Γαλανάκη Ελεάννα

Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας

Σωστή διαχείριση των εργαζομένων και επιτυχία

ΕΛΕΑΝΝΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ

Της ΕΛΕΑΝΝΑΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗ,
Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ και Διευθύντριας Εργαστηρίου ΔΑΔ

 

Τηλεργασία: Πιο πολλές ώρες δουλειάς, ωστόσο μεγαλύτερη αποδοχή των εργαζόμενων

Της ΕΛΕΑΝΝΑΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗ,
Επίκουρης Καθηγήτριας Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ

 

Τηλεργασία

Η πανδημία ανάγκασε απότομα και χωρίς προετοιμασία τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν την τηλεργασία. Ποια είναι όμως η στάση των εργαζομένων απέναντι στην εργασία από απόσταση; Επιχειρώντας να απαντήσει στο ερώτημα, το Εργαστήριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διενέργησε σχετική έρευνα τον Νοέμβριο του 2020, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ο «επτάλογος» της πανδημίας

Δύσκολο αναμένεται το φθινόπωρο στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό, με την πανδημία του νέου κορωνοϊού να έχει αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως. Πώς όμως θα είναι η ζωή μας τους επόμενους μήνες; Πως θα εργαζόμαστε;

Η «ΟΠΑ News» συγκέντρωσε παρακάτω μερικές ερωτήσεις τις οποίες πιθανώς όλοι έχουμε στο μυαλό μας...

 

Ανθολόγιο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Τον Φεβρουάριο του 2020 εκδόθηκε και παρουσιάστηκε ο τιμητικός τόμος της ομότιμης καθηγήτριας του ΟΠΑ, Νάνσυ Παπαλεξανδρή με τίτλο «Ανθολόγιο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Διοίκησης Επιχειρήσεων». Ο τόμος χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες: Α. Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Β. Οργανωσιακή Συμπεριφορά και Γ. Ειδικά Θέματα Management και φιλοξενεί σε 562 σελίδες 27 εργασίες στα τρία αυτά αντικείμενα. Στον τόμο συμβάλουν 49 συγγραφείς από 16 Πανεπιστήμια, Ελληνικά και του εξωτερικού, όλοι ειδικοί στα θέματα που πραγματεύονται.