Περισσότερα Νέα


Πρακτική Άσκηση Καλοκαιρινή Περίοδος 2018

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης 
Καλοκαιρινή περίοδος 2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση για τη καλοκαιρινή περίοδο 2018, υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών www.dasta-is.aueb.gr.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών: Από 07/05/2018 έως και 21/05/2018

 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να λάβουν υπ’ όψιν τα εξής:

  1. Να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τους όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά ΤμήμαΗ αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει το αργότερο έως 23/05/2018, συνεπώς θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό μαθημάτων μέχρι αυτή την ημερομηνία.
  2. ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ για την Πρακτική Άσκηση.
  3. Αν δεν έχετε Βιογραφικό Σημείωμα ή θέλετε να το βελτιώσετε μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο προετοιμασίας για την πρακτική άσκηση στις 10 Μαΐου 2018. Δείτε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση.
  4. Η διενέργεια συνεντεύξεων και η τελική επιλογή γίνεται από την εταιρία. Οι εταιρείες θα λάβουν τα βιογραφικά σας μετά το πέρας των αιτήσεων και θα σας καλέσουν εφόσον ενδιαφέρονται στους χρόνους που θα ορίσουν οι ίδιες.
  5. Η ημερομηνία έναρξης της πρακτικής σας άσκησης ορίζεται από τις 07/06 και μετά, πάντα μετά από συνεννόηση με το γραφείο πρακτικής άσκησης.

 

Στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης μπορείτε να συμμετάσχετε μόνο μία φορά (είτε με κονδύλια ΕΣΠΑ, είτε με άλλους πόρους). Στη τρέχουσα περίοδο πρακτικής άσκησης δεν υπάρχει χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Όσοι φοιτητές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με εταιρία της επιλογής τους στην οποία επιθυμούν να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ. Λεπτομέρειες για τους όρους ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε την Ερώτηση 18 στον ιστότοπο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ: http://www.internship.aueb.gr/faq.php ).

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

  • Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης & Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών  (Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210- 8203806)
  • Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Μαρία Κανέλλα, mkanella@aueb.gr, 210- 8203813)
  • Τμήμα Πληροφορικής  (Ελευθερία Νυφλή, enifli@aueb.gr, 210- 8203815)
  • Τμήμα Στατιστικής & Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210- 8203825)

 

ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 11.00 ΜΕ 15.00

 

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2018

Μονάδα Πρακτικής Άσκησης και Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ΟΠΑ διοργανώνει σεμινάριο προετοιμασίας για όσους φοιτητές θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2018.

 

Ημερομηνία

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Τόπος

Αμφιθέατρο Α, ισόγειο κεντρικού κτιρίου

Ώρες

11.00 – 14.30 (Απαραίτητο να βρίσκεστε στo αμφιθέατρο 15’ πριν την έναρξη του σεμιναρίου)

 

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική, αλλά κρίνεται αναγκαία η παρακολούθησή του.

Θεματολογία Σεμιναρίου:

  • Ενημέρωση για το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ
  • Ολοκληρωμένο Βιογραφικό Σημείωμα
  • Συνέντευξη επιλογής – τεχνικές έκφρασης & πρωτόκολλο συμπεριφοράς
  • Ομαλή & αποτελεσματική ένταξη στο εργασιακό περιβάλλον

Σημείωση: Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο το έγγραφο «Βιογραφικό Σημείωμα», καθώς και το προσωπικό τους βιογραφικό σημείωμα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το σεμινάριο γίνονται ηλεκτρονικά έως και την Τρίτη 08/05/2018. Την Τετάρτη 09/05/2018 θα λάβετε επιβεβαιωτικό μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Γραφείο μας.

 

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Το Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Ασκησης θα παραμείνει κλειστό απο Μ.Τετάρτη έως και τη Τετάρτη του Πάσχα...Καλο Πάσχα και καλη Ανάσταση!!

 

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2017-2018

Στα πλαίσια της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης και μη διάκρισης των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συγκροτήθηκαν διμελείς επιτροπές ανα τμήμα οι οποίες επικυρώνουν τα αποτελέσματα αξιολόγησης των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του Χειμερινού Εξαμήνου Ακαδ. Έτους 2017 - 2018 με βάση τα κριτήρια επιλογής που έχουν οριστεί και εγκριθεί απο τις Γενικές Συνελεύσεις των τμημάτων. Οι αιτούντες έλαβαν γνώση για την αποδοχή η μή της αίτησης τους καθώς και τους λόγους για τους οποίους ενδεχομένως απορρίφθηκαν. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές απορρίφθηκαν καθώς κατά την ημέρα της αξιολόγησης της αίτησης τους δε πληρούσαν τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα όπως αυτές ορίζονται απο το κάθε τμήμα. Δείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής που ισχύουν για κάθε τμήμα εδώ.

Τέλος, εγκρίνεται λίστα επιλαχόντων με σειρά προτεραιότητας σε περίπτωση που κάποιος από τους επιτυχόντες ακυρώσει την αίτηση του για συμμετοχή στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης μέσω ΕΣΠΑ. Η λίστα επιλαχόντων αφορά φοιτητές που πληρούν προϋποθέσεις αλλά λόγω περιορισμένων πόρων δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί στο τρέχον πρόγραμμα πρακτικής άσκησης μέσω ΕΣΠΑ.

Επισυνάπτεται πίνακας με τα αποτελέσματα αξιολόγησης των αιτήσεων λαμβάνοντας υπ όψιν σε κάθε περίπτωση θέματα προσωπικών δεδομένων. Δείτε τον πίνακα εδώ.

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

 

Πρακτική Άσκηση Εαρινό 2018

 

 

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης
Εαρινό Εξάμηνο Ακαδ. Έτους 2017-18

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά το εαρινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2017 -2018, υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών www.dasta-is.aueb.gr.

 

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών: Από 22/01/2018 έως και 31/01/2018

 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να λάβουν υπ’ όψιν τα εξής :

  1. Να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τους όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά Τμήμα από τον ιστότοπο του Κεντρικού Γραφείο Πρακτικής Άσκησης http://internship.aueb.gr/Μετά το πέρας των αιτήσεων θα γίνει η αξιολόγηση τους, συνεπώς θα πρέπει να πληρείτε τις προϋποθέσεις κατά την ημέρα της αξιολόγησης.
  2. ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ για την Πρακτική Άσκηση.
  3. Οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
  4. Λόγω περιορισμένων κονδυλίων ΕΣΠΑ υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και η επιλογή των φοιτητών, που πληρούν τους όρους συμμετοχής που έχει θέσει κάθε Τμήμα, θα γίνεται με βάση το Μ.Ο. βαθμολογίας κατά την ημέρα της αξιολόγησης.
  5. Όσοι φοιτητές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με εταιρία της επιλογής τους στην οποία επιθυμούν να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ. Λεπτομέρειες για τους όρους ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε την Ερώτηση 15 στον ιστότοπο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ: http://www.internship.aueb.gr/faq.php ).

 

ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 11.00 ΜΕ 15.00

 

 

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2017 - 2018

 

Η Μονάδα Πρακτικής Άσκησης και Διασύνδεσης με την Αγορά Εγασίας ΟΠΑ διοργανώνει σεμινάριο προετοιμασίας για όσους φοιτητές θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης κατά την Εαρινή περίοδο 2018.

Ημερομηνία

Δευτέρα 29 ή Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 (επιλέγετε μόνο μία ημέρα)

Τόπος

Αμφιθέατρο Αντωνιάδου

Ώρες

10.30 – 14.30 (Απαραίτητο να βρίσκεστε στην αίθουσα 15’ πριν την έναρξη του σεμιναρίου)

 

 

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική αλλά κρίνεται αναγκαία η παρακολούθησή του.

Θεματολογία Σεμιναρίου:

•          Ενημέρωση για το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ

•          Ολοκληρωμένο Βιογραφικό Σημείωμα

•          Συνέντευξη επιλογής – τεχνικές έκφρασης & πρωτόκολλο συμπεριφοράς

•          Ομαλή & αποτελεσματική ένταξη στο εργασιακό περιβάλλον

Σημείωση: Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο το έγγραφο «Βιογραφικό Σημείωμα» καθώς και το προσωπικό τους βιογραφικό σημείωμα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το σεμινάριο γίνονται ηλεκτρονικά έως και την Πέμπτη 25/01/2018. Την Παρασκευή 26/01 Θα λάβετε επιβεβαιωτικό μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το γραφείο μας.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας Υπευθύνων Πρακτικής Άσκησης:

  • Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης & Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

(Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210- 8203806)

  • Τμήμα Πληροφορικής & Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

(Ελευθερία Νυφλή, enifli@aueb.gr, 210- 8203815)

  • Τμήμα Στατιστικής & Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

(Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210- 8203825)

  • Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

(Μαρία Κανέλλα, mkanella@aueb.gr, 210- 8203813)

 

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2017-2018

Στα πλαίσια της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης και μη διάκρισης των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συγκροτήθηκαν διμελής επιτροπές ανα τμήμα οι οποίες επικυρώνουν τα αποτελέσματα αξιολόγησης των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του Χειμερινού Εξαμήνου Ακαδ. Έτους 2017 - 2018 με βάση τα κριτήρια επιλογής που έχουν οριστεί και εγκριθεί απο τις Γενικές Συνελεύσεις των τμημάτων. Οι αιτούντες έλαβαν γνώση για την αποδοχή η μή της αίτησης τους καθώς και τους λόγους για τους οποίους ενδεχομένως απορρίφθηκαν. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές απορρίφθηκαν καθώς κατά την ημέρα της αξιολόγησης της αίτησης τους δε πληρούσαν τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα όπως αυτές ορίζονται απο το κάθε τμήμα. Δείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής που ισχύουν για κάθε τμήμα εδώ.

Τέλος, εγκρίνεται λίστα επιλαχόντων με σειρά προτεραιότητας σε περίπτωση που κάποιος από τους επιτυχόντες ακυρώσει την αίτηση του για συμμετοχή στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης μέσω ΕΣΠΑ. Η λίστα επιλαχόντων αφορά φοιτητές που πληρούν προϋποθέσεις αλλά λόγω περορισμένων πόρων δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί στο τρέχον πρόγραμμα πρακτικής άσκησης μέσω ΕΣΠΑ.

Επισυνάπτεται πίνακας με τα αποτελέσματα αξιολόγησης των αιτήσεων λαμβάνοντας υπ όψιν σε κάθε περίπτωση θέματα προσωπικών δεδομένων. Δείτε τον πίνακα εδώ.

 

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

 

Πρακτική Άσκηση Χειμερινό 2017

Πρακτική Άσκηση Χειμερινό 2017

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2017 -2018, υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών www.dasta-is.aueb.gr.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών: Από 18/09/2017 έως και 02/10/2017

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να λάβουν υπ’ όψιν τα εξής :

1.      Να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τους όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά Τμήμα από τον ιστότοπο του Κεντρικού Γραφείο Πρακτικής Άσκησης http://internship.aueb.gr/Μετά το πέρας των αιτήσεων θα γίνει η αξιολόγηση τους, συνεπώς θα πρέπει να πληρείται τις προϋποθέσεις κατά την ημέρα της αξιολόγησης.

2.      ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ για την Πρακτική Άσκηση.

3.      Οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

4.      Λόγω περιορισμένων κονδυλίων ΕΣΠΑ υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και η επιλογή των φοιτητών, που πληρούν τους όρους συμμετοχής που έχει θέσει κάθε Τμήμα, θα γίνεται με βάση το Μ.Ο. βαθμολογίας κατά την ημέρα της αξιολόγησης.

5.      Όσοι φοιτητές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με εταιρία της επιλογής τους στην οποία επιθυμούν να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ. Λεπτομέρειες για τους όρους ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε την Ερώτηση 15 στον ιστότοπο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ:http://www.internship.aueb.gr/faq.php ).

ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 11.00 ΜΕ 15.00

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2017 - 2018

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ διοργανώνουν σεμινάριο προετοιμασίας για όσους φοιτητές θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης κατά την χειμερινή περίοδο 2017.

 

Ημερομηνία: Τρίτη 26 ή Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 (επιλέγετε μόνο μία ημέρα)

Τόπος Διεξαγωγής: Αίθουσα Δ12, κτίριο επί της οδού Δεριγνύ 12, 1ος όροφος (επάνω από ΕΛΤΑ)

Ώρες: 11.00 – 14.30 (Απαραίτητο να βρίσκεστε στην αίθουσα 15’ πριν την έναρξη του σεμιναρίου)

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική αλλά κρίνεται αναγκαία η παρακολούθησή του.

Θεματολογία Σεμιναρίου:

•          Ενημέρωση για το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ

•          Ολοκληρωμένο Βιογραφικό Σημείωμα

•          Συνέντευξη επιλογής – τεχνικές έκφρασης & πρωτόκολλο συμπεριφοράς

•          Ομαλή & αποτελεσματική ένταξη στο εργασιακό περιβάλλον

Σημείωση: Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο το έγγραφο «Βιογραφικό Σημείωμα» καθώς και το προσωπικό τους βιογραφικό σημείωμα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το σεμινάριο γίνονται ηλεκτρονικά έως και την Κυριακή 24/09/2017. Θα λάβετε επιβεβαιωτικό μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη Δευτέρα 25/9 από το γραφείο μας.

Στοιχεία Επικοινωνίας Υπευθύνων Πρακτικής Άσκησης:

  • Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης & Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

(Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210- 8203806)

  • Τμήμα Πληροφορικής & Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

(Ελευθερία Νυφλή, enifli@aueb.gr, 210- 8203815)

  • Τμήμα Στατιστικής & Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

(Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210- 8203825)

  • Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

(Μαρία Κανέλλα, mkanella@aueb.gr, 210- 8203813) 

 

 

 

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

 

ADA Economics is looking for two Research Assistants in Athens

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απο την ADA Economics για δυο θέσεις ερευνητή. Δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδω.

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

 

Πρακτική Άσκηση Καλοκαίρι 2017

Πρακτική Άσκηση Καλοκαίρι 2017

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση για τη καλοκαιρινή περίοδο υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του ΟΠΑ www.dasta-is.aueb.gr.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών: Από 08/05/2017 έως και 21/05/2017

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να λάβουν υπ’ όψιν τα εξής :

1.       Να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τους όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά ΤμήμαΗ αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει έως 23/05/2017, συνεπώς θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό μαθημάτων μέχρι αυτή την ημερομηνία.

2.       ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ για την Πρακτική Άσκηση.

3.       Οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα. Αν δεν έχετε ή θέλετε να το βελτιώσετε μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο προετοιμασίας για την πρακτική άσκηση στις 11 Μαΐου. Δείτε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση.

4.       Η διενέργεια συνεντεύξεων και η τελική επιλογή γίνεται από την εταιρία. Οι εταιρείες θα λάβουν τα βιογραφικά σας μετά το πέρας των αιτήσεων και θα σας καλέσουν εφόσον ενδιαφέρονται στους χρόνους που θα ορίσουν οι ίδιες.

5.       Η ημερομηνία έναρξης της πρακτικής σας άσκησης ορίζεται από τις 08/06 και μετά, πάντα μετά από συνεννόηση με το γραφείο πρακτικής άσκησης.

Στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης μπορείτε να συμμετάσχετε μόνο μία φορά (είτε με κονδύλια ΕΣΠΑ, είτε με άλλους πόρους). Στη τρέχουσα περίοδο πρακτικής άσκησης δεν υπάρχει χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Όσοι φοιτητές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με εταιρία της επιλογής τους στην οποία επιθυμούν να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ. Λεπτομέρειες για τους όρους ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε την Ερώτηση 18 στον ιστότοπο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ: http://www.internship.aueb.gr/faq.php ).

Στοιχεία Επικοινωνίας:

  • Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης & Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών  (Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210- 8203825)
  • Τμήμα Πληροφορικής  (Ελευθερία Νυφλή, enifli@aueb.gr, 210- 8203815)
  • Τμήμα Στατιστικής & Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210- 8203825)
  • Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Μαρία Κανέλλα, mkanella@aueb.gr, 210- 8203813)

ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 11.00 ΜΕ 15.00

 

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ διοργανώνουν σεμινάριο προετοιμασίας για όσους φοιτητές θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης για τη καλοκαιρινή περίοδο 2017.

Ημερομηνία: Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Τόπος Διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Αντωνιάδου

Ώρες: 11.00 – 15.00 (Απαραίτητο να βρίσκεστε στην αίθουσα 15 λεπτά πριν την έναρξη του σεμιναρίου)

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική, αλλά κρίνεται αναγκαία η παρακολούθησή του.

Θεματολογία Σεμιναρίου:

•              Ενημέρωση για το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ

•              Ολοκληρωμένο Βιογραφικό Σημείωμα

•              Συνέντευξη επιλογής – τεχνικές έκφρασης & πρωτόκολλο συμπεριφοράς

•              Ομαλή & αποτελεσματική ένταξη στο εργασιακό περιβάλλον

Σημείωση: Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο το έγγραφο «Βιογραφικό Σημείωμα».

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το σεμινάριο γίνονται ηλεκτρονικά έως και την Τρίτη 09/05/2017. Θα λάβετε επιβεβαιωτικό email  για τη συμμετοχή σας την Τετάρτη 10/05/2017 από το γραφείο μας.

 

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

 

Πρακτική Άσκηση Εαρινό Εξάμηνο 2017

Πρακτική Άσκηση Εαρινό Εξάμηνο 2017

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά το εαρινό εξάμηνο Ακ. Έτους 2016 – 2017 υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του ΟΠΑ www.dasta-is.aueb.gr.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών: Από 23/01/2017 έως και 05/02/2017

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να λάβουν υπ’ όψιν τα εξής :

1.       Να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τους όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά Τμήμα . Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει έως 07/02/2017, συνεπώς θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό μαθημάτων μέχρι αυτή την ημερομηνία.

2.  ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ για την Πρακτική Άσκηση.

3. Οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

4. Η διενέργεια συνεντεύξεων και η τελική επιλογή γίνεται από την εταιρία. Οι εταιρείες θα λάβουν τα βιογραφικά σας μετά το πέρας των αιτήσεων και θα σας καλέσουν εφόσον ενδιαφέρονται στους χρόνους που θα ορίσουν οι ίδιες.

5. Η ημερομηνία έναρξης της πρακτικής σας άσκησης ορίζεται από τις 23/2 και μετά, πάντα μετά από συνεννόηση με το γραφείο πρακτικής άσκησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της καλοκαιρινής περιόδου θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση το Μάιο.

Στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης μπορείτε να συμμετάσχετε μόνο μία φορά (είτε με κονδύλια ΕΣΠΑ, είτε με άλλους πόρους).

Όσοι φοιτητές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με εταιρία της επιλογής τους στην οποία επιθυμούν να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ. Λεπτομέρειες για τους όρους ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα μπορείτε να δείτε την Ερώτηση 18 στον ιστότοπο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ: http://www.internship.aueb.gr/faq.php ).

Στοιχεία Επικοινωνίας:

  • Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης & Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

(Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210- 8203825)

  • Τμήμα Πληροφορικής & Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

                (Ελευθερία Νυφλή, enifli@aueb.gr, 210- 8203815)

  • Τμήμα Στατιστικής & Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

(Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210- 8203825)

  • Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

(Μαρία Κανέλλα, mkanella@aueb.gr, 210- 8203813)

ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 11.00 ΜΕ 15.00

 

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΑΡΙΝΟ 2017

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ διοργανώνουν σεμινάριο προετοιμασίας για όσους φοιτητές θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης κατά το Εαρινό Εξάμηνο Ακ. Έτους 2016 -2017.

Ημερομηνία: Τρίτη 31 Ιανουαρίου ή Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 (επιλέγετε μία μέρα)

Τόπος Διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Αντωνιάδου

Ώρες: 11.00 – 15.00 (Απαραίτητο να βρίσκεστε στην αίθουσα 15 λεπτά πριν την έναρξη του σεμιναρίου)

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική, αλλά κρίνεται αναγκαία η παρακολούθησή του.

Θεματολογία Σεμιναρίου:

•              Ενημέρωση για το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ

•              Ολοκληρωμένο Βιογραφικό Σημείωμα

•              Συνέντευξη επιλογής – τεχνικές έκφρασης & πρωτόκολλο συμπεριφοράς

•              Ομαλή & αποτελεσματική ένταξη στο εργασιακό περιβάλλον

Σημείωση: Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο το έγγραφο «Βιογραφικό Σημείωμα».

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο σεμινάριο γίνονται ηλεκτρονικά έως τη Πέμπτη 26/01/2017. Θα λάβετε επιβεβαιωτικό email την Παρασκευή 27/01/2017 από το γραφείο μας.

 

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

 

Πρόγραμμα Λειτουργίας του Κεντρικού Γραφείου Πρακτικής Άσκησης κατα τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων

Το Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης θα παραμείνει κλειστό από 26/12/2016 έως 6/01/2017 (θα λειτουργήσει μόνο τη Τετάρτη 28/12 και Πέμπτη 29/12, Τετάρτη 4/1 και Πέμπτη 5/1 ώρες 9.00 με 15.00).

Σας ευχόμαστε να έχετε ομορφες γιορτές.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Προσωπικο του Κεντρικού Γραφειου Πρακτικής Άσκησης

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

 

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Πρακτικής Άσκησης Χειμερινό 2016 & Σεμινάριο Προετοιμασίας Φοιτητών

Πρακτική Άσκηση Χειμερινό 2016

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά τη χειμερινή περίοδο 2016 υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών www.dasta-is.aueb.gr.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών από 19 Σεπτεμβρίου έως και 2 Οκτωβρίου 2016

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να:

  1. Ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τους όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά Τμήμα από τον ιστότοπο του Κεντρικού Γραφείο Πρακτικής Άσκησης http://internship.aueb.gr/
  2. Ακολουθήστε τη διαδικασία υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (http://internship.aueb.gr/getdoc.php?docid=134). Διαβάστε το έγγραφο προσεχτικά.
  3. Οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
  4. Λόγω περιορισμένων κονδυλίων υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και  η επιλογή των φοιτητών, που πληρούν τους όρους συμμετοχής που έχει θέσει κάθε Τμήμα, θα γίνεται με βάση το Μ.Ο. βαθμολογίας.

Επικοινωνία:

  • Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης & Τμήμα Στατιστικής

(Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210-8203825)

  •    Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών  &
       Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

(Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210-8203825)

  • Τμήμα Πληροφορικής & Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

(Ελευθερία Νυφλή,  enifli@aueb.gr, 210-8203815)

  • Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

(Μαρία Κανέλλα, mkanella@aueb.gr, 210-8203813)

ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 11.00 ΜΕ 15.00

 

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ  2016

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ διοργανώνουν σεμινάριο προετοιμασίας για όσους φοιτητές θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης κατά την χειμερινή περίοδο 2016

Ημερομηνία: Τετάρτη 21 ή Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 (επιλέγετε μία μέρα)

Τόπος Διεξαγωγής: Αίθουσα Δ12 κτίριο Δεριγνύ 12, 1ος όροφος

Ώρες: 11.00 – 14.30 (Απαραίτητο να βρίσκεστε στην αίθουσα 10 λεπτά πριν την έναρξη του σεμιναρίου)

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική αλλά κρίνεται αναγκαία η παρακολούθησή του.

Θεματολογία Σεμιναρίου:

•          Ενημέρωση για το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ

•          Ολοκληρωμένο Βιογραφικό Σημείωμα

•          Συνέντευξη επιλογής – τεχνικές έκφρασης & πρωτόκολλο συμπεριφοράς

•          Ομαλή & αποτελεσματική ένταξη στο εργασιακό περιβάλλον

Σημείωση: Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο το έγγραφο  «Βιογραφικό Σημείωμα».

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο σεμινάριο γίνονται ηλεκτρονικά έως τη Κυριακή 18/09/2016. Θα λάβετε επιβεβαιωτικό mail τη Δευτέρα 19/9 από το γραφείο μας.

                                                                                                                

 

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

 

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Πρακτικής Άσκησης Καλοκαίρι 2016 & Σεμινάριο Προετοιμασίας Φοιτητών

Πρακτική Άσκηση Καλοκαίρι 2016

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά τη καλοκαιρινή περίοδο 2016 υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών www.dasta-is.aueb.gr.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να

  1. Ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τους όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά Τμήμα από τον ιστότοπο του Κεντρικού Γραφείο Πρακτικής Άσκησης http://internship.aueb.gr/

  2. ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ για την Πρακτική Άσκηση.

  3. Είναι υποχρεωτικό για να μπορέσετε να κάνετε την  αίτηση σας να έχετε τον αριθμό της νέας φοιτητικής ταυτότητας. Στην περίπτωση που δεν έχετε θα πρέπει να κάνετε άμεσα ηλεκτρονική αίτηση στο http://academicid.minedu.gov.gr/Applications.

  4.  Οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

  5. Λόγω περιορισμένων κονδυλίων υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και η επιλογή των φοιτητών, που πληρούν τους όρους συμμετοχής που έχει θέσει κάθε Τμήμα, θα γίνεται με βάση το Μ.Ο. βαθμολογίας.

 

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών από 16 έως και 29 Μαΐου 2016

 

  • Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης & Τμήμα Στατιστικής (Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210-8203825)

  • Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών  & Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210-8203825)

  • Τμήμα Πληροφορικής & Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Ελευθερία Νυφλή,  enifli@aueb.gr, 210-8203815)

  • Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μαρία Κανέλλα, mkanella@aueb.gr, 210-8203813)

Για οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος  (http://internship.aueb.gr/getdoc.php?docid=134).  Διαβάστε το έγγραφο προσεκτικά.

 

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ διοργανώνουν σεμινάριο προετοιμασίας για όσους φοιτητές θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2016.

Ημερομηνία: Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Τόπος Διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Αντωνιάδου

Ώρες: 11.00 – 14.00 (Απαραίτητο να βρίσκεστε στην αίθουσα 10 λεπτά πριν την έναρξη του σεμιναρίου)

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική αλλά κρίνεται αναγκαία η παρακολούθησή του.

Θεματολογία Σεμιναρίου:

•          Ενημέρωση για το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ

•          Ολοκληρωμένο Βιογραφικό Σημείωμα

•          Συνέντευξη επιλογής – τεχνικές έκφρασης & πρωτόκολλο συμπεριφοράς

•          Ομαλή & αποτελεσματική ένταξη στο εργασιακό περιβάλλον

Σημείωση: Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο το έγγραφο  «Βιογραφικό Σημείωμα».

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο σεμινάριο γίνονται ηλεκτρονικά έως τη Δευτέρα 23/05/2016

 

 

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

 

Διακοπές Πάσχα

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης θα παραμείνει κλείστο από την Μ.Τρίτη 26/4 στις 13.00 μέχρι και την Τετάρτη 4/5.

Ο Ιδρυματικός Υπεύθυνος κ.Β.Σταθακόπουλος και το προσωπικό του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης σας εύχονται ολόψυχα Καλό Πάσχα!

 

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ - ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016

Πρακτική Άσκηση Εαρινό Εξάμηνο 2016

Αθήνα, 11/02/2016

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά το εαρινό εξάμηνο Ακ. Έτους 2015 – 2016 υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του ΟΠΑ www.dasta-is.aueb.gr.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών: Από 12/02/2016 έως και 22/02/2016

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να λάβουν υπ’ όψιν τα εξής :

1.  Να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τους όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά Τμήμα από τον ιστότοπο του Κεντρικού Γραφείο Πρακτικής Άσκησης http://internship.aueb.gr/Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από 23/02 – 25/02, συνεπώς θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό μαθημάτων μέχρι αυτή την ημερομηνία.

2. ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ για την Πρακτική Άσκηση.

3.  Για να μπορέσετε να κάνετε την αίτηση σας είναι υποχρεωτικό να έχετε τον αριθμό της νέας φοιτητικής ταυτότητας. Στην περίπτωση που δεν έχετε, θα πρέπει να κάνετε άμεσα ηλεκτρονική αίτηση στο http://academicid.minedu.gov.gr/Applications

4. Οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

5.  Γίνεται διενέργεια συνεντεύξεων και η επιλογή γίνεται από την εταιρία. Οι εταιρείες θα λάβουν τα βιογραφικά σας μετά το πέρας των αιτήσεων και θα σας καλέσουν εφ όσον ενδιαφέρονται στους χρόνους που θα ορίσουν οι ίδιες.

6.  Η ημερομηνία έναρξης της πρακτικής σας άσκησης ορίζεται μετά τα μέσα Μαρτίου και πάντα μετά από συνεννόηση με το γραφείο πρακτικής άσκησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της καλοκαιρινής περιόδου θα βγει νέα ανακοίνωση το Μάιο.

Στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης μπορείτε να συμμετάσχετε μόνο μία φορά (είτε με κονδύλια ΕΣΠΑ, είτε με άλλους πόρους).

Όσοι φοιτητές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με εταιρία της επιλογής τους στην οποία επιθυμούν να υλοποιήσουν την πρακτική άσκηση, θα πρέπει να τους ενημερώσετε να μας αποστείλουν ηλεκτρονικά το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο internship@aueb.gr μέχρι τη Δευτέρα 14/03/2016. Λεπτομέρειες για τους όρους ένταξης της στο πρόγραμμα (Ερώτηση 18: http://www.internship.aueb.gr/faq.php ).

  • Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης (Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210- 8203825)
  • Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210-8203825)
  • Τμήμα Πληροφορικής (Ελευθερία Νυφλή,  enifli@aueb.gr, 210- 8203815)
  • Τμήμα Στατιστικής (Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210- 8203825)
  • Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μαρία Κανέλλα, mkanella@aueb.gr, 210- 8203813)
  • Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Ελευθερία Νυφλή, enifli@aueb.gr, 210- 8203815)
  • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210- 8203825)

*** Για το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας επικοινωνείτε με τη κα Μαρία Κουτρουμπή (Γραμματεία τμήματος ΔΕΤ) marianik@aueb.gr, 210- 8203139 καθώς η διαδικασία είναι διαφορετική.

 

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

 

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016

*******************ΝΕΟ*******************

Αθήνα, 01/2/2016

 

Λόγω της στάσης εργασίας στα ΜΜΜ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου ,από τις 11.00 – 16.00, το σεμινάριο προετοιμασίας φοιτητών για πρακτική άσκηση αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στην αίθουσα Δ12.

*************************************************

 

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ διοργανώνουν σεμινάριο προετοιμασίας για όσους φοιτητές θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης κατά το εαρινό εξάμηνο Ακαδημαϊκού Έτους 2015 -2016.

Τόπος Διεξαγωγής: Αίθουσα Δ12 κτίριο Δεριγνύ 12, 1ος όροφος (πάνω από ΕΛΤΑ)!

Ώρες: 11.00 – 15.00 (Απαραίτητο να βρίσκεστε στην αίθουσα 10 λεπτά πριν την έναρξη του σεμιναρίου)

Θεματολογία Σεμιναρίου (οποιαδήποτε μέρα και να επιλέξετε):

•          Ενημέρωση για το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του ΟΠΑ

•          Ολοκληρωμένο Βιογραφικό Σημείωμα

•          Συνέντευξη επιλογής – τεχνικές έκφρασης & πρωτόκολλο συμπεριφοράς

•          Ομαλή & αποτελεσματική ένταξη στο εργασιακό περιβάλλον

Σημείωση: Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο το έγγραφο «Βιογραφικό Σημείωμα».

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά έως την Παρασκευή 06/02/2016.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης http://internship.aueb.gr/news.php

**********************************************

 

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ διοργανώνουν την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 σεμινάριο προετοιμασίας για όσους φοιτητές θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης κατά το εαρινό εξάμηνο Ακαδημαϊκού Έτους 2015 -2016.

Τόπος Διεξαγωγής: Αίθουσα Δ12 κτίριο Δεριγνύ 12, 1ος όροφος (πάνω από ΕΛΤΑ)!

Ώρες: 11.00 – 15.00 (Απαραίτητο να βρίσκεστε στην αίθουσα 10 λεπτά πριν την έναρξη του σεμιναρίου)

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική αλλά κρίνεται αναγκαία η παρακολούθησή του. Η θεματολογία του σεμιναρίου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και θα βοηθήσει σημαντικά τους φοιτητές τόσο στην σωστή δόμηση του βιογραφικού σημειώματος όσο και στην πληρέστερη προετοιμασία για τη συνέντευξη επιλογής.

Θεματολογία Σεμιναρίου:

•          Ενημέρωση για το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του Ο.Π.Α.

•          Ολοκληρωμένο Βιογραφικό Σημείωμα

•          Συνέντευξη επιλογής – τεχνικές έκφρασης & πρωτόκολλο συμπεριφοράς

•          Ομαλή & αποτελεσματική ένταξη στο εργασιακό περιβάλλον

Σημείωση: Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο το έγγραφο «Βιογραφικό Σημείωμα».

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά έως τη Παρασκευή 06/02/2016.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης http://internship.aueb.gr/news.php

 

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

 

Internships in Australia

THI AUSTRALIAN INTERNSHIP PROGRAM 2015-16   –  ROUND 2 HOST COMPANIES & POSITIONS

6-month long internships in the field of finance to students wanting to work in a company in Australia

See the Finance Internship Positions here.

See the requirements at http://www.thehellenicinitiative.org/australia/what-we-do/australian-internship-program

Register your interest via email (attaching your CV) to  info@thehellenicinitiative.com.au

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

 

KΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 24/12/2015 ΕΩΣ 6/1/2016

Το Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης θα παραμείνει κλειστό για το διάστημα 24 Δεκεμβρίου 2015 έως 6 Ιανουαρίου 2016.

Σας ευχόμαστε να έχετε ομορφες γιορτές.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Προσωπικο του Κεντρικού Γραφειου Πρακτικής Άσκησης


 

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2009-2015

Ο Ιδρυματικός υπεύθυνος αναπλ. καθηγητής κ. Β.Σταθακόπουλος και τα στελέχη του Κεντρικού Γραφείου Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με χαρά σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα " Παρουσίαση αποτελεσμάτων προγράμματος Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη περίοδο 2009-2015", που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, ώρα 10:00πμ στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου.

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης εδω.
Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2015 – 2016 υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών: Από 6/10/2015 έως και 11/10/2015

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να λάβουν υπ’ όψιν τα εξής :

  1. Να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τους όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά ΤμήμαΗ αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει στις 12/10, συνεπώς θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό μαθημάτων μέχρι αυτή την ημερομηνία.
  2. Να γνωρίζουν ότι είναι υποχρεωτικό να αποστείλουν ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα μαζί με την αίτηση συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.
  3. Γίνεται διενέργεια συνεντεύξεων και η τελική επιλογή γίνεται από τη  εταιρία.  Οι εταιρείες θα λάβουν τα βιογραφικά σας μετά το πέρας των αιτήσεων και θα σας καλέσουν εφ όσον ενδιαφέρονται στους χρόνους που θα ορίσουν οι ίδιες.
  4. Η ημερομηνία έναρξης της πρακτικής σας άσκησης ορίζεται μετά από συνεννόηση με την εταιρία.Σε κάθε περίπτωση η πρακτική σας άσκηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι  28/2/2016.

Στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης μπορείτε να συμμετάσχετε μόνο μία φορά (είτε με κονδύλια ΕΣΠΑ είτε με άλλους πόρους). Η πρακτική άσκηση είναι θεσμοθετημένη στο τμήμα σας όπως αναφέρετε στο πρόγραμμα σπουδών σας.

Όσοι φοιτητές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με εταιρία της επιλογής τους στην οποία επιθυμούν να υλοποιήσουν την πρακτική άσκηση, θα πρέπει να τους ενημερώσετε να μας αποστείλουν ηλεκτρονικά το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο internship@aueb.gr μέχρι τη Παρασκευή 30/10/2015. Ενημερώστε την εταιρία για τους όρους ένταξης της στο πρόγραμμα (Ερώτηση 18: http://www.internship.aueb.gr/faq.php )

Δείτε τη λίστα με τις διαθέσιμες θέσεις πρακτικής άσκησης και επιλέξτε όσες από αυτές επιθυμείτε (δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός αλλά μπορείτε να επιλέξετε θέσεις που αφορούν μόνο το τμήμα σας) συμπληρώνοντας  το ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗ.

Το έντυπο συμμετοχής φοιτητή και το βιογραφικό σας τα αποστέλλετε στον υπεύθυνο του γραφείου πρακτικής άσκησης του τμήματος σας κατά τις παραπάνω ημερομηνίες (μετά το πέρας της περιόδου υποβολής των αιτήσεων,  δε θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για τις συγκεκριμένες θέσεις):

  •  Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης (Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210-8203825)
  • Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210-8203825)
  • Τμήμα Πληροφορικής (Ελευθερία Νυφλή,  enifli@aueb.gr, 210-8203815)
  • Τμήμα Στατιστικής (Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210-8203825)
  • Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μαρία Κανέλλα, mkanella@aueb.gr, 210-8203813)
  • Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Ελευθερία Νυφλή, enifli@aueb.gr, 210-8203815)
  • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210-8203825)

*** Για το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας  μιλάτε με τη κα Μαρία Κουτρουμπή (Γραμματεία ΔΕΤ) marianik@aueb.gr, 210-8203139 καθώς η διαδικασία είναι διαφορετική.

 

***********************************************************************************************

 

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

 

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ» ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ- ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2015 - 2016

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ διοργανώνουν στις 5 Οκτωβρίου 2015 σεμινάριο με τίτλο «Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος» για όσους φοιτητές επιθυμούν να πραγματοποιήσουν την Πρακτική τους  Άσκηση κατά το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2015 - 2016.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική αλλά κρίνεται αναγκαία η παρακολούθησή του.

Η θεματολογία του σεμιναρίου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και θα βοηθήσει σημαντικά τους υποψήφιους φοιτητές στη σωστή δόμηση του βιογραφικού τους σημειώματος.

Θεματολογία Σεμιναρίου: «Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος»

Θα γίνει σύντομη ενημέρωση για τη λειτουργία του προγράμματος  Πρακτικής Άσκησης του Ο.Π.Α κατά το χειμερινό εξάμηνο 2015.

Ώρες Διεξαγωγής: 12.00 – 14.00 (Απαραίτητο να βρίσκεστε στην αίθουσα 10 λεπτά πριν την έναρξη του σεμιναρίου).

Χώρος Διεξαγωγής:  Αίθουσα Υ (υπόγειο κεντρικού κτιρίου- πρώην κυλικείο)

Σημείωση: Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο καλούνται να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο το έγγραφο «Βιογραφικό Σημείωμα» που ακολουθεί.

«Βιογραφικό Σημείωμα» (PDF αρχείο)

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

 

iOS, Android & Backend developer

 
09/07/2015
 
Hello there, we are City Tales. We are a startup company that aims to change the way locals and travelers move within cities, with a mobile application that unveils facts and figures about buildings.
 
City Tales is proudly participating in the “Athens Center for Entrepreneurship and Innovation” by AUEB and is a resident of the “egg - enter•grow•go” programme by Eurobank.
 
We are planning to build a highly motivated team of 3 software developers (iOS developer, Android developer, backend & web developer) who are going to engage in our product development and collaborate closely with each other and the existing team, in order to support the City Tales environment.
 
Responsibilities and requirements of “backend & web developer”
  • Excellent knowledge of Relational Databases, SQL.
  • Working knowledge of Object-Relational Databases.
  • Hands on experience in designing interactive applications with open web technologies.
  • Excellent knowledge of Javascript.
 
Responsibilities and requirements for “iOS developer”
  • Design and build advanced native applications for the iOS platform.
  • A familiarity with Objective-C and Cocoa Touch or Swift.
  • Familiarity with iOS frameworks such as Core Data, Core Animation, Core Graphics and Core Text.
  • Familiarity with Object-Relational Databases.
 
Responsibilities and requirements for “Android developer”
  • Design and build advanced native applications for the Android platform.
  • A deep familiarity with Java and the Android SDK.
  • Familiarity with Object-Relational Databases.
 
Appreciated knowledge
  • Proven experience in software development incl. a portfolio of previous projects.
  • Familiarity with GitHub, peer review and bug tracking.
  • Experience working with remote data via RESTful APIs and JSON.
  • Experience with Google Maps and/or OpenStreetMaps APIs.
  • Working experience with the Parse API.
  • Familiarity with GIS data and applications.
  • Familiarity with platform-related wearables.
 
We offer a project-based compensation, flexible working hours and the opportunity to be engaged into the startup ecosystem by developing innovative market-ready products, work collaboratively in a multi-disciplinary creative environment, and hopefully join the core team.
 
We strongly encourage candidates to apply for the job with any medium they prefer (cv, video, website, ppt) at hello@citytales.eu or at citytales.workable.com/jobs/84853 .
 
Bear in mind that we are not looking for developers with vast experience, but for people who are eager to gain the most of it by themselves and develop their career.

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

 

Νέα θέση εργασίας

Ο ΟΜΙΛΟΣ INTERNATIONAL LIFE

ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

2 φοιτητές για καλοκαιρινή πρακτική άσκηση διάρκειας 3 εβδομάδων

στην έδρα της Εταιρείας στο Μαρούσι

10/07/2015

Η πρακτική άσκηση απευθύνεται σε αριστούχους τελειόφοιτους σχολών ανωτάτης εκπαίδευσης σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο. Η επιλογή των 2 φοιτητών θα γίνει βάσει ακαδημαϊκών επιδόσεων και μέσου όρου βαθμολογίας.

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 3 εβδομάδες με αμοιβή και οι ώρες πρακτικής άσκησης 4 ημερησίως. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει 1 εβδομάδα πρακτικής στη Διεύθυνση Motor & Claims και 2 εβδομάδες πρακτικής στη Διεύθυνση Customer Service & General Administration, δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με το ασφαλιστικό αντικείμενο. Στο τέλος του προγράμματος θα απονεμηθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στο moutsopoulou@inlife.gr, υπόψη Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Περιγραφή εταιρίας

Η ιστορία του Ομίλου ξεκινά το 1956, όταν ο Ιωάννης Μπράβος ξεκίνησε την εκπροσώπηση της ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ Ασφαλιστικής Εταιρείας RAS στην Ελλάδα. Στα 60 χρόνια που ακολούθησαν ο Όμιλος αναπτύχθηκε από ένα μικρό πρακτορείο σε έναν Όμιλο Εταιρειών.

Ο Όμιλος International Life είναι ένας οργανισμός με σύγχρονη δομή και διοίκηση, με μεγάλη οικονομική δύναμη και υψηλή οργάνωση που επενδύει στους ανθρώπους του. Προσφέρει ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις, με ανταγωνιστικές τιμές και ουσιαστικές καλύψεις, εξασφαλίζει σύγχρονες και ευέλικτες επενδυτικές επιλογές που ξεχωρίζουν για την συσσωρευμένη αξία που προσφέρουν στους επενδυτές και επενδύει συνεχώς στην υψηλή τεχνολογία, μέσα από εφαρμογές διαδικτύου, πρωτοποριακά συστήματα και καινοτομικά εργαλεία.

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Ελπίδος 13, 104 34 Αθήνα. Tηλ.: 210 8203813, 8203815,8203825  / Fax: 210 8203828

13, Elpidos Street, Athens 104 34 Greece. Tel.: (+30) 210 8203813, 8203815,8203825  / Fax: (+30) 210 8203828

E-mail: internship@aueb.gr / http://internship.aueb.gr/

Πρακτική Άσκηση Καλοκαίρι 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟ 2015

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Στατιστικής να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2015 υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών http://www.dasta-is.aueb.gr.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να:

  • Ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τις προϋποθέσεις του Τμήματος από τον ιστότοπο του Κεντρικού Γραφείο Πρακτικής Άσκησης http://internship.aueb.gr/
  • Ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ για την Πρακτική Άσκηση.
  • Διαθέτουν τον αριθμό της νέας ακαδημαϊκής  ταυτότητας. Στην περίπτωση που δεν έχουν είναι υποχρεωτικό να κάνουν άμεσα ηλεκτρονική αίτηση στο http://academicid.minedu.gov.gr/Applications.

Οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Φοιτητών Τμήματος Στατιστικής για την Καλοκαιρινή περίοδο 2015: Από 01/07/2015 έως και 10/07/2015.

Σε κάθε περίπτωση η λήξη της πρακτικής άσκησης θα πρέπει να είναι το αργότερο 31 Οκτωβρίου 2015, κατά συνέπεια όλες οι τοποθετήσεις θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι 1 Αυγούστου 2015.

Στην περίπτωση όπου ο αριθμός των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις του Τμήματος είναι μεγαλύτερος από τις τοποθετήσεις που μπορούμε να υλοποιήσουμε, η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει βάσει των τυπικών προϋποθέσεων που έχει θέσει το Τμήμα Στατιστικής και του Μ.Ο των φοιτητών μετά τη λήξη τους.

Για οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (http://internship.aueb.gr/getdoc.php?docid=134). Διαβάστε το έγγραφο προσεχτικά.

Στοιχεία Επικοινωνίας με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης:

Αγγελική Παναγιωτίδου, Τηλ: 210 8203825, Email: apan@aueb.gr

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

 

Έμμισθη θέση εργασίας στη Folli Follie

Έμμισθη θέση εργασίας στη Folli Follie

Department : Marketing

Cost Centre : Consumer Insights

Project: Competitive Product Pricing Database Refresh – Data Entry Project

 

Objective:

Refresh an existing competitive product pricing database. This will involve reviewing competitor websites, cross-checking product codes versus codes in the database and entering certain key data such as:

  • Code
  • Brand
  • Price
  • Category

The candidate will follow a specific refresh protocol and will be instructed in detail by the insights team on how to execute. The expectation is that candidates will be able to cross-check at least 60 codes per hour and be working at least 8-hour workdays.

Timeframe & # of People required:

6th of July until 14th of Aug. The deadline for the outsource portion of this project is August 14. In order to achieve this timeframe, and given the expected velocity of code completion, at least 4-5 candidates will need to be retained for the project.

Candidate Special Requirements:

Candidates will be expected to work on their own hardware (PC) with their own internet connection. They will be provided with training on how to fill in the excel database, but basic familiarity with MS Excel and navigating websites is a must. English knowledge is also required.

Since the competitors are international and data must be collected from foreign language sites, English language is required as well as familiarity with google-translate functions is also a plus, but not a hard requirement as this will be part of the instruction.

Contact person : Karyanaki Lydia (karyanaki@ffgroup.gr) 21009699474

 

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

 

Υποβολή Αιτήσεων φοιτητών Καλοκαίρι 2015 - Τμήμα Πληροφορικής

Αθήνα , 11/5/2015

 

Πρακτική Άσκηση Καλοκαίρι 2015

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πληροφορικής να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2015 υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών http://www.dasta-is.aueb.gr.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να:

·         Ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τις προϋποθέσεις του Τμήματος από τον ιστότοπο του Κεντρικού Γραφείο Πρακτικής Άσκησης http://internship.aueb.gr/

·         Ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ για την Πρακτική Άσκηση.

·         Διαθέτουν τον αριθμό της νέας ακαδημαϊκής  ταυτότητας. Στην περίπτωση που δεν έχουν είναι υποχρεωτικό να κάνουν άμεσα ηλεκτρονική αίτηση στο http://academicid.minedu.gov.gr/Applications.

Οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών Τμήματος Πληροφορικής για την Καλοκαιρινή περίοδο 2015: Από 11 έως και 17 Μαΐου 2015.

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση 12 φοιτητές. Πρόκειται για δίμηνη πρακτική άσκηση με μορφή πλήρους απασχόλησης.

Στην περίπτωση όπου ο αριθμός των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις του Τμήματος είναι μεγαλύτερος από τις τοποθετήσεις που μπορούμε να υλοποιήσουμε, η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει βάσει των τυπικών προϋποθέσεων που έχει θέσει το Τμήμα Πληροφορικής και του Μ.Ο των φοιτητών μετά τη λήξη τους.

Κατόπιν συνεννόησης με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος, κ. Β. Βασσάλο, παραμένει διαθέσιμο κάποιος φοιτητής να υλοποιεί την πρακτική του άσκηση με κόστος που επιβαρύνει την επιχείρηση και να μπορεί να βαθμολογηθεί για το μάθημα επιλογής «Πρακτική Άσκηση». Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνείτε με τον κ. Βασσάλο.

Για οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (http://internship.aueb.gr/getdoc.php?docid=134). Διαβάστε το έγγραφο προσεχτικά.

Στοιχεία Επικοινωνίας με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης:

Ελευθερία Νυφλή, Τηλ: 210 8203815, Email: enifli@aueb.gr

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

 

Υποβολή Αιτήσεων φοιτητών Καλοκαίρι 2015 - Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας

Αθήνα 11/5/2015

Ανακοίνωση για Πρακτική Άσκηση

Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πληροφορικής να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2015 υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνώνhttp://www.dasta-is.aueb.gr.

Λόγω ακυρώσεων, μπορούν να γίνουν αποδεκτές 5 νέες αιτήσεις φοιτητών για να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας για την Καλοκαιρινή περίοδο 2015: Από 11 έως και 17 Μαΐου 2015.

Στην περίπτωση που οι αιτήσεις φοιτητών που πληρούν τις προϋποθέσεις υπερβούν τον αριθμό των χρηματοδοτούμενων θέσεων, η τελική επιλογή θα γίνει με ακαδημαϊκά κριτήρια.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, κα Νυφλή Ελευθερία (Τηλ, 210-8203815,Email: enifli@aueb.gr).

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Για οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος(http://internship.aueb.gr/getdoc.php?docid=134). Διαβάστε το έγγραφο προσεχτικά. 

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

 

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Το Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Ασκησης θα παραμείνει κλειστό απο Μ.Τετάρτη έως και τη Τετάρτη του Πάσχα...Καλο Πάσχα και καλη Ανάσταση!!
 

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

 

Πρόγραμμα Internship "i-work@nbg" στη Διεύθυνση Διεθνών Αγορών

Η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της υλοποίησης των Προγραμμάτων Internship i-work@nbg 2015, προχωρά στην ανακοίνωση 4 θέσεων στη Διεύθυνση Διεθνών Αγορών.  Το εν λόγω Πρόγραμμα προβλέπει την απασχόληση μέχρι 4 αποφοίτων  (Πτυχιούχων ή  / και Μεταπτυχιακών) της τελευταίας διετίας (από 1.1.2013), στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα έμμισθης πρακτικής άσκησης, πλήρους απασχόλησης, διάρκειας 6 έως 12 μηνών.

Προς ενημέρωσή σας, σημειώνονται τα ακόλουθα, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στην επισυναπτόμενη ανακοίνωση:

-  Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 23/3/2015 και ώρα 11:00 π.μ.

- Οι υποψήφιοι καλούνται να αποστείλουν τη συνημμένη Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και το Βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση i-work@nbg.gr

-  Εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης πρακτικής άσκησης: 4/5/2015

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Πτυχιούχους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στους τομείς των Οικονομικών / Χρηματοοικονομικών, Θετικών Επιστημών ή Διοίκησης Επιχειρήσεων

ή / και

<>-Κατόχους Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών πρώτου κύκλου στους ανωτέρω τομείς

Δειτε αναλυτικά την ανακοίνωση εδω.

Αίτηση εκδηλωσης ενδιαφεροντος.

 

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

 

ΝΕΟ:Υποβολή Αιτήσεων Φοιτητών - Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας

Αθήνα 9/3/2015

Ανακοίνωση για Πρακτική Άσκηση

Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας

Ενόψει της λήξης του τρέχοντος προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές/τριες του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά την εαρινή περίοδο 2015 και καλοκαίρι 2015 υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών www.dasta-is.aueb.gr μέχρι τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 λόγω περιορισμού θέσεων.

Στην περίπτωση που οι αιτήσεις φοιτητών που πληρούν τις προϋποθέσεις υπερβούν τον αριθμό των χρηματοδοτούμενων θέσεων, η τελική επιλογή θα γίνει με ακαδημαϊκά κριτήρια.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, κα Νυφλή Ελευθερία (Τηλ, 210-8203815,Email: enifli@aueb.gr).

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Για οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (http://internship.aueb.gr/getdoc.php?docid=134). Διαβάστε το έγγραφο προσεχτικά. 

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

 

Πρακτική Άσκηση σε Start-up: Όσα πρέπει να γνωρίζετε Get Prepared for a Start-up Internship

Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, 18:00-21:00, στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών επί της οδού Ελπίδος 13 στον 2 όροφο το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Collegelink και με την υποστήριξη της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Πρακτική Άσκηση σε Start-up: Όσα πρέπει να γνωρίζετε».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να μάθουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν σε start-up επιχείρηση πώς να δομήσουν σωστά το βιογραφικό τους, να προετοιμαστούν για μία επικείμενη συνέντευξη αλλά και να δουν πώς είναι να εργάζεσαι για μία start-up επιχείρηση, Ακόμη, η εκδήλωση θα συμβάλλει στην προετοιμασία των φοιτητών του ΟΠΑ που θα συμμετέχουν στην «Ημέρα Καριέρας για Start-Ups 2015»(31/01) και στην εκδήλωση «Mind the Bug» (07/02)

Έμπειροι επαγγελματίες από το Kariera.gr θα συμβουλέψουν τους συμμετέχοντες για την δομή που πρέπει να έχει ένα βιογραφικό το οποίο αναδεικνύει τις δεξιότητες των φοιτητών ενώ παράλληλα θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές για μια συνέντευξη που οδηγεί στην πρόσληψη! Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν φοιτητές και απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι θα μας μεταφέρουν τις εμπειρίες και τη δική τους οπτική για την επαγγελματική ζωή μέσα σε μια start-up επιχείρηση. Η εκδήλωση θα κλείσει με προσωποποιημένες συμβουλές από το 100mentors απαντώντας στην ερώτηση «Τι θες να γίνεις σε 5 χρόνια;».

Η συμμετοχή είναι δωρεάν ύστερα από προεγγραφή λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Δήλωση Συμμετοχών: http://bit.ly/getprepared2901

Το έργο «Επιχειρηματική Αξιοποίηση των Ερευνητικών Αποτελεσμάτων στο Ο.Π.Α.» χρηματοδοτείται στα πλαίσια του προγράμματος «Έργο Αθήνα» του Δήμου Αθηναίων.

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

18:00 -18:30 : Develop your CV. Expand  your career
Όλγα Κυριάκου, Junior Recruiter - Kariera.gr|CareerBuilder Greece

18:30-19:00 : Interview = Branding
Βασίλειος Βέλκος, Hiring Solutions & Career Services Manager - Kariera.gr|CareerBuilder Greece

19:00-19:15:  Ερωτήσεις και Συζήτηση

19:15-19:30: Διάλειμμα

19:30-20:15: Δουλεύοντας σε μια Start-up Επιχειρήση
Φίλιππος Πρωτογερίδης, UI Designer - e-food.gr
Όλγα Khusnetdinova, Marketing & Content Manager - RABT
Κωνσταντίνος Μπουλταδάκης, Marketing & Sales Executive - e-satisfaction.com

20:15-21:00: Would your dream startup hire you?
Γιώργος Νικολετάκης – Business Development 100Mentors– 100mentors.com
6 κατηγορίες ερωτήσεων μίας συνέντευξης - Τι σημαίνει να εργάζεσαι σε μία start-up; - ΣυμβουλέςΠροσομοίωση συνέντευξης. (Mock interviews)

 

Το Collegelink είναι ένα νέο start-up που δημιουργήθηκε από απόφοιτους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή φοιτητές και επιχειρήσεις στα πλαίσια πρακτικής άσκησης ή πρώτης εργασιακής εμπειρίας. Το Collegelink υποστηρίζεται από το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation Research Stream υπό το έργο «Επιχειρηματική Αξιοποίηση των Ερευνητικών Αποτελεσμάτων στο Ο.Π.Α.».

Το έργο «Επιχειρηματική Αξιοποίηση των Ερευνητικών Αποτελεσμάτων στο Ο.Π.Α.» χρηματοδοτείται στα πλαίσια του προγράμματος «Έργο Αθήνα» του Δήμου Αθηναίων.

 

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΑΡΙΝΟ 2015

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά τη εαρινή περίοδο 2015 υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών www.dasta-is.aueb.gr.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να:

  1. Ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις»
  2. ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ για την Πρακτική Άσκηση.
  3. Είναι υποχρεωτικό για να μπορέσετε να κάνετε την  αίτηση σας να έχετε τον αριθμό της νέας φοιτητικής ταυτότητας. Στην περίπτωση που δεν έχετε θα πρέπει να κάνετε άμεσα ηλεκτρονική αίτηση στο http://academicid.minedu.gov.gr/Applications.
  4. Οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

 

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών:

  • Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης (Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210-8203825) : Από 30 Ιανουαρίου – 8 Φεβρουαρίου 2015. Υπάρχει περιορισμός θέσεων.
  • Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210-8203825): Από 30 Ιανουαρίου – 8 Φεβρουαρίου 2015. Υπάρχει περιορισμός θέσεων.
  • Τμήμα Πληροφορικής (Ελευθερία Νυφλή,  enifli@aueb.gr, 210-8203815) : Από 30 Ιανουαρίου – 13 Φεβρουαρίου 2015.
  • Τμήμα Στατιστικής (Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210-8203825): Όλο το χρόνο.
  • Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μαρία Κανέλλα, mkanella@aueb.gr, 210-8203813): Από 30 Ιανουαρίου – 8 Φεβρουαρίου 2015. Υπάρχει περιορισμός θέσεων.
  • Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Ελευθερία Νυφλή, enifli@aueb.gr, 210-8203815): Όλο το χρόνο.
  • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210-8203825): Όλο το χρόνο.

Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Μαρία Κουτρουμπή Γραμματεία ΔΕΤ, marianik@aueb.gr, 210-8203139)

Για οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (http://internship.aueb.gr/getdoc.php?docid=134). Διαβάστε το έγγραφο προσεχτικά.

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΝΕΡΓΩ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ" ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε. (ΔΕΠΑ)

Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ) θα προχωρήσει στην υλοποίηση προγράμματος επιμόρφωσης προσφέροντας την δυνατότητα σε μεταπτυχιακούς και/ ή επί πτυχίω φοιτητές να απασχοληθούν (πρακτική εργασία) στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΑ.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΔΕΠΑ  που σχεδιάστηκε  για μεταπτυχιακούς και/ ή επί πτυχίω φοιτητές είχε ως στόχο να συμβάλει ενεργά  στην κατανόηση και την εξοικείωση των συμμετεχόντων στις αρχές αειφόρου  ανάπτυξης  και  εταιρικής υπευθυνότητας, τόσο σε θεωρητικό, όσο  και σε πρακτικό επίπεδο. 

Ειδικότερα, το πρόγραμμα ¨Ενεργώ για τους Νέους¨ που αποτελεί μέρος της στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας της ΔΕΠΑ στον πυλώνα της κοινωνίας φιλοδοξεί όχι μόνο να βοηθήσει στην κατανόηση του θεωρητικού πλαισίου αλλά και καλλιεργήσει νέες δεξιότητες και γνώσεις για το στρατηγικό σχεδιασμό και την πρακτική εφαρμογή των προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δύο επίπεδα:

α) την διοργάνωση μονοήμερης εκπαίδευσης (στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΑ) σε τελειόφοιτους σχετικά με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την ΔΕΠΑ, μετά το τέλος της εκπαίδευσης θα ζητηθεί από τους φοιτητές να υλοποιήσουν μια εργασία σχετική με το θέμα της εκπαίδευσης.

β) φοιτητές των οποίων οι εργασίες θα πληρούν τα κριτήρια και θα ξεχωρίσουν για την καινοτομία τους θα βραβευτούν και θα τους δοθεί η δυνατότητα υλοποίησης πρακτικής εργασίας στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΑ.

 

Η πρακτική θα έχει διάρκεια για 3-6 μήνες και η απασχόληση θα είναι full-time.

Αποστολή βιογραφικών στο y.vassaki@depa.gr έως 31/1/2015. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί τέλος Φεβρουαρίου 2015.

 

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

 

Σεμινάρια προετοιμασίας φοιτητών για πρακτική άσκηση εαρινής περιόδου 2015

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ διοργανώνουν από τις 27 – 29 Ιανουαρίου 2015 ολιγομελή σεμινάρια προετοιμασίας για όσους φοιτητές θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης κατά την εαρινή περίοδο 2015.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι προαιρετική, ωστόσο, η θεματολογία του σεμιναρίου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και θα βοηθήσει σημαντικά τόσο στην σωστή δόμηση του βιογραφικού για την ολοκληρωμένη συμπλήρωση της αίτησης όσο και στην επιτυχή έκβαση της συνέντευξης επιλογής, η οποία είναι καθοριστική για την απορρόφηση στην επιχείρηση της αρεσκείας και της προτίμησης σας. 

Οι ακριβείς ημερομηνίες των σεμιναρίων θα διαμορφωθούν αναλόγως των συμμετοχών.

Θεματολογία Σεμιναρίου:

  • Ενημέρωση για το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του Ο.Π.Α.
  • Ολοκληρωμένο Βιογραφικό Σημείωμα
  • Συνέντευξη επιλογής – τεχνικές έκφρασης & πρωτόκολλο συμπεριφοράς
  • Ομαλή & αποτελεσματική ένταξη στο εργασιακό περιβάλλον

Χώρος Διεξαγωγής: Αίθουσα Δ12 κτίριο Δεριγνύ, 1ος όροφος (πάνω από ΕΛΤΑ)!

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά έως την Τετάρτη 21/01/2015.

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

 

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 24/12/2014 ΕΩΣ 6/1/2015

Το Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης θα παραμείνει κλειστό για το διάστημα 24 Δεκεμβρίου 2014 έως 6 Ιανουαρίου 2015.

Σας ευχόμαστε να έχετε ομορφες γιορτές.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Προσωπικο του Κεντρικού Γραφειου Πρακτικής Άσκησης

 

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ (INTERNSHIP) EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ JEAN MONNET

EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ JEAN MONNET ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ (INTERNSHIP) ΒΟΗΘΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ/ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

Η Μονάδα Ευρωπαϊκού Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet προκηρύσσει 1 θέση πρακτικής άσκησης βοηθού εκδηλώσεων / συνεδρίων διάρκειας 3 μηνών (Νοέμβριος 2014 – Ιανουάριος 2015) με δυνατότητα ανανέωσης.

Καθήκοντα:

  • Έλεγχος και ενημέρωση της ιστοσελίδας των Συνεδρίων
  • Διαφήμιση και προώθηση συνεδρίων 
  • Δημιουργία κι ενημέρωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης
  • Δημιουργία καταλόγων επαφών
  • Επικοινωνία με φορείς τουρισμού για προβολή των Συνεδρίων
  • Απαραίτητη η παρουσία στο Κέντρο 10 ώρες την εβδομάδα
  • Δυνατότητα παροχής απομακρυσμένης εργασίας και υποστήριξης

Απαραίτητα προσόντα: 

  • Τίτλος Σπουδών Μάρκετινγκ, Event Management, Επικοινωνίας, Τουριστικές Επιχειρήσεις, Διοίκηση
  • Επιχειρήσεων και άλλα με συναφές με τη θέση αντικείμενο (γίνονται δεκτοί και φοιτητές/σπουδαστές ΙΕΚ κλπ) 
  • Πολύ Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας 
  • Άριστη γνώση Η/Υ, μέσων κοινωνικής δικτύωσης 
  • Εμπειρία σε παρόμοια θέση θα συνεκτιμηθεί

Στο τέλος της τρίμηνης πρακτικής άσκησης, χορηγείται βεβαίωση προϋπηρεσίας. Οι θέσεις πρακτικής άσκησης είναι άμισθες. Για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι απαραίτητη η αποστολή αναλυτικού βιογραφικού σημειώματος συνοδευόμενου από την αίτηση συμμετοχής (βλ. παρακάτω). Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική δ/νση: jmcenter-athens@pspa.uoa.gr μέχρι και την Παρασκευή 31/10/2014.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση εδώ.

 

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

 

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ALPHA BANK

Σπουδάζετε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνων;Είστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών σας(πλήρους φοίτησης); και επιθυμείτε να αποκτήσετε επαγγελματική εμπειρία απο τον χρματοπιστωτική τομέα;

 

Δείτε την ανακοίνωση της Alpha Bank εδω.

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ 2014

Πρακτική Άσκηση Χειμερινό 2014

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά τη χειμερινή περίοδο 2014 υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών www.dasta-is.aueb.gr.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να:

  1. Ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τους όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά Τμήμα από τον ιστότοπο του Κεντρικού Γραφείο Πρακτικής Άσκησης http://internship.aueb.gr/
  2. ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ για την Πρακτική Άσκηση.
  3. Είναι υποχρεωτικό για να μπορέσετε να κάνετε την  αίτηση σας να έχετε τον αριθμό της νέας φοιτητικής ταυτότητας. Στην περίπτωση που δεν έχετε θα πρέπει να κάνετε άμεσα ηλεκτρονική αίτηση στο http://academicid.minedu.gov.gr/Applications.
  4. Οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα. Αν δεν έχετε μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Διασύνδεσης του ΟΠΑ προκειμένου να συντάξετε ένα (τηλ. Επικοινωνίας 210-8203216).

 

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών:

  • Τμήμα Πληροφορικής (Ελευθερία Νυφλή,  enifli@aueb.gr, 210-8203815) : Από 15 Σεπτεμβρίου  – 28 Σεπτεμβρίου 2014.
  • Τμήμα Στατιστικής (Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210-8203825): Όλο το χρόνο.
  • Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μαρία Κανέλλα, mkanella@aueb.gr, 210-8203813): Από 15 Σεπτεμβρίου – 18  Σεπτεμβρίου 2014 (Υπάρχει περιορισμός θέσεων). Δείτε τους νέους όρους συμμετοχής. Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει με ακαδημαϊκά κριτήρια μετά τη λήξη των αιτήσεων.
  • Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Ελευθερία Νυφλή, enifli@aueb.gr, 210-8203815): Όλο το χρόνο.
  • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210-8203825): Όλο το χρόνο.
  • Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Μαρία Κανέλλα, mkanella@aueb.gr, 210-8203813): Από 15 Σεπτεμβρίου  – 28 Σεπτεμβρίου 2014. Δυνατότητα εκπόνησης Πτυχιακής Εργασίας Πεδίου (Field Study Project).
  • Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης (Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210-8203825) : Από 15 Σεπτεμβρίου  – 24 Σεπτεμβρίου 2014. Υπάρχει περιορισμός θέσεων. Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει με ακαδημαϊκά κριτήρια μετά τη λήξη των αιτήσεων.
  • Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210-8203825): Από 15 Σεπτεμβρίου  – 24 Σεπτεμβρίου 2014. Υπάρχει περιορισμός θέσεων. Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει με ακαδημαϊκά κριτήρια μετά τη λήξη των αιτήσεων.

Για οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος δείτε εδωΔιαβάστε το έγγραφο προσεχτικά.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

 

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

 

Σεμινάρια Προετοιμασίας Φοιτητών για πρακτική άσκηση χειμερινής περιόδου 2014

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ διοργανώνουν από τις 8 – 12 Σεπτεμβρίου 2014 ολιγομελή σεμινάρια προετοιμασίας για όσους φοιτητές θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης κατά την χειμερινή περίοδο 2014.

Λεπτομέρειες εδώ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά έως τηΤρίτη 02/09/2014.

 

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

 

Προγραμμα Πρακτικής Άσκησης στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει 6 θέσεις για Πρακτική Άσκηση στον τομέα διεθνών χορηγιών διάρκειας έως 6 μηνών για προπτυχιακούς φοιτητές τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αιτήσεις έως 29.8.2014

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδω.

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

 

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 1/8/2014 ΕΩΣ 22/8/2014

Το Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης θα παραμείνει κλειστό για το διάστημα 1 Αυγούστου 2014 έως 22 Αυγουστου 2014.

Σας ευχόμαστε να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Προσωπικο του Κεντρικού Γραφειου Πρακτικής Άσκησης

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

 

Gen Y at Microsoft Career Fair 8th of July, 2014

Career Fair event on 8th of July, 2014, 10:00 a.m. @ Microsoft Hellas, Kifissias avenue 221, Maroussi
 
Microsoft is looking for the next generation of women who have the drive and the skills to be part of an industry that’s changing the way the world works, lives, plays and learns.
 

Register Now

 

Are you up to the challenge?

Join us for a Career Fair event on 8th of July, 2014, 10:00 a.m. @ Microsoft Hellas, Kifissias avenue 221, Maroussi.

What will you do?

  1. Feel what is like working at Microsoft Hellas
  2. Get prepared for accelerating your career
  3. Be interviewed by Microsoft Hellas executives for potential career opportunities

Who would be interested? Women who:

  • Have a degree (BSc or MSc) in computer (or related) science, and
  • Are now finishing or just completed their post-graduate degree, and
  • Have some professional, corporate experience (maximum 3 years)

 

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

Στα πλαίσια του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά τη καλοκαιρινή περίοδο 2014 υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών www.dasta-is.aueb.gr.

Για οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος δείτε εδω. Διαβάστε το έγγραφο προσεχτικά.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να:

  1. Ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τους όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά Τμήμα από τον ιστότοπο του Κεντρικού Γραφείο Πρακτικής Άσκησης http://internship.aueb.gr/
  2. ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ για την Πρακτική Άσκηση.
  3. Είναι υποχρεωτικό για να μπορέσετε να κάνετε την  αίτηση σας να έχετε τον αριθμό της νέας φοιτητικής ταυτότητας. Στην περίπτωση που δεν έχετε θα πρέπει να κάνετε άμεσα ηλεκτρονική αίτηση στο http://academicid.minedu.gov.gr/Applications.
  4. Οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα. Αν δεν έχετε μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Διασύνδεσης του ΟΠΑ προκειμένου να συντάξετε ένα (τηλ. Επικοινωνίας 210-8203216).

 

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών:

  • Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης (Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210-8203825) : Από 16 Μαΐου  – 6 Ιουνίου 2014.
  • Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210-8203825): Από 16 Μαΐου  – 6 Ιουνίου 2014.
  • Τμήμα Πληροφορικής (Ελευθερία Νυφλή,  enifli@aueb.gr, 210-8203815) : Από 16 Μαΐου  – 6 Ιουνίου 2014.
  • Τμήμα Στατιστικής (Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210-8203825): Όλο το χρόνο.
  • Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μαρία Κανέλλα, mkanella@aueb.gr, 210-8203813): Από 16 Μαΐου  – 28 Μαϊου 2014 (Περιορισμός: 51 θέσεις). Δείτε τους νέους όρους συμμετοχής.
  • Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Ελευθερία Νυφλή, enifli@aueb.gr, 210-8203815): Όλο το χρόνο.
  • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210-8203825): Όλο το χρόνο.

 

 

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

 

Σεμινάρια Προετοιμασίας Φοιτητών για πρακτική άσκηση καλοκαιρινής περιόδου 2014

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ διοργανώνουν από τις 12 – 16 Μαΐου 2014 ολιγομελή σεμινάρια προετοιμασίας για όσους φοιτητές θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2014. 

Λεπτομέρειες εδώ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά από την Τρίτη 29/04/2014 έως Τρίτη 06/05/2014.

Από το γραφείο Πρακτικής Άσκησης

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

 

Παράταση υποβολής αιτήσεων φοιτητών Τμήματος Πληροφορικής για Πρακτική Άσκηση

Μόνο για το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων φοιτητών έως την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014. 
 
Η ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υλοποιείται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών www.dasta-is.aueb.gr
 
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.
 

 

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

 

Εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό με το πρόγραμμα Global Talent

Το πρόγραμμα Global Talent της AIESEC Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα σε τελειόφοιτους (4ο,5ο έτος),απόφοιτους και μεταπτυχιακούς σε Marketing καιΠληροφορική να κάνουν το πρώτο βήμα για την καριέρα τους, ζώντας μια εργασιακή εμπειρία για 6-12 μήνες πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους σε μεσαίες και μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού. Η εμπειρία αυτή τους βοηθάει να διαμορφώσουν ένα ανταγωνιστικό βιογραφικό και δημιουργήσουν ένα διεθνές δίκτυο επαφών του κλάδου.Παράλληλα , ζώντας στο εξωτερικό μαθαίνουν να είναι ανεξάρτητοι , έρχονται σε επαφή με άλλες κουλτούρες και αναπτύσσουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους.
 
Κάποιες ενδεικτικές χώρες στις οποίες τρέχει το πρόγραμμα είναι
 
Marketing : Ινδία, Ρουμανία, Βραζιλία, Γερμανία, Μαλαισία, Πολωνία,Τσεχία, Τουρκία
 
Πληροφορική : Ινδία, Πολωνία, Γερμανία, Βραζιλία, Ρουμανία, Τουρκία, Νορβηγία, Φιλανδία,Ουγγαρία
 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.aiesec.gr/global-talent/
 

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

 

Θέσεις εργασίας στην P&G - κεντρικά γραφεία Γενεύη

Θέσεις εργασίας στην P&G, στα κεντρικά γραφεία στη Γενεύη. Πρόκειται για συμβάσεις ορισμένου χρόνου και είναι έμμισθες.

Δειτε τη σχετική ανακόινωση εδω.

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

 

Διαγωνισμός SAP InnoJam από την SAP Hellas

Η SAP Hellas διοργανώνει δύο ΔΩΡΕΑΝ διήμερες εκπαιδεύσεις πάνω στην πλατφόρμα SAP HANA στις 13 & 14 Φεβρουαρίου και 13 & 14 Μαρτίου. Ο σκοπός αυτών των εκπαιδεύσεων είναι να αποκτήσουν οι ενδιαφερόμενοι τις απαραίτητες γνώσεις για να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό SAP InnoJam που θα γίνει τον Απρίλιο.

Τι είναι το InnoJam;

Το SAP InnoJam είναι ένας ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ αντοχής και φαντασίας που σας προκαλεί, ως ομάδα, να επιλέξετε, να σχεδιάσετε και να αναπτύξετε εφαρμογές χρησιμοποιώντας SAP ΗΑΝΑ, σε μόλις 30 ΩΡΕΣ.

Έχετε 6 ώρες στη διάθεσή σας να καταλάβετε την πρόκληση και να οργανωθείτε ως ομάδες και άλλες 24 ώρες να δημιουργήσετε την εφαρμογή.

Η νικήτρια ομάδα θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει και να προβάλει την ιδέα της σε διεθνές συνέδριο στο εξωτερικό.
 

Γιατί να συμμετέχεις;

Όλο και περισσότερα δεδομένα θα ανεβαίνουν στο διαδίκτυο από όλες συσκευές: ξεκινάει μια εποχή που το ψυγείο σου θα αντιλαμβάνεται το πόσο φρέσκα είναι τα προϊόντα μέσα και θα σε ενημερώνει για το τι πρέπει να αγοράσεις.

Φαντάζεσαι πόσο σημαντική θα είναι για τις επιχειρήσεις η διαχείριση αυτού του τεράστιου όγκου πληροφοριών, σε πραγματικό χρόνο;

Data Scientists: IT’s new rock stars

Πέρασε η εποχή που οι απόφοιτοι της Πληροφορικής ασχολούνταν αποκλειστικά με την τεχνική υποστήριξη του hardware και των συστημάτων στις επιχειρήσεις. Ελάτε ένα βήμα πιο κοντά στο sexiest job of 21st century”, όπως χαρακτηρίστηκε από το Harvard Business Review, αυτό του Data Scientist.

In-Memory Computing

Η τεχνολογία in-memory δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που δημιουργούν τα Big Data. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, όλες οι βάσεις δεδομένων θα βασίζονται στην in-memory τεχνολογία μέχρι το 2020.

Γνωρίστε το data science και την in-memory τεχνολογία από την εταιρία που είναι ηγέτης στην αγορά. Το SAP HANA είναι μία ενιαία in-memory πλατφόρμα που ενοποιεί transactional και analytical data για εφαρμογές και διαδικασίες σε πραγματικό χρόνο.

Πιο γρήγορα: έως και 10000 φορές στην επεξεργασία δεδομένων.

Πιο έξυπνα: δυνατότητες για δημιουργία εφαρμογών που ούτε μπορούσατε να φανταστείτε.

Πιο απλά: απλοποιεί δραματικά σύνθετες και πολύπλοκες ΙΤ υποδομές.

Επόμενα Βήματα

1. Εξασφάλισε τη συμμετοχή σου στο InnoJam – κάλεσε τώρα στο 210 9473885 ή στείλε email στο info.greece@sap.com [subject InnoJam].

2. Γνώρισε το SAP HANA – παρακολούθησε τις ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδεύσεις 13 & 14 Φεβρουαρίου ή 13 & 14 Μαρτίου.

3. Προπονήσου στην ανάπτυξη εφαρμογών πάνω στην πλατφόρμα SAP HANA με το Developer HANA license που θα σου δοθεί δωρεάν.

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

 

ACCOUNT EXECUTIVE – SAP ACADEMY FOR SALES

Do you want to learn from the best and super charge your career development?

Do you want to be part of a dynamic, fast-paced environment - learning from the industry’s leading professionals?

Launch your career working for the world’s leading enterprise software company.

Join SAP’s Global Graduate Programme designed to accelerate your career growth and to enable you to “run as quickly as possible. This role represents the opportunity for you to participate in the SAP Academy for Sales, before moving in to a quota-carrying enterprise software sales position. This program is designed to capture and nurture tomorrow’s business leaders.

The SAP Sales Academy is an elite graduate sales training program, your first 9 months will look like this:

You will be flown in August 2014 to Dublin California to participate with academy members from across the Globe. This is an intense accelerated program, during this highly structured curriculum; you will focus on the business fundamentals which will provide a strong foundation for a sales profession. 

Your skills will be developed in the SAP sales methodology, value-based selling techniques, presentation delivery, deal structuring, negotiation skills, and SAP solutions.  You will also have the opportunity to develop and demonstrate key skills in project management, business acumen, effective teamwork, executive-level communication and SAP values. Upon successful completion of the program, you will be integrated directly into the SAP Sales organization, having built your own pipeline and fully engaged in active sales cycles. The academy will consist of classroom training, combined with hands on mentoring and shadowing of SAP’s most successful sales individuals.

 

Please apply to: http://global.sap.com/corporate-en/careers-at-sap/sap-academy/sales/index.epx

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

 

Θέση πρακτικής άσκησης στην P&G Ελλάδος

Θέση Finance απο τη P&G Ελλάδος. Εμμισθη σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Δες σχετική ανακοίνωση εδω.

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

 

JOY ‘n’ Job- Are you ready for a unique & JOYful experience? H Mondelez Hellas διοργανώνει εκδήλωση γνωριμίας και επιλογής υποψηφίων για θέσεις πρακτικής άσκησης

Είσαι τελειόφοιτος (3ο-4ο έτος) και θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα τη Mondelez και τα προϊόντα της; Θες να δεις πώς είναι μία τυπική ημέρα στα γραφεία μας και να είσαι ένας από αυτούς που θα διεκδικήσουν μία θέση τρίμηνης πρακτικής άσκησης στα τμήματα Marketing, Human Resources, Corporate Affairs, Finance ή Supply Chain;

 

Σε προσκαλούμε στα γραφεία μας  τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 για μία ημέρα γεμάτη με δραστηριότητες, business games και φυσικά…full of JOY!

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό δήλωσε τώρα συμμετοχή στέλνοντας βιογραφικό σημείωμα και συνοδευτική επιστολή στη διεύθυνση recruitinggreece@mdlz.com.

Αφίσα 1.

Αφίσα 2.

 

Πληροφορίες: Νάντια Κιάμου, Sr HR Solutions Recruiting Coordinator, 210 2889000

 

Η εταιρεία Mondelēz International είναι η δυναμική παρουσία στην παγκόσμια αγορά snacking και βασίζεται στην κληρονομιά των brands που διακινεί σε κάθε χώρα. Τα προϊόντα της διατηρούν σημαντικά μερίδια αγοράς σε πολλές κατηγορίες, όπως στα μπισκότα, σοκολάτες, καραμέλες, τσίκλες, καφέ ενώ έχει ετήσια έσοδα περίπου 36 δις. δολ. και δραστηριότητες σε περισσότερες από 165 χώρες. Η MondelēzInternational (Kraft Foods παλαιότερα) έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 1988 και προωθεί με ευθύνη αγαπημένα προϊόντα όπως σοκολάτες LactaΥγείας ΠαυλίδηΠαυλίδη Γεμιστέςκουβερτούρα Παυλίδη, Kiss, γκοφρέτα 3BIT, Merenda, σοκολατάκια Gioconda, τυρί κρέμα Philadelphia, μαγιονέζα και κέτσαπ Kraft, μπισκότα OREO και Εργαστήρι Παυλίδη, αλμυρά snacks Fonzies, καφές φίλτρου JACOBSJACOBS EspressoMaxwell House, ροφήματα TASSIMO, ρόφημα σοκολάτας Lacta και Cadbury, τσίκλες TridentDentyne, καραμέλες Halls και τσικλόφουσκα Bubbaloo. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 500 εργαζόμενους και διατηρεί παραγωγική μονάδα στην Αθήνα και γραφεία στην Αθήνα και τη  Θεσσαλονίκη.

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ - ΕΑΡΙΝΟ 2014

Πρακτική Άσκηση Εαρινό Εξάμηνο 2013 - 2014

Στα πλαίσια του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά το εαρινό εξάμηνο 2013-2014 υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών www.dasta-is.aueb.gr.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να:

  1. Ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τους όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά Τμήμα από τον ιστότοπο του Κεντρικού Γραφείο Πρακτικής Άσκησης http://internship.aueb.gr/
  2. ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ για την Πρακτική Άσκηση.
  3. Είναι υποχρεωτικό για να μπορέσετε να κάνετε την  αίτηση σας να έχετε τον αριθμό της νέας φοιτητικής ταυτότητας. Στην περίπτωση που δεν έχετε θα πρέπει να κάνετε άμεσα ηλεκτρονική αίτηση στο http://academicid.minedu.gov.gr/Applications.
  4. Οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

 

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών:

  • Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης (Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210-8203825) : Από 30 Ιανουαρίου – 21 Φεβρουαρίου 2014.
  • Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210-8203825): Από 30 Ιανουαρίου – 21 Φεβρουαρίου 2014.
  • Τμήμα Πληροφορικής (Ελευθερία Νυφλή,  enifli@aueb.gr, 210-8203815) : Από 30 Ιανουαρίου – 21 Φεβρουαρίου 2014.
  • Τμήμα Στατιστικής (Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210-8203825): Όλο το χρόνο.
  • Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μαρία Κανέλλα, mkanella@aueb.gr, 210-8203813): Από 30 Ιανουαρίου 2013 έως 9 Φεβρουαρίου 2014 (Περιορισμός: 60 θέσεις). Δείτε τους νέους όρους συμμετοχής.
  • Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Ελευθερία Νυφλή, enifli@aueb.gr, 210-8203815): Όλο το χρόνο.
  • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210-8203825): Όλο το χρόνο.
  • Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας: (Μαρία Κανέλλα, mkanella@aueb.gr, 210-8203813): Από 30 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2014.

Για οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (http://internship.aueb.gr/getdoc.php?docid=134). Διαβάστε το έγγραφο προσεχτικά.

 

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

 

Οδηγίες συμμετοχής στην Πρακτική Άσκηση ΟΠΑ για Φορείς Υλοποίησης

Όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς υλοποίησης πρακτικής άσκησης χρειάζεται να ενημερωθούν για τις διαδικασίες εισαγωγής θέσεις και την επιλογή των φοιτητών από το σχετικό έγγραφο.

Δείτε τις οδηγίες εδώ.

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ - ΕΑΡΙΝΟ 2014

Αιτήσεις συμμετοχής απο Πέμπτη 9 Ιανουαρίου έως Τετάρτη 15 Ιανουαρίου.

Τα σεμινάρια ειναι 3ωρης διάρκειας και συγεκριμένα θα διεξαχθούν 12.00 με 15.00 απο Δευτέρα 20 Ιανουαρίου έως και Παρασκευη 24 Ιανουαρίου.

Δειτε τη σχετική ανακοίνωση εδω.

 

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

 

Ανακοίνωση θέσεων πληροφορικής - AIESEC Ο.Π.Α

"GLOBAL TALENT της AIESEC Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το πρόγραμμα GLOBAL TALENT της AIESEC Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  δίνει τη δυνατότητα σε νέους φοιτητές να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία στο εξωτερικό αποκτώντας επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο.

 Συγκεκριμένα,το Global i-Τalent τους προσφέρει την ευκαιρία να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στους τομείς της Πληροφορικής (telecommunications, webdevelopment,mobile applications, gaming, user apps) ενώ παράλληλα να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους, να διευρύνουν τις επαφές τους και να αποκτήσουν μία πολυπολιτισμική κουλτούρα.

Αδράξτε την ευκαιρία να αποκτήσετε πολύτιμη εργασιακή εμπειρία σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τo: http://aiesec.gr/global-talent/ και λεπτομέρειες για τις θέσεις μπορείτε να δείτε εδώ.

Παρακάτω παρατίθεται μια σειρά από ενδεικτικές θέσεις.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να κάνετε την αίτηση εδώ:  http://bit.ly/athensglobaltalent
 
 

 

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

 

GLOBAL TALENT της AIESEC Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το πρόγραμμα GLOBAL TALENT της AIESEC Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  δίνει τη δυνατότητα σε νέους φοιτητές να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία στο εξωτερικό αποκτώντας επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Συγκεκριμένα, τους προσφέρει την ευκαιρία να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στους τομείς της Πληροφορικής και του MARKETING μέσα από τα προγράμματα διεθνούς πρακτικής άσκησης Global iTalent και Global businessTalent ενώ παράλληλα διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους, διευρύνουν τις επαφές τους και αποκτούν μία πολυπολιτισμική κουλτούρα.

Το  Global businessTalent έχει ως στόχο να εμπλουτίσει την εργασιακή εμπειρία των προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και αποφοίτων του τμήματος Marketing σε επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Το Global iTalent αναφέρεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής που επιθυμούν να εργαστούν σε μία επιχείρηση του εξωτερικού.

Αδράξτε την ευκαιρία να αποκτήσετε πολύτιμη εργασιακή εμπειρία σε όλο τον κόσμο.
Ζήστε και Γνωρίστε ένα δημιουργικό και διαφορετικό περιβάλλον εργασίας!!!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://aiesec.gr/global-talent/

 

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

 

Πρόγραμμα Εθελοντισμού του Μουσείου Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντισμού ζητά άμεσα φοιτητές ή απόφοιτους του τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων για εξάμηνη εθελοντική εργασία. Από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι εθελοντές έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν τις δεξιότητες τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αποκτώντας μια ουσιαστική προϋπηρεσία. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκεκριμένες παροχές και με την ολοκλήρωση του δίδεται βεβαίωση εθελοντικής εργασίας.

Πληροφορίες: Σταύρος Βλίζος 210.3671091 και Vlizos@benaki.gr

 

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ - ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ 2013

Πρακτική Άσκηση Χειμερινό Εξάμηνο 2013 - 2014

Στα πλαίσια του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά το χειμερινό εξάμηνο 2013-2014 υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών www.dasta-is.aueb.gr.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να:

  1. Ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τους όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά Τμήμα από τον ιστότοπο του Κεντρικού Γραφείο Πρακτικής Άσκησης http://internship.aueb.gr/
  2. ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ για την Πρακτική Άσκηση.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών:

  • Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης (Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210-8203825) : Από 02 - 23 Σεπτεμβρίου 2013
  • Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210-8203825): Από 02 - 23 Σεπτεμβρίου 2013
  • Τμήμα Πληροφορικής (Ελευθερία Νυφλή,  enifli@aueb.gr, 210-8203815) : Από 02 - 23 Σεπτεμβρίου 2013
  • Τμήμα Στατιστικής (Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr, 210-8203825): Από 02 Σεπτεμβρίου 2013 και για όλο το χρόνο.
  • Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Μαρία Κανέλλα, mkanella@aueb.gr, 210-8203813): Από 02 Σεπτεμβρίου 2013 και για 50 θέσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Ελευθερία Νυφλή, enifli@aueb.gr, 210-8203815): Από 02 Σεπτεμβρίου 2013 και για όλο το χρόνο.
  • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Αντώνης Ρούσσος, roussos@aueb.gr, 210-8203825): Από 02 Σεπτεμβρίου 2013 και για όλο το χρόνο.

Για οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (http://internship.aueb.gr/getdoc.php?docid=134) καθώς και οδηγίες για έκδοση Αριθμού Μητρώου ΙΚΑ και Συμπλήρωση Δήλωσης προσωπικών στοιχείων (http://internship.aueb.gr/getdoc.php?docid=136)

 

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ διοργανώνουν από τις 9 Σεπτεμβρίου 2013 ολιγομελή σεμινάρια προετοιμασίας φοιτητών για την πρακτική άσκηση. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι προαιρετική για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα, αλλά θα σας βοηθήσει σημαντικά στην επιτυχή συμμετοχή σας σε αυτό. Οι ακριβείς ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των σεμιναρίων θα διαμορφωθούν αναλόγως των συμμετοχών.

Θεματολογία Σεμιναρίου:

  • Ενημέρωση για το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του Ο.Π.Α.
  • Ολοκληρωμένο Βιογραφικό Σημείωμα
  • Συνέντευξη επιλογής – τεχνικές έκφρασης & πρωτόκολλο συμπεριφοράς
  • Ομαλή & αποτελεσματική ένταξη στο εργασιακό περιβάλλον

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν συμπληρώνουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους.

 

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

 

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

 

Συμβαση ορισμενου χρονου στην P&G - Information & Decision Solutions Analyst

Information & Decision Solutions Analyst - Internships in Greece - (m/f) - IDS00001099

Έμμισθη θέση Πρακτικής Ασκησης ορισμένου χρόνου.

Δείτε την ανακοίνωση εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες καλείται στην P&G Ελλάδος.

 

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

 

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 1/8/2013 ΕΩΣ 23/8/2013

Το Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης θα παραμείνει κλειστό για το διάστημα 1 Αυγούστου 2013 έως 23 Αυγουστου 2013.

Σας ευχόμαστε να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Προσωπικο του Κεντρικού Γραφειου Πρακτικής Άσκησης

 

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

 

Σύμβαση ορισμένου χρόνου απο την P&G Ελλάδος

Δείτε την ανακοίνωση εδω.

Για περισσότερες πληροφορίες καλείται στην P&G Ελλάδος.

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

 

Θεσεις Πρακτικής Ασκησης στη Γερμανία απο το Ιδρυμα Μποδοσάκη

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΕΚΑ (10) ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
 


Το ΄Ιδρυμα Μποδοσάκη, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, προκηρύσσει την επιχορήγηση δέκα (10) θέσεων για πρακτική άσκηση διάρκειας έξι (6) μηνών σε εταιρείες - επιχειρήσεις στην Γερμανία.
Η πρακτική άσκηση θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2013. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν μέχρι τις 26 Ιουλίου 2013 κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης ή τελειόφοιτοι μεταπτυχιακοί φοιτητές των οποίων τόσο το πρώτο πτυχίο όσο και το μεταπτυχιακό περιλαμβάνεται στις παρακάτω ειδικότητες :

Α. Οικονομικών Επιστημών, Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων,Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων, Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας
Β. Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πληροφορικής, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Γ. Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Μεταλλειολόγων Μηχανικών, Χημικών

Οι θέσεις για την πρακτική άσκηση είναι:
- Graduate Trainee για την εταιρεία MC Maragudakis Consulting
- Graduate Trainee για την εταιρεία Frigoglass GmbH
- Software Architect / Software Engineer στην εταιρεία Unisolo
- Software Developer στην εταιρεία Unisolo
- Database Architect στην εταιρεία Unisolo
- Web Developer στην εταιρεία Unisolo
- Marketing & Sales assistant for natural cosmetics στην εταιρεία Epikurion GmbH
- Marketing assistant for Software στην εταιρεία IPR Systems
- Project Engineer στην εταιρεία Jura Energy GmbH & Co. 
- Desk Research for Car Aftermarket in Europe στην εταιρεία Wolk after sales experts GmbH

Γενικές προϋποθέσεις επιχορήγησης πρακτικής άσκησης :

A. Οι υποψήφιοι να είναι ΄Ελληνες την ιθαγένεια ή το γένος.
B. ΄Αριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (πτυχίο Proficiency ή TOEFL με 80/213/550 μονάδες ή IELTS με 6,5). Η γνώση της γερμανικής είναι απαραίτητη για τη θέση στην εταιρεία Jura Energy GmbH & Co. Για τις υπόλοιπες θέσεις θα αποτελέσει επιπλέον προσόν.
Γ. Πτυχίο του Πανεπιστημιακού Τομέα των Α.Ε.Ι. και μεταπτυχιακός τίτλος από Ελληνικό Πανεπιστήμιο ή από Πανεπιστήμιο του εξωτερικού.
Ε. ΄Αριστη γνώση Η/Υ.
Ζ. Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν υπερβεί το 32ο έτος της ηλικίας τους.

Επιπλέον Πληροφορίες:

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν τ ο αργότερο μέχρι 26 Ιουλίου 2013 στα γραφεία του Ιδρύματος φάκελο υποψηφιότητας που να περιλαμβάνει τα εξής :

1. Πλήρες και πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα στην αγγλική γλώσσα.
2. ΄Εκθεση μίας σελίδας στην αγγλική γλώσσα, στην οποία να εξηγούνται οι λόγοι υποβολής αίτησης για πρακτική άσκηση στη συγκεκριμένη θέση. 
3. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου. Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν και όσοι με βεβαιότητα θα ολοκληρώσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές πριν την έναρξη της πρακτικής άσκησης. Στην περίπτωση αυτή παρακαλούνται να αποστείλουν αναλυτική βαθμολογία μέχρι την ημερομηνία της αίτησής τους. 
4. Αντίγραφο πιστοποιητικών γνώσης των ξένων γλωσσών.
5. Μία συστατική επιστολή στην αγγλική γλώσσα από τον επιβλέποντα καθηγητή στο μεταπτυχιακό. 

Το βιογραφικό σημείωμα και η έκθεση πρέπει να σταλούν και ηλεκτρονικά στο: maria@bodossaki.gr.

Οι φάκελοι υποψηφιότητας πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά το αργότερο μέχρι τις 26 Ιουλίου 2013 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου) στη διεύθυνση: ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ, Λεωφ. Κηφισίας 26 και Παραδείσου 2, 15125 Μαρούσι με την ένδειξη "ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ". Για τυχόν διευκρινίσεις μπορείτε να καλείτε στο 2103222042, από 01 έως 12 Ιουλίου 2013 - καθημερινά - μεταξύ 2 μ.μ. - 4 μ.μ. 

Διαδικασία επιλογής

Για την επιλογή των εκπαιδευομένων συνιστάται Επιτροπή Επιλογής, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Ιδρύματος, της Πρεσβείας της Γερμανίας στην Αθήνα και των ενδιαφερομένων για την απασχόληση εταιρειών - επιχειρήσεων.
Ελλιπείς ή εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα ληφθούν υπόψη και δεν θα εξεταστούν από την Επιτροπή Επιλογής.
Η επιτροπή προεπιλέγει τους επικρατέστερους υποψηφίους κατά την κρίση της και τους καλεί σε συνέντευξη. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών - επιχειρήσεων λαμβάνουν την τελική απόφαση, η οποία και επικυρώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Άλλες πληροφορίες

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν προταθεί από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και δραστηριοποιούνται στην Γερμανία. Προϋπόθεση για την έναρξη καταβολής της επιχορήγησης από το Ίδρυμα αποτελεί η υπογραφή της σύμβασης άσκησης από τον εκπαιδευόμενο και την συμμετέχουσα στο πρόγραμμα εταιρεία.

Η επιχορήγηση από το ΄Ιδρυμα έχει εξάμηνη διάρκεια και αποσκοπεί να συμβάλει στην πληρωμή ενοικίου και την αντιμετώπιση δαπανών διαβίωσης του εκπαιδευόμενου και ανέρχεται σε €1.100,00 το μήνα. Επίσης, το Ίδρυμα, μετά από συνεννόηση με τον εκπαιδευόμενο, καλύπτει το κόστος ενός αεροπορικού εισιτηρίου με επιστροφή από την Ελλάδα στην Γερμανία, έως του συνολικού ποσού των €250,00.

Η ενδιαφερόμενη για την άσκηση του εκπαιδευόμενου εταιρεία δεν έχει υποχρέωση καταβολής αμοιβής, αλλά παρέχει ασφάλιση υγείας, σύμφωνα με τους ισχύοντες στην Γερμανία κανόνες, και θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους στην ανεύρεση κατοικίας.

Το ΄Ιδρυμα δεν θα διακόψει την επιχορήγηση, αν η εταιρεία κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια και κρίση, καταβάλει επιπλέον ποσό στους εκπαιδευόμενους. Το ΄Ιδρυμα μπορεί να διακόψει την επιχορήγηση σε περίπτωση που η εταιρεία διακόψει την άσκηση του εκπαιδευόμενου για οποιονδήποτε λόγο, καθώς και σε περίπτωση που την διακόψει ο εκπαιδευόμενος για οποιονδήποτε λόγο.

Αυτονόητες υποχρεώσεις των εκπαιδευόμενων αποτελούν ο σεβασμός στους νόμους της Γερμανίας, η σωστή συμπεριφορά και ο σεβασμός στους κανόνες εμπιστευτικότητας που επιβάλλονται από την εταιρεία. Οι εκπαιδευόμενοι δεν αποκτούν δικαιώματα σύναψης σύμβασης εργασίας μετά το πέρας της άσκησης, ούτε άλλα εργασιακά δικαιώματα. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος άσκησής τους, οι εκπαιδευόμενοι υποχρεούνται να στείλουν στο ΄Ιδρυμα έκθεση περιγράφοντας τις εμπειρίες που αποκόμισαν.


 

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

 

Πρόσκληση Συμμετοχής σε Ημερίδα Διαβούλευσης για Νέους Πολίτες με θέμα «Θάλασσα & Κοινωνία»

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε), συμμετέχοντας ενεργά στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Sea For Society (SFS) διοργανώνει μια Ημερίδα Διαβούλευσης για Νέους Πολίτες, για  τις προκλήσεις που σχετίζονται με την θάλασσα και τα αγαθά που προσφέρει στην κοινωνία, στις 2 & 4 Ιουλίου 2013. Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι ανοιχτή σε νέους ηλικίας 18-28 χρονών και οι θέσεις, με σειρά προτεραιότητας,  είναι από 20-25 για κάθε ημέρα.

Το πρόγραμμα Sea For Society (SFS) είναι μια απάντηση στην συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη  για την διασφάλιση της αειφόρου διαχείρισης των αγαθών που σχετίζονται με την θάλασσα, λαμβάνοντας υπόψην την ανάγκη της κοινωνίας για ευημερή, σταδιακή οικονομική ανάπτυξη.

Ο κύριος στόχος του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν 9 χώρες από όλη την Ευρώπη,  είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για δημόσιο διάλογο και συνεργασία ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα μέρη, τους απλούς πολίτες και τους νεόυς, για να εντοπιστούν οι κοινωνικές προκλήσεις που προκύπτουν στα παράκτια και θαλάσσια οικοσυστήματα, σε σχέση με τα αγαθά που αυτά προσφέρουν στην κοινωνία.

Επιπλέον, θα δημιουργήσει ενδιαφέρουσες συνεργασίες και θα ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή του κοινού στην έρευνα αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων που ολοένα και μεγαλώνουν.

Δύο Ημερίδες Διαβούλευσης, στις 2 και 4 Ιουλίου αντίστοιχα, θα δώσουν την ευκαιρία  στο ευρύ κοινό να συμμετέχει ενεργά στην διαμόρφωση μιας βιώσιμης χρήσης της θάλασσας, να πει την γνώμη του και να κάνει την φωνή του να ακουστεί σε θέματα που το αφορούν άμεσα.

Η Ημερίδα Διαβούλευσης για Πολίτες & Νέους θα λάβει χώρα στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (www.hcmr.gr) στις 2 Ιουλίου 2013 και θα επαναληφθεί με καινούριους συμμετέχοντες στις 4 Ιουλίου.

Για να δηλώσετε συμμετοχή και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Επικοινωνίας για την διοργάνωση, Μάρθα Παπαθανασίου, στο παρακάτω  email ή τηλέφωνο:

Τηλέφωνο: + 22910 76357

Email: mpapath@hcmr.gr

Δείτε τη πρόσκληση εδω.

Κατεβασε την αιτηση συμμετοχης.

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

 

Young professionals programme at the United Nations

Δείτε τη προκήρυξη εδω.

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

 

Internships in P&G for Greek Students

Για τη θέση Consumer & Market Knowledge - Internships in Western Europe - 2013/2014 - (m/f)-CMK00000893 δειτε εδω.

Για τη θέση Finance - Internships in Switzerland (Geneva HQ) - 2012/2013 - (m/f)-FIN00002633 δείτε εδω.

Για τη θέση Marketing - Junior Assistant Brand Manager Internship in Switzerland (Geneva HQ) - 2012/2013 - (m/f)-MKT00002881 δείτε εδω.

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

Στα πλαίσια του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2013 υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του καινοτόμου Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  www.dasta-is.aueb.gr

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να:

  1. Ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης από την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» καθώς και για τους όρους συμμετοχής που ισχύουν ανά Τμήμα από τον ιστότοπο του Κεντρικού Γραφείο Πρακτικής Άσκησης http://internship.aueb.gr/
  2. ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές υποχρεούνται να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που περιγράφονται στον Οδηγό του Πληροφοριακού Συστήματος ΔΑΣΤΑ ΟΠΑ  για την Πρακτική Άσκηση.
  3. Το Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ στεγάζεται πλέον Ελπίδος 13, 5ος όροφος, πλησίον Πλατείας Βικτώριας (πεζόδρομος).

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Φοιτητών:

  • Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης : 16  – 24  Μαΐου 2013
  • Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών: 16 – 24  Μαΐου 2013
  • Τμήμα Πληροφορικής: 16 – 24  Μαΐου 2013
  • Τμήμα Στατιστικής: Από 16 Μαΐου 2013 και για όλο το χρόνο.
  • Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων: Από 16 Μαΐου 2013 και για 70 θέσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας: Από 16 Μαΐου 2013 και για όλο το χρόνο.
  • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής: Από 16 Μαΐου 2013 και για όλο το χρόνο.

 

Διαχειριστές Κεντρικού Γραφείου Πρακτικής Άσκησης:

ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Μαρία Κανέλλα,  mkanella@aueb.gr

ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

Ελευθερία Νυφλή,  enifli@aueb.gr

ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ & ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Αγγελική Παναγιωτίδου, apan@aueb.gr

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

Αντώνης Ρούσσος,  roussos@aueb.gr

 

 

Για σαφείς οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (http://internship.aueb.gr/getdoc.php?docid=134) καθώς και οδηγίες για έκδοση Αριθμού Μητρώου ΙΚΑ και Συμπλήρωση Δήλωσης προσωπικών στοιχείων   (http://internship.aueb.gr/getdoc.php?docid=136)

 

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

 

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Το Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Ασκησης θα παραμείνει κλειστό απο Μ.Τετάρτη έως και 10 Μαϊου...Καλο Πάσχα και καλη Ανάσταση!!

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Αγαπητοί Φοιτητές,

Σας ανακοινώνουμε ότι η ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων για Πρακτική Άσκηση παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013.

Με εκτίμηση,

Αγγελική Παναγιωτίδου

(Γραφείο Ε. Ξεκαλάκη, Πατησίων 76, 1ος; όροφος, τηλ.: 210 8203269, apan@aueb.gr )                                                                   Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Οικονομιων Επιστημων δέχεται τους φοιτητές κάθε Τρίτη 14.00-16.00 και Παρασκευή 10.00-12.00. Επίσης, άλλες ημέρες και ώρες κατόπιν επικοινωνίας.

 

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

 

Επιδοτούμενη Δωρεάν Πρακτική Άσκηση Ανέργων σε Εταιρείες

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο δράσης στοχευμένων παρεμβάσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης των Νέων, προβλέπεται:

  • 5μηνη επιδοτούμενη   απασχόληση για νέους μέχρι 29 ετών, απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Ιατροφαρμακευτική και επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη αυτών, έναντι κινδύνου, ατυχήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης

Η ICAP People Solutions σε συνεργασία με το πιστοποιημένο ΚΕΚ ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ , παρέχουν υπηρεσίες για την κατάρτιση και την ομαλή διάθεση των ενδιαφερόμενων νέων στη δράση αυτή.

Η γενική αρχή είναι ότι ο δικαιούχος άνεργος αφού εκπαιδευτεί σε πιστοποιημένο ΚΕΚ , θα προσφέρει εργασία σε εταιρείες με τη μορφή πρακτικής άσκησης, χωρίς καμία επιβάρυνση για την εταιρεία .

Για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, παρακαλείστε όπως επισκεφτείτε τον ιστότοπο  www.icapcareer.gr/praktikiaskisi συμπληρώνοντας τις ανάγκες σε άτομα, τις ειδικότητες και το επιθυμητό επίπεδο εκπαίδευσης .  Άμεσα, ένας έμπειρος σύμβουλός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας προκειμένου να συντονίσετε από κοινού, τα επόμενα βήματα της συμμετοχής σας.

Ο αριθμός των ανέργων που θα μπορεί κάποια εταιρεία να προσλάβει θα αποτελεί συνάρτηση του προσωπικού της (ΦΕΚ.Β. 915/20.05.2011).

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ

1 - 5

Ίσος του Αριθμού των Απασχολουμένων

6 - 10

Ίσος με το 80% του Αριθμού των Απασχολουμένων

11 - 50

Ίσος με το 70% του Αριθμού των Απασχολουμένων

51 - 70

Έως 35 Άτομα

71 - 250

Ίσος με το 50% του Αριθμού των Απασχολουμένων

251 - 418

Έως 125 Άτομα

> 418

Ίσος με το 30% του Αριθμού των Απασχολουμένων

Επίσης, σε περίπτωση που προσλάβετε κάποιον ή κάποιους από τους ασκούμενους αυτούς με τη λήξη της - δωρεάν για την εταιρεία σας  - 5μηνης πρακτικής τους,  θα δικαιούσθε  επιδότηση όλων των εργοδοτικών εισφορών αυτών, για διάστημα ενός έτους.

Υπολογίζεται πως οι υποψήφιοι θα είναι διαθέσιμοι για πρακτική άσκηση από τα μέσα Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στο peoplesolutions@icap.gr ή καλέστε στο 210 7200000.


Με εκτίμηση,
ICAP People Solutions

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΑΡΙΝΟ 2013

Στα πλαίσια του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για Πρακτική Άσκηση κατά το Εαρινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκού Έτους 2012- 2013 υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του καινοτόμου Πληροφοριακού Συστήματος Δ.Α.Σ.Τ.Α του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

www.dasta-is.aueb.gr

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης ανά Τμήμα:

Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης

Το Πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση» απευθύνεται στους τριτοετείς φοιτητές που έχουν εξεταστεί επιτυχώς τουλάχιστον σε 14 μαθήματα και τεταρτοετείς φοιτητές που έχουν εξεταστεί επιτυχώς τουλάχιστον σε 20 μαθήματα, και είναι προαιρετική. Εφόσον δεν καλύπτονται οι θέσεις της Πρακτικής Άσκησης από τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτητές, δύναται να προσφέρονται θέσεις και σε φοιτητές που βρίσκονται στο πέμπτο έτος σπουδών, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εξεταστεί επιτυχώς τουλάχιστον σε 30 μαθήματα. Επίσης απαιτείται να γνωρίζουν επαρκώς και αποδεδειγμένα ξένες γλώσσες και ειδικότερα την Αγγλική ή άλλη ξένη γλώσσα που απαιτεί ο φορέας υποδοχής και να έχουν επαρκείς και αποδεικνυόμενες γνώσεις χειρισμού Η/Υ. (υποχρεωτικά Word, Excel, Power Point, Internet). Η διάρκεια της είναι 3 μήνες με μορφή πλήρους απασχόλησης.

Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

Οι φοιτητές του Τμήματος είναι δυνατόν να κάνουν Πρακτική Άσκηση υπό την προϋπόθεση ότι είναι φοιτητές τουλάχιστον του τρίτου έτους σπουδών. Επιπλέον θα πρέπει :

•Οι τριτοετείς φοιτητές να έχουν εξετασθεί επιτυχώς σε τουλάχιστον 16 μαθήματα

•Και οι τεταρτοετείς φοιτητές σε τουλάχιστον 18 μαθήματα.

Η συνολική διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι 3 μήνες (με μορφή πλήρους ή μερικής απασχόλησης).

Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Η Πρακτική Άσκηση των φοιτητών είναι μάθημα επιλογής του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου και μπορούν να κάνουν αίτηση φοιτητές 3ου έτους και άνω. Η συνολική διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι 300 ώρες, δηλαδή 2  μήνες με μορφή πλήρους απασχόλησης ή 3 μήνες με μορφή μερικής απασχόλησης.

Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δίνει την ευκαιρία σε 3ετείς/4ετείς φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος να κάνουν πρακτική άσκηση σε Επιχειρήσεις, Οργανισμούς και Τράπεζες τόσο εντός της Αττικής όσο και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Η συνολική διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι 320 ώρες και ο τρόπος που καλύπτονται οι ώρες αυτές εξαρτάται από την πολιτική της εταιρίας σε συνεννόηση πάντα με το φοιτητή, από 2 -4 μήνες.

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης συμμετέχουν οι φοιτητές/τριες που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς  τουλάχιστον τα δύο πρώτα ακαδημαϊκά έτη και ο μέσος όρος βαθμολογίας τους είναι από 6,51 και πάνω. Η συνολική διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι από 160 - 320 ώρες.

Τμήμα Πληροφορικής

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές 6ου και επόμενων εξαμήνων πρέπει να έχουν επιτύχει σε ΟΛΑ τα υποχρεωτικά μαθήματα. Μοναδική Εξαίρεση: Μπορούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης και φοιτητές που οφείλουν ΜΟΝΟ μέχρι δυο(2) υποχρεωτικά μαθήματα. Η διάρκεια της είναι 4 μήνες με μορφή μερικής απασχόλησης.

Τμήμα Στατιστικής

Το πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση» απευθύνεται σε φοιτητές του τμήματος που έχουν ολοκληρώσει το 5ο εξάμηνο σπουδών, είναι προαιρετική και είναι δυνατόν να γίνει μια μόνο φορά. Ανάλογα με το αντικείμενο και την διάρκειά της, η Πρακτική Άσκηση μπορεί να αποφέρει από 6 έως 14 διδακτικές μονάδες και ισοδυναμεί με δύο μαθήματα στατιστικού περιεχομένου του προγράμματος σπουδών.  Η διάρκεια της είναι 3 μήνες με μορφή πλήρους απασχόλησης.

Υποβολή Αιτήσεων Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης: Από 1 – 20 Φεβρουαρίου 2013

Υποβολή Αιτήσεων Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών: Από 1 – 15 Φεβρουαρίου 2013

Υποβολή Αιτήσεων Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων: Από 1 Φεβρουαρίου 2013 (με σειρά προτεραιότητας για κάλυψη 70 θέσεων)

Υποβολή Αιτήσεων Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας: Από 1 Φεβρουαρίου 2013 και για όλο το χρόνο

Υποβολή Αιτήσεων Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής: Από 1 Φεβρουαρίου 2013 και για όλο το χρόνο

Υποβολή Αιτήσεων Τμήμα Πληροφορικής: Από 1 – 20 Φεβρουαρίου 2013

Υποβολή Αιτήσεων Τμήμα Στατιστικής: Από 1 Φεβρουαρίου 2013 και για όλο το χρόνο

Για σαφείς οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ακολουθείστε τον  σύνδεσμο

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Για τα τμήματα ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Μαρία Κανέλλα
210 - 8203 813

mkanella@aueb.gr 

Για τα τμήματα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
Νυφλή Ελευθερία
210 - 8203 154
enifli@aueb.gr

Για τα τμήματα ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Αγγελλική Παναγιωτίδου
210 - 8203 269
apan@aueb.gr

Για τα τμήματα ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

Αντώνης Ρούσσος
210 - 8203 137
roussos@aueb.gr

Εκ μέρους του

Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

 

University Mobile Internet

Tο University Mobile Internet είναι ένα πακέτο ασύρματης διασύνδεσης 3G,  όγκου δεδομένων 4GB, που προσφέρεται αποκλειστικά για τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό των ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στην προνομιακή τιμή των 4,74 ευρώ το μήνα. Παρέχεται σε συνεργασία με τη Vodafone, η οποία επιλέχθηκε έπειτα από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό που διενήργησε η ΕΔΕΤ Α.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

 

Εκδήλωση Starting Up

 

Το Κέντρο Προώθησης Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας (ΚΕΠΝΕΤ), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματιότητας , διοργανώνει την εκδήλωση Starting Up,το μεγαλύτερο Business Simulation που έχει γίνει στην Ελλάδα. Στις 24 Νοεμβρίου 200 άτομα θα χωριστούν σε ομάδες (με την καθοδήγηση μεντόρων) ανάλογα με το υπόβαθρο και τον τομέα ενδιαφέροντος. Επίσης, οι ομάδες θα διαγωνιστούν σε ένα Fund Raising Simulation που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Δείτε τη σχετική πρόσκληση εδώ.

 

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Ο.Π.Α.

ΠΡΟΣ ΜΕΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΠΑ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ
ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι πλέον το πρώτο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα που έλαβε διάκριση Αριστείας, σύμφωνα με το παγκόσμια αναγνωρισμένο μοντέλο Αριστείας EFQM (European Foundation of Quality Management). Ταυτόχρονα με την Ευρωπαϊκή Διάκριση, το Πανεπιστήμιο έλαβε Διάκριση και σύμφωνα με το αντίστοιχο ελληνικό μοντέλο "Αιέν Αριστεύειν".
Η διάκριση δόθηκε για τις δράσεις που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, τη διασφάλιση ποιότητας και την αναδιοργάνωση των διαδικασιών και υπηρεσιών του. Η πολύμηνη υλοποίηση των δράσεων πραγματοποιήθηκε με τη καθοδήγηση των Πρυτανικών Αρχών του και τη συνεργασία καθηγητών, προσωπικού και φοιτητών του Πανεπιστημίου.
Η διάκριση αυτή για το Πανεπιστήμιο αποτελεί το πρώτο βήμα για μια ακόμη πιο εκτεταμένη επιδίωξη Αριστείας μέσα από ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βελτιώσεων, που θα καλύπτει το σύνολο των διοικητικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου.
Για την επίτευξη των δυο διακρίσεων πραγματοποιήθηκαν τρεις επιμέρους δράσεις βελτίωσης στο Πανεπιστήμιο σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει ο οργανισμός του EFQM και το ελληνικό μοντέλο "Αιέν Αριστεύειν". Οι δράσεις συνδέονται με τη συνολικότερη στρατηγική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου και είχαν όλες ως γνώμονα την αναβάθμιση των υπηρεσιών και των ωφελειών προς τους φοιτητές.
Η αναγνώριση αυτή καταδεικνύει τη στρατηγική επιλογή του Ιδρύματός μας για διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους φοιτητές του και για ουσιαστική βελτίωση στη λειτουργία του ΟΠΑ.
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

 

Ανακοίνωση Διεθνούς Πρακτικής Άσκησης της AIESEC ΟΠΑ

Η AIESEC Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανοίγει τις αιτήσεις για τους φοιτητές/ απόφοιτους (προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών τμημάτων) του ΟΠΑ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Διεθνούς Πρακτικής Άσκησης (Global Internship Program). Οι θέσεις που είναι διαθέσιμες αφορούν πρακτική άσκηση στον τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ και έχουν δυνατότητα εναρκτήριας ημερομηνίας από Δεκέμβριο 2012 μέχρι το Φεβρουάριο 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καλύπτουν τις παρακάτω προϋποθέσεις και είναι απαραίτητη η συμμετοχή τους σε μία από τις ενημερώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012.

-Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία αίτησης και τις προϋποθέσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε  την ιστοσελίδα μας εδώ

-Αίτηση συμμετοχής στις ενημερώσεις που θα πραγματοποιηθούν εδώ

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 15:00.

 

Πρόγραμμα Διεθνούς Πρακτικής Άσκησης

(Global Internship Program)

Το Πρόγραμμα Διεθνούς Πρακτικής Άσκησης της AIESEC (Global Internship Program) δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε φοιτητή να εργαστεί πάνω στο αντικείμενο σπουδών του σε κάποια από τις 113 χώρες του δικτύου της AIESEC, αποκτώντας ουσιαστική εργασιακή εμπειρία, βελτιώνοντας το βιογραφικό του, δημιουργώντας ένα ισχυρό δίκτυο παγκόσμιων επαφών και αναπτύσσοντας τις ηγετικές του ικανότητες. Ταυτόχρονα, ζει σε μια ξένη χώρα και απόκτα γνώσεις σχετικά με την κουλτούρα, τον πολιτισμό και την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Η διάρκεια της πρακτικής είναι συνήθως από έξι μήνες μέχρι ένα χρόνο και ο νέος αμείβεται το λιγότερο με το βασικό μισθό της χώρας. Επιπλέον, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναγνωρίζει ειδικά για τους τελειόφοιτους των τμημάτων ΟΔΕ και ΔΕΤ, το Πρόγραμμα Διεθνούς Πρακτικής Άσκησης ως μια ισάξια επιλογή με την πρακτική στην Ελλάδα μέσω της σχολής.

Διαδικασία Αίτησης στο Πρόγραμμα

Αποστολή όλων των απαραίτητων εγγράφων στο gip.aiesec.athens@gmail.com. Τα έγγραφα πρέπει να είναι ευκρινή, σε μορφή PDF και αποστέλλονται συνολικά ηλεκτρονικά σε μορφή .rar, με όνομα του αρχείου (OΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ_ Global Internship Program).

  1. Απαραίτητα έγγραφα:
  2. Βιογραφικό σημείωμα στα αγγλικά (2 σελίδες maximum)
  3. Motivation/ Cover Letter (μία σελίδα στα αγγλικά που να περιγράφει τα κίνητρα συμμετοχής στο πρόγραμμα)
  4. Αντίγραφα του/των πτυχίων ξένων γλωσσών σε ηλεκτρονική μορφή
  5. Αναλυτική Βαθμολογία μαθημάτων (από την ηλεκτρονική Γραμματεία)
  6. Αντίγραφο του πτυχίου σε ηλεκτρονική μορφή (για τους απόφοιτους)

 

  1. Συνέντευξη στα αγγλικά

Πρυποθέσεις Συμμετοχής στο Πρόγραμμα 

Οι υποψήφιοι πρέπει να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας
  • Μέσο όρο περασμένων μαθημάτων/πτυχίου υψηλότερο του επτά
  • Εργασιακή εμπειρία (τουλάχιστον δύο μηνών)
  • Γνώση δεύτερης γλώσσας (προαιρετικό)
  • Να είναι τελειόφοιτοι ή απόφοιτοι μέχρι και 2 χρόνια από το τελευταίο τους πτυχίο και να μην υπερβαίνουν το τριακοστό έτος της ηλικίας τους.

 

 

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

 

Υποβολή αιτήσεων για τα τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Πρακτικής Ασκησης κατα το χειμερινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Ετους 2012-2013 στα τμήματα Πληροφορικής και Οικονομικών Επιστημών

Δείτε την ανακοίνωση για το τμήμα Πληροφορικής εδω.

Δείτε την ανακοίνωση για το τμήμα Οικονομικών Επιστημών εδώ.

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΔΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων θα καλύψει για 60 θέσεις πρακτικής άσκησης την αποζημίωση και την ασφάλιση έναντι ατυχήματος των φοιτητών μέσω του ΕΣΠΑ.

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται καλούνται να περάσουν από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου για να υποβάλουν την αίτησή τους.

 

Λόγω περιορισμένου αριθμό θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 

Οι φοιτητές που θα επιλεγούν, αφού ενημερωθούν από το Γραφείο Πρακτικής άσκησης, θα στείλουν τα βιογραφικά τους σημειώματα για να προωθηθούν στις συνεργαζόμενες εταιρείες. 

 

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

 

Ανοικτή πρόσκληση υποβολής καινοτομικών πρωτοβουλιών νέων και καλών πρακτικών για την αξιοποίηση των διαδικτυακών εργαλείων και κοινοτήτων στον τομέα της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης

Σας ενημερώνουμε για την ανοικτή πρόσκληση υποβολής καινοτομικών πρωτοβουλιών νέων και καλών πρακτικών για την αξιοποίηση των διαδικτυακών εργαλείων και κοινοτήτων στον τομέα της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης, η οποία πραγματοποιείται από τη δράση Μάθηση 2.0 plus - Καινοτομικές πρωτοβουλίες νέων και καλές πρακτικές για την αξιοποίηση των Διαδικτυακών Εργαλείων και Κοινοτήτων στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης (http://www.mathisi20.gr), με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης – Εθνική Υπηρεσία και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος ‘Νέα Γενιά σε Δράση’ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ανοικτή πρόσκληση απευθύνεται σε νέους, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητες ομάδες, καθώς και εκπαιδευτικούς φορείς οι οποίοι, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των σύγχρονων διαδικτυακών μέσων και κοινοτήτων, με έμφαση σε συλλογικά ψηφιακά μέσα (social media) και ανοικτές κοινότητες (open communities), προχωρούν σε καινοτομικές δράσεις και πρακτικές προκειμένου να υποστηριχθεί τεχνολογικά η εκπαιδευτική και η ευρύτερη μαθησιακή διαδικασία.

Στόχος είναι να αναδειχθούν, μετά από διαδικασία επιλογής και αξιολόγησης, καλά παραδείγματα δράσεων στις οποίες θα απονεμηθεί, ως τιμητική διάκριση, σφραγίδα καλής ψηφιακής πρακτικής για την εκπαίδευση και μάθηση 2.0.

Ο φάκελος υποψηφιότητας θα πρέπει να υποβληθεί μέσω email στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@mathisi20.gr έως και την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή εμπειρογνωμόνων σε συνεργασία της ομάδας έργου Μάθηση 2.0 plus με τρίτους φορείς, και τα αποτελέσματα αξιολόγησης και τελικής επιλογής των υποψηφιοτήτων που θα διακριθούν προς απονομή της σφραγίδας καλής ψηφιακής πρακτικής για την εκπαίδευση και μάθηση 2.0 θα ανακοινωθούν στους ενδιαφερόμενους έως και την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.

Οι υποψηφιότητες που θα διακριθούν θα προσκληθούν προς παρουσίαση, από τους ίδιους τους συντελεστές τους, στο πλαίσιο της ενημερωτικής ημερίδας της δράσης Μάθηση 2.0 plus, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο ΔΑΪΣ και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου.

 

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

 

Πρακτική Ασκηση Καλοκαιρινής Περιόδου για το Τμήμα ΟΔΕ

Το Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων θα καλύψει 20 θέσεις Πρακτικής Άσκησης κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται θα πρέπει να περάσουν από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Όσοι φοιτητές έχουν περάσει, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Γραφείο για επιβεβαίωση του ενδιαφέροντός τους και των στοιχείων τους. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

 

PwC Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων μέχρι 29 Ιουνίου 2012

H PwC στην Ελλάδα ανακοινώνει την παράταση υποβολής αιτήσεων για μία (1) υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού στο Φορολογικό Δίκαιο. Η υποτροφία θα ανέρχεται στο ποσό των 5.000€.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδω.

 

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

 

Πρακτική Άσκηση Καλοκαιρινής Περιόδου Ακαδημαϊκού Έτους 2011 - 2012 του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης

 

Τριτοετείς και Τεταρτοετείς Προπτυχιακοί Φοιτητές που ικανοποιούν τα σχετικά κριτήρια καλούνται να υποβάλλουν αίτηση από 10/5/2012 έως 30/5/2012, για υλοποίηση Πρακτικής Άσκησης κατά την:

Καλοκαιρινή ΠερίοδοΑκαδημαϊκού΄Ετους 2011-12

 

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδώ.

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

 

Πρακτική Άσκηση Καλοκαιρινής Περιόδου Ακαδημαϊκού Έτους 2011 - 2012 του τμήματος Πληροφορικής

Το Τμήμα Πληροφορικής θα καλύψει για 24 θέσεις πρακτικής άσκησης την αποζημίωση και την ασφάλιση έναντι ατυχήματος των ασκούμενων φοιτητών μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Στην περίπτωση που οι έγκυρες αιτήσεις φοιτητών υπερβαίνουν αυτό τον αριθμό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (βάσει της ημερομηνίας υποβολής).

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδω.

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

 

Υποτροφια PwC για μεταπτυχιακό στο φορολογικό δίκαιο

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 18 Μαΐου 2012

H PwC στην Ελλάδα ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για μία (1) υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού στο Φορολογικό Δίκαιο. Η υποτροφία θα ανέρχεται στο ποσό των 5.000€.

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου και την Αφίσα εδω.

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

 

Ημέρες Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει όπως κάθε χρόνο και φέτος εκδήλωση με τίτλο «Ημέρες Επαγγελματικού Προσανατολισμού». Η εκδήλωση απευθύνεται σε τελειόφοιτους φοιτητές και απόφοιτους των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου μας και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έχουν απευθείας συνεντεύξεις με μεγάλες εταιρίες από διάφορους κλάδους.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Γραφείου Διασύνδεσης (http://www.career.aueb.gr/index.php?c_id=43) στο σημείο «Υπηρεσίες για φοιτητές/αποφοίτους -> Ημέρες Επαγγελματικού Προσανατολισμού» και να δηλώσουν συμμετοχή υποβάλλοντας σε πρώτη φάση το βιογραφικό τους σημείωμα.

Η προθεσμία υποβολής βιογραφικών σημειωμάτων είναι από Δευτέρα 19 Μαρτίου – Πέμπτη 19 Απριλίου, ενώ η προθεσμία δήλωσης επιλογής εταιριών για συνέντευξη είναι από Πέμπτη 26 Απριλίου μέχρι Παρασκευή 4 Μαΐου.

Ο χώρος διεξαγωγής και το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν έγκαιρα στον ιστότοπο του Γραφείου.

 

Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ

Τηλ.: 2108203216-218

Fax: 2108214081

Ε-mail: career@aueb.gr

www.career.aueb.gr

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

 

Υποτροφίες PwC για μεταπτυχιακές σπουδές το 2012-2013

H PwC στην Ελλάδα ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.  Οι υποτροφίες προσφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό (εξαιρουμένων των επαγγελματικών τίτλων και των διδακτορικών) και θα πρέπει να αντιστοιχούν στους εξής κλάδους:  Χρηματοοικονομικής,  Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού, Τραπεζικής, Εσωτερικού Ελέγχου, Διαχείρισης Ρίσκου, Πληροφοριακών Συστημάτων & Ασφάλειας, Ναυτιλίας,  Στατιστικής και Αναλογιστικής (Actuarial).

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  1. Απόφοιτους/τελειόφοιτους Α.Ε.Ι. – για μεταπτυχιακά προγράμματα πλήρους φοίτησης
  2. Στελέχη επιχειρήσεων – για μεταπτυχιακά προγράμματα μερικούς φοίτησης (όσες εταιρείες ενδιαφέρονται, μπορούν να προτείνουν στελέχη τους)

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 18 Μαΐου 2012

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδω.

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

 

Θεση Πρακτικής Ασκησης στην ADACOM

Θεση Πρακτικής Ασκησης στην ADACOM...συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο. Προοπτικές παραμονής στην εταιρεία μετα το πέρας της Πρακτικής Ασκησης.
Περισσότερες Πληροφορίες εδω.

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

 

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τους μήνες Μάϊο-Ιούνιο-Ιούλιο για το προγραμμα ΠΑ στο τμημα Οικονομικών Επιστημών

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδω.

 

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

 

Σεμινάρια απο τη PwC

H PwC σε συνεργασία με την AIESEC Hellas έχουν τη χαρά να προσκαλέσουν εσάς και τους φοιτητές της ΑΣΣΟΕ σε 2 interactive :
Students' Days  με θέμα : " Be the one with the career less ordinary", 4 & 6 Απριλίου 2012 , στα γραφεία της PwC (Λ. Κηφισίας 268, Χαλάνδρι).

Επιμέρους θέματα του Students' Day :
Personal Branding | Goal setting | CV tips | Interview skills
Global opportunities | Scholarships | Professional Qualification

Δείτε την ανακοίνωση εδω.

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

 

Θέσεις Διεθνούς Πρακτικής Άσκησης και Προγραμμάτων Κοινωνικής Ανάπτυξης απο την AIESEC

Η AIESEC Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διαθέτει αυτήν για τους μήνες Απρίλιο – Μάιο θέσεις στα προγράμματα Διεθνούς Πρακτικής Άσκησης (Global Internship Programme) και Προγραμμάτων Κοινωνικής Ανάπτυξης (Global Community Development Programme).

 

Πρόγραμμα Διεθνούς Πρακτικής Άσκησης

 

1 θέση πάνω στο αντικείμενο της Πληροφορικής και του προγραμματισμού στην Ολλανδία

2 θέσεις πάνω στο αντικείμενο του Μάρκετινγκ στο Μαρόκο

 

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 23/3.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις θέσεις και την διαδικασία επιλογής μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

 

 

Πρόγραμμα Διεθνούς Κοινωνικής Ανάπτυξης

 

Για φοιτητές και νέους που θέλουν να προκαλέσουν τον εαυτό τους και να βγουν έξω από τη ζώνη ασφάλεια τους, προσφέροντας στην τοπική κοινωνία μιας ιδιαίτερης χώρας και ζώντας μια αξέχαστη και αναπτυξιακή εμπειρία, η AIESEC προσφέρει αυτήν την άνοιξη θέσεις στο πρόγραμμα Κοινωνικής Ανάπτυξης (Global Community Development Programme) στην Αίγυπτο


Επέλεξε την εμπειρία που σου ταιριάζει ανάμεσα σε projects σχετικά με εκπαίδευση, κοινωνικές επιστήμες, διαχείριση έργου (project management), ανθρώπινων δικαιωμάτων, μάρκετινγκ, δημοσίων σχέσεων κα, μέσα από τη διοίκηση και υποστήριξη του Μη Κυβερνητικού Τομέα του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας, για 1,5 με 3 μήνες. 

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ενημερωτικό Booklet.

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 23/3 ΕΔΩ.

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑ

Οι νέες υπηρεσίες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
• Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ)
• Γραφείο Διασύνδεσης (ΓΔ)
• Γραφείο Πρακτικής Άσκησης (ΓΠΑ)
• Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ)

Καλούν τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΟΠΑ σε ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των υπηρεσιών τους.

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης, Μαθήματα Επιχειρηματικότητας, Ημέρες Καριέρας, Σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης, Διασύνδεση με Αγορά Εργασίας.

Ειδική παρουσίαση θα γίνει για το
"Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας 2012"

Πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

 

Σεμινάρια και Εργαστήρια

Το Γραφείο Διασύνδεσης ΟΠΑ, στα πλαίσια λειτουργίας της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ), διοργανώνει κύκλο εργαστηρίων σε συνεργασία με την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και το Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης. Στόχος του Γραφείου είναι αυτός ο κύκλος εργαστηρίων να εμπλουτιστεί και να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μπορούν να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές και απόφοιτοι των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: http://www.career.aueb.gr/index.php?c_id=42

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

 

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

 

Χορήγηση υποτροφιών

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η AIESEC Athens ανακοινώνουν τη χορήγηση 10 υποτροφιών ύψους €500 σε φοιτητές του ΟΠΑ για τη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο Project προώθησης της Επιχειρηματικότητας στην Αίγυπτο (23 Φεβρουαρίου - 25 Απριλίου 2012). Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση. Επίσης μπορείτε να δείτε την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος.

 

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

 

Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης: Πληροφορίες Συμμετοχής στην Πρακτική Άσκηση

Τριτοετείς και Τεταρτοετείς Προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης που ικανοποιούν τα σχετικά κριτήρια καλούνται να υποβάλουν αίτηση από 5/12/2011 έως 15/1/2012, για υλοποίηση Πρακτικής Άσκησης κατά τo Εαρινό Εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Ετους 2011-2012. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

 

Ενημερωτική Εκδήλωση

Σας προσκαλούμε τη Τετάρτη 7 Δεκεμβριου 2011 στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Πρακτική Ασκηση και Εργασια στο Εξωτερικό" Ώρα: 12.00μμ Τοποθεσία: Αμφιθέατρο Αντωνιάδου Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

 

[AIESEC Athens] – The applications are still open!

Η AIESEC Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει την επέκταση την προθεσμίας των αιτήσεων και για τα 4 προγράμματα (Global Internship Programme, Global Community Development Programme, Team Member Programme, Team Leader Programme) έως τις 2 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, με τα εξερχόμενα προγράμματά μας, έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε την πρακτική σας άσκηση και να αποκτήσετε άμεση επαγγελματική εμπειρία σε χώρες όπως η Ινδία, Βραζιλία, Ουγγαρία, Τουρκία, Κίνα, Αίγυπτος, Γερμανία, Τσεχία, Ελβετία, μέσω του Global Internship Programme, ή να εργαστείτε σε Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς στην Αίγυπτο και Βραζιλία μέσω του Global Community Development Programme. Επίσης, υπάρχει η ευκαιρία να ζήσετε την εμπειρία 2 πολύ δυνατών project, του Act.in.UA στην Ουκρανία και του Make It Possible στις Πορτογαλία, Ιταλία, Πολωνία, Σερβία και Βουλγαρία.

Για περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προγράμματά μας και τα projects που υπάρχουν διαθέσιμα αυτήν την περίοδο, καθώς και τις απαιτήσεις και τα συγκεκριμένα προφίλ των φοιτητών που μπορούν να συμμετέχουν σε κάθε πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε το Fall Recruitment 2011 Booklet.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ένα ή περισσότερα από αυτά, έχουν τώρα την τελευταία ευκαιρία να ενημερωθούν και να συνεχίσουν με τις διαδικασίες επιλογής, παρακολουθώντας το 3ο και τελευταίο “Get2know AIESEC Programmes” Seminar, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, 7-9μμ, στη αίθουσα Α32 . Για εγγραφές στο σεμινάριο συμπληρώστε την αίτηση ΕΔΩ.

Μπορείτε, επίσης, να περνάτε από το γραφείο μας (Πατησίων 80, 1ος όροφος) καθημερινά, 12-3μμ, για να δείτε πώς είναι η καθημερινή ζωή ενός AIESECer, αλλά και ποιοι κρύβονται πίσω από όλες αυτές τις εμπειρίες που προσφέρονται.

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

 

Τμήμα Πληροφορικής: Παράταση προθεσμιών συμμετοχής στην ΠΑ (2011-2012)

Ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής στην Πρακτική Άσκηση κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 για το Τμήμα Πληροφορικής παρατείνεται μέχρι 27/10/2011. Λόγω παράτασης στην προθεσμία υποβολής των βιογραφικών σημειωμάτων, η Πρακτική Άσκηση αρχίζει μεταξύ 01/11/2011 και 11/11/2011 και λήγει μεταξύ 29/2/2012 και 10/03/2012. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

 

Εκδήλωση ΠΑ (Τετάρτη, 9/11/2011)

Το Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Ασκησης έχει τη τιμή να σας προσκαλέσει στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Μιλάμε για τη Πρακτική Ασκηση στο ΟΠΑ - Εμπειρίες φοιτητών και φορέων απασχόλησης"που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 17:00 στην αίθουσα Α25 (πτέρυγα Αντωνιάδου-Κεντρικό Κτήριο ΟΠΑ). Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ
Η ενεργή συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για την συνέχιση του έργου μας. Σας περιμένουμε να ζήσουμε μαζι την εμπειρία της Πρακτικής Ασκησης. 
Δηλώστε συμμετοχή

 

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

 

Ανακοίνωση για συμμετοχή στο Πρόγραμμα ΠΑ του Τμήματος Πληροφορικής

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Πληροφορικής, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 από 30/9/2011 ως 15/10/2011. Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

 

Ενημερωτική εκδήλωση (Παρασκευή, 6/5/2011)

Την Παρασκευή 6/5/11 και ώρα 10:00-12:30 στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Τεχνικές αναζήτησης εργασίας – Επικοινωνιακές τεχνικές, συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη" (αφίσα εκδήλωσης). Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

 

Ενημερωτική εκδήλωση ΠΑ (Δευτέρα 11/4/2011)

Τη Δευτέρα 11/4/11 και ώρα 10:00-14:00 στο φουαγιέ του αμφ. Αντωνιάδου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην Π.Α. του καλοκαιριού 2011 και του επόμενου ακαδημαϊκού έτος 11-12. Στην εκδήλωση θα υπάρχουν εκπρόσωποι και από το Γραφείο Διασύνδεσης.

 

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

 

Ενημερωτικό Σεμινάριο AIESEC (Τρίτη, 29/3/2011)

Την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτικό σεμινάριο σχετικά με τη συμμετοχή των φοιτητών στο Πρόγραμμα Διεθνούς Πρακτικής Άσκησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και στα Εθελοντικά Προγράμματα από το δίκτυο της AIESEC. Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα αυτό μπορείτε να βρείτε εδώ. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

 

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011