Διαδικασίες


Κάθε φοιτητής μπορεί να συμμετάσχει μόνο μια φορά στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.

1. Μπες στον δικτυακό τόπο  www.dasta-is.aueb.gr

2. Συνδέσου με τον λογαριασμό που σου δημιούργησε το ΟΠΑ (πχ. a125456)

3. Καταχώρησε μόνο τα προσωπικά στοιχεία σου (Βήμα 1) στο μενού «ΠΡΟΦΙΛ» και ανέβασε το βιογραφικό σου σημείωμα “Upload CV” (Βήμα 2).

4. Στη συνέχεια μπες στο μενού «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ»

5.  Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής στο μενού «ΑΙΤΗΣΗ». Προσοχή αν δεν έχεις συμπληρώσει τα στοιχεία στο ΠΡΟΦΙΛ, δε σε αφήνει να καταχωρήσεις την αίτηση.

  • Είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν όλα τα πεδία.
  • Σε περίπτωση που έχεις βρει μόνος σου εταιρεία, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τη διαδικασία που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας. Ενημερώνεις την εταιρεία για τις διαδικασίες. Δείτε εδώ.
  • Μην ξεχάσεις να αποθηκεύσεις την αίτηση σου.Η αίτηση σου καταχωρήθηκε αν η κατάσταση σου είναι “pending”.

6. Μετά τη λήξη της περιόδου των αιτήσεων θα ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα, ακολουθεί περίοδος ενστάσεων 5 εργάσιμων ημερών (έντυπο ενστάσεων) και στη συνέχεια αναρτούνται τα οριστικά αποτελέσματα. Εφ όσον είσαι στους επιτυχόντες, η αίτηση σου γίνεται αποδεκτή (accepted) και μπορείς να δεις τις προτεινόμενες θέσεις εργασίας στο μενού «ΘΕΣΕΙΣ». Επέλεξε όσες θέσεις εργασίας σε ενδιαφέρουν πατώντας «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος». Με τον τρόπο αυτό το βιογραφικό σου γίνεται ορατό στην εταιρεία και σε περίπτωση που ενδιαφέρεται θα επικοινωνήσει μαζί σου. Επιλέγεις όσες από αυτές επιθυμείς (δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός). Προτείνουμε τουλάχιστον 10 - 15 θέσεις. 

7. Συμπλήρωσε τη Δήλωση Προσωπικών Στοιχείων στο μενού «Δηλώσεις».     

Όσοι φοιτητές δεν έχουν εργαστεί στο παρελθόν και δεν έχουν αριθμό μητρώου ΙΚΑ, θα πρέπει να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που αναφέρονται στο σύνδεσμο.

8. Δες την εξέλιξη του αιτήματος σου στο μενού «Παρακολούθηση»:

Βήμα 1: Δες ποιες εταιρείες σε αποδέχτηκαν στη στήλη «Έγκριση Εταιρείας».

Βήμα 2: Πάτα «αποδοχή» στη στήλη «Έγκριση Φοιτητή» προκειμένου να αποδεχτείς τη θέση της εταιρείας που επιθυμείς (μόνο μια). Η θέση κλειδώνει και ολοκληρώνεται η διαδικασία της τοποθέτησης σου.

Βήμα 3: Ενημέρωσε τον υπεύθυνο Πρακτικής Άσκησης του τμήματος σου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη προσυμφωνημένη διάρκεια (Έναρξη Πρακτικής Άσκησης, πλήρης ή μερική απασχόληση ανάλογα τι ορίζει το τμήμα σου).

Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενάρξεων που σας γνωστοποιεί το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης κατά την αποδοχή της αίτησης σας.

*ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ.

**ΟΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ.

ΟΛΑ τα δικαιολογητικά (Σιγουρευτείτε ότι έχετε παραλάβει από την εταιρεία 3 αντίτυπα υπογεγραμμένα και σφραγισμένα της Τριμερούς Σύμβασης, καθώς και τη βεβαίωση Φορέα Απασχόλησης σε 1 αντίτυπο) παραδίδονται από την εταιρεία στους ασκούμενους φοιτητές/τριες πριν την έναρξη της πρακτικής τους άσκησης και τα προσκομίζετε άμεσα στο Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ (σε έκτακτες περιπτώσεις και μετά από συνεννόηση αποστέλλονται με ταχυμεταφορά).


ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ | ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ 


ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ | ΕΣΠΑ


ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ | ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟ 


ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΜΕ ΦΟΡΕΑ


ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ