική ελληνική και διεθνή νομοθεσία.
12.   Η παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δημοσιεύεται στο site του ΕΛΚΕ/ΟΠΑ, του ΟΠΑ και του EURAXESS, στο  πλαίσιο του έργου «Secure Open Federation for Internet Everywhere (SOFIE)» έχει λάβει υπόψη και είναι σύμφωνη  με τους όρους του Grant Agreement No.  779984 και της ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 11ης Μαρτίου 2005 σχετικά με την Ευρωπαϊκή Χάρτα του Ερευνητή και του  Κώδικα Δεοντολογίας για την Πρόσληψη των Ερευνητών  (Commission Recommendation of 11 March 2005 on Τhe European Charter for Researchers and on a Code of Conduct for the Recruitment of Researchers (OJL75/67 2005/251/EK)  καθώς και του European Code of Conduct for Research Integrity of ALLEA (ALL European Academies) and ESF (European Science Foundation) of March 2011 http://www.esf.org/fileadmin/Public_documents/Publications/Code_Conduct_Research_Integrity.pdf και  του Commission Recommendation C (2008) 1329 of 10.4.2008 on the management of intellectual property, τα οποία αποτελούν παράρτημα της παρούσας και των οποίων οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να λάβουν πλήρη και σαφή γνώση.

 

 


1όπως ενδεικτικά είναι αναρτημένα στο δίκτυο NARIC (εθνικά κέντρα πληροφοριών για την αναγνώριση ακαδημαϊκών τίτλων) και το δίκτυο ENIC (ευρωπαϊκό δίκτυό κέντρων πληροφοριών).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1) Έντυπο του Παραρτήματος Α΄

2) Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα στα αγγλικά ή ελληνικά.

3) Αντίγραφα  τίτλων (απλά αντίγραφα, επικυρώσεις μόνο κατόπιν απαίτησης), πτυχίων, πιστοποιήσεων και βεβαιώσεων προϋπηρεσίας, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που θα τεκμηριώνει τα στοιχεία που θα αναφέρονται στο βιογραφικό.

4) CD με όλο το υλικό της πρότασης του ενδιαφερόμενου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους (έντυπο του Παραρτήματος Α΄) συνοδευόμενες από βιογραφικό σημείωμα και αντίγραφα τίτλων σπουδών, καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο τεκμηριώνει όσα αναφέρονται στο βιογραφικό τους, στη διεύθυνση: ΕΛΚΕ ΟΠΑ, Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα, Πρωτόκολλο, 1ος όροφος, έως 16/01/2019, ώρα 16:00. Στον φάκελο πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς η φράση: «Συμμετοχή στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Secure Open Federation for Internet Everywhere (SOFIE)», με κωδικό θέσης 2802-PR2».

Να σημειωθεί ότι ο ΕΛΚΕ ΟΠΑ θα παραμείνει κλειστός, εκτός της επίσημης αργίας της Πρωτοχρονιάς και στις 31/12/2018 και 02/01/2019.

Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής ισχύει η ημερομηνία της σφραγίδας του ταχυδρομείου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: Ρούλα Παρσαλίδου 210-8203 839.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΚΕ ΟΠΑ

 

 

Καθηγητής Δημήτρης Γκρίτζαλης
Αναπληρωτής Πρύτανη

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄

 

Όνομα : …………………………………………………………….

Επώνυμο : …………………………………………………………

Δ/νση : ………………………………………………………………

Τηλέφωνο : ……………………………………………………….

Ε-mail: ………………………………………………………………

 

 

ΠΡΟΣ ΕΛΚΕ/ΟΠΑ

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ – κωδικός 2802-PR2

 

 

Για σύναψη σύμβασης έργου έως είκοσι τεσσάρων (24) μηνών, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «SECURE OPEN FEDERATION FOR INTERNET EVERYWHERE (SOFIE)», με κωδικό θέσης 2802-PR2 

 

Σε απάντηση της υπ’ αρ. πρωτ. 920000/1882-18 πρόσκλησής σας, σας υποβάλλω πρόταση για τη θέση συνεργάτη στο πλαίσιο του έργου «Secure Open Federation for Internet Everywhere (SOFIE)», με κωδικό έργου ΕΡ-2802-01.

 

Συνημμένα υποβάλλεται αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα και όλα τα δικαιολογητικά που ορίζει η πρόσκληση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημερομηνία:  …./…../2018

 

 

 

Υπογραφή………………….......

 

 

 

 

 

 

 

 

ID: 
1454
Attached files:: 

Last updated: 29 December 2018