23ο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομολόγων του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων (EAERE)

Το 23ο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομολόγων του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων (EAERE) έλαβε χώρα στην Αθήνα από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου. Διοργανωτής του συνεδρίου ήταν το ICRE8 International Centre for Research on the Environment and the Economy σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά.
 
Το συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, και έλαβε πολύτιμη υποστήριξη από ελληνικά ιδρύματα και επιχειρήσεις και συγκεκριμένα το ALBA Graduate Business School, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, την Τράπεζα της Ελλάδος, τις Εκδόσεις Gutenberg, το οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος και την εφημερίδα Καθημερινή.
 
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου EAERE 2017 σχεδόν 150 συνεδρίες πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και το ALBA Graduate Business School με ποικίλες θεματικές όπως η κλιματική αλλαγή, βιώσιμη ανάπτυξη, περιβαλλοντική πολιτική, οικοσυστήματα και βιοποικιλότητα, ανανεώσιμη ενέργεια και πράσινη ανάπτυξη. Περισσότεροι από 800 οικονομολόγοι, ερευνητές και λήπτες αποφάσεων περιβαλλοντικής πολιτικής παραβρέθηκαν στο συνέδριο. Η πλειοψηφία των συνέδρων προήλθε από την Ευρώπη, ωστόσο το συνέδριο είχε παγκόσμια απήχηση καθώς υπήρξαν συμμετοχές και από απομακρυσμένες χώρες όπως η Χιλή, Νέα Ζηλανδία, Δημοκρατία της Κορέας, Ινδία και Ουρουγουάη.
 
Πρόεδροι του συνεδρίου ήταν από κοινού η Καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη και ο Καθηγητής Sir Partha Dasgupta, ενώ η επιστημονική επιτροπή απαρτίσθηκε από τους Καθηγητές Γιάννη Ιωαννίδη, Ανδρέα Παπανδρέου και Αναστάσιο Ξεπαπαδέα. Προσωπικότητες διεθνούς κύρους και ειδικοί σε θέματα περιβάλλοντος ανακοίνωσαν σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα, ενώ σε συνεδρίες σε θέματα πολιτικής έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για το σχεδιασμό εφαρμοσμένων περιβαλλοντικών πολιτικών. Υπήρξε επίσης, έκθεση επιστημονικών βιβλίων και περιοδικών με παρουσία των διεθνών εκδοτικών οίκων Springer Publishing, Cambridge University Press και University of Chicago Press, καθώς και των οργανισμών Environment for Development και Environmental Defense Fund. O εκδοτικός οίκος Elsevier και το νεοσύστατο επιστημονικό περιοδικό Nature Sustainability παραχώρησαν γενναιόδωρες χορηγίες. Οι κοινωνικές εκδηλώσεις του συνεδρίου έλαβαν χώρα στο Πάρκο Ελευθερίας, στους κήπους της Ακαδημίας Αθηνών και στο Ecali Club, προσφέροντας την ευκαιρία στους συνέδρους να συναναστραφούν, να συζητήσουν και να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία.
 
ID: 
326

Last updated: 19 July 2017