Σε κοινές δράσεις ΟΠΑ και Δήμος Αθηναίων

μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας


Στο πλαίσιο της στρατηγικής σύμπραξής του με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων, το οποίο και περιγράφει μια σειρά κοινών πρωτοβουλιών για τη διασύνδεση της ερευνητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.

«Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας σηματοδοτεί την ανάπτυξη μιας δημιουργικής και στενής συνεργασίας μέσω κοινών δράσεων, που θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη τόσο για τον Δήμο Αθηναίων όσο και για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών», τόνισε ο Πρύτανης του ΟΠΑ καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης.

«Σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και το αντίστροφο», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης. Και συνέχισε: «Είναι σημαντικό η εκπαίδευση να αποκτήσει περισσότερα στοιχεία από την πραγματική αγορά και τις συνθήκες εργασίας, αλλά και η εργασία να πλαισιωθεί από περισσότερη γνώση και εξειδίκευση. Αυτή η συνεργασία καθιστά συμμάχους ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη και τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Εγκαινιάζουμε μία σημαντική, κοινή πορεία για να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις στο μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης, αλλά κυρίως των νέων ανθρώπων».

Ειδικότερα, το πρόγραμμα συνεργασίας περιλαμβάνει:

• Πρακτική άσκηση φοιτητών του ΟΠΑ στον Δήμο Αθηναίων, επιδοτούμενη μέσω ΕΣΠΑ ή με συμμετοχή του Δήμου στο ιδιωτικό έργο ή με διμερείς συμβάσεις.

• Συνδιοργάνωση δράσεων ακαδημαϊκού και επαγγελματικού προσανατολισμού της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του ΟΠΑ, όπου ο Δήμος Αθηναίων θα παραχωρεί έναν χώρο ιδιοκτησίας του, όπως η Τεχνόπολη, ως μορφή χορηγίας προς το ΟΠΑ.

• Συνδιοργάνωση ημερίδας για την επιχειρηματικότητα.

• Συνεργασία για τον ετήσιο αγώνα δρόμου ΟΠΑ Run στο Πεδίον του Άρεως, με συνδιοργανώτρια αρχή την Περιφέρεια Αττικής.

• Δόμηση μέσω του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του ΟΠΑ στοχευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για υπηρεσίες και προσωπικό του Δήμου Αθηναίων (π.χ. διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, διασφάλιση ποιότητας, στρατηγικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός κ.ά.).

• Συνεργασία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ιδίως προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού.