Οι «πρώτοι των πρώτων» του ΟΠΑ μπαίνουν στα αμφιθέατρα

Οκτώ νέοι φοιτητές και νέες φοιτήτριες, που φέτος αρίστευσαν σε συνθήκες μεγάλου ανταγωνισμού, μοιράζονται τον ενθουσιασμό τους στη «σκιά» της πανδημίας. Διά ζώσης τα μαθήματα τον φετινό Οκτώβριο.


Μία ακαδημαϊκή χρονιά γεμάτη προκλήσεις ξεκινά για τα ΑΕΙ της χώρας μας, με τη «νέα γενιά» τους όμως να επιστρέφει στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, μετά από δυο έτη καραντίνας. Για τους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η χρονιά θα έχει μία ιδιαιτερότητα: περσινοί και φετινοί πρωτοετείς θα ζήσουν για πρώτη χρονιά την καθημερινότητα της πανεπιστημιακής ζωής, καθώς τη χρονιά που πέρασε τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας λειτούργησαν μόνο διαδικτυακά. Και μάλιστα θα τη βιώσουν σε συνθήκες ελέγχων και αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων που απαιτούνται για να κρατήσουν τη ζωή όλων των μελών της κοινότητας του Ιδρύματος ασφαλή.

Σε αυτό το πλαίσιο και αντιμετωπίζοντας πέραν των υγειονομικών προκλήσεων του προηγούμενου χρονικού διαστήματος και τις προκλήσεις ενός νέου, σύνθετου και απαιτητικού εξεταστικού συστήματος, οι «πρώτοι των πρώτων» του ΟΠΑ αρίστευσαν από πολλές διαφορετικές απόψεις.

Το δικό τους ακαδημαϊκό εξάμηνο, ωστόσο, δεν θα είναι «ψηφιακό». Με την ευχή της συνολικής επανόδου στην καθημερινότητα της πανεπιστημιακής ζωής, οι εκπρόσωποι της «νέας γενιάς» στο Ίδρυμα καταθέτουν στην «ΟΠΑ News» τις σκέψεις τους, περιγράφουν την ιδιότυπη εκπαιδευτική προετοιμασία πριν τις εξετάσεις τους και μοιράζονται τα όνειρά τους για τους επόμενους μήνες της φοιτητικής ζωής τους.


«Η εισαγωγή μου στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του ΟΠΑ με χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς το συγκεκριμένο Τμήμα αποτελούσε τη πρώτη μου επιλογή. Στόχος μου τώρα είναι να τιμήσω την καλή θέση εισαγωγής μου, να ασχοληθώ με ένα αντικείμενο που με ενδιαφέρει και με ευχαριστεί και, κυρίως, να περάσω καλά, βασικό στοιχείο κάθε φοιτητικής ζωής, κόντρα στις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία τα τελευταία χρόνια. Με βάση το τελευταίο, εύχομαι καλές διά ζώσης σπουδές και καλές εμπειρίες σε όλους τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές μου».

Νικόλαος Κοντεμενιώτης

Πρώτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών


«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την εισαγωγή μου στο αρχαιότερο Τμήμα του Πανεπιστημίου, αυτό της Οικονομικής Επιστήμης. Το Τμήμα αποτέλεσε την πρώτη μου επιλογή, λόγω του ολοκληρωμένου προγράμματος σπουδών που προσφέρει και της διεθνούς του αναγνώρισης. Ο συνδυασμός θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων ευελπιστώ να με βοηθήσει να κατανοήσω τον τρόπο λειτουργίας του οικονομικού συστήματος και να μου δώσει τα απαραίτητα εφόδια για μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο των επιχειρήσεων. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους καταξιωμένους καθηγητές του Πανεπιστημίου και ελπίζω να καταφέρω να αξιοποιήσω όλες τις ευκαιρίες που θα μου παρουσιαστούν. Εύχομαι καλή αρχή σε όλους τους συμφοιτητές μου».

Στυλιανός Ρουσάλης

Πρώτος Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης


«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την εισαγωγή μου στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ. Το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών του διαμορφώνει στελέχη άρτια καταρτισμένα, ικανά να αντεπεξέλθουν στο σύνολο των προκλήσεων που οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν στη σύγχρονη εποχή. Συνεπώς, οι απόφοιτοι του Τμήματος είναι άκρως ανταγωνιστικοί τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά εργασίας. Επέλεξα το συγκεκριμένο Τμήμα γιατί πιστεύω ότι θα μου προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να εκπληρώσω τους στόχους μου, εξασφαλίζοντας μια μακροχρόνια επιτυχημένη σταδιοδρομία μέσα στον ραγδαία μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό κόσμο. Θα ήθελα να συγχαρώ τους συμφοιτητές μου για την επιτυχία τους. Καλή μας αρχή!»

Αλέξης Μαρδάς

Πρώτος Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας


«Θα ήθελα να ευχηθώ καλές σπουδές σε όλους τους πρωτοετείς του ΟΠΑ και ειδικά στους συμφοιτητές μου στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μέσα από τις σπουδές μου πιστεύω πως θα αποκτήσω τα κατάλληλα εφόδια, τις γνώσεις και τις ικανότητες που προσφέρει το πλούσιο πρόγραμμα σπουδών και οι πολλαπλές δράσεις του Πανεπιστημίου. Στόχος μου είναι να ενταχθώ δυναμικά στον ανταγωνιστικό χώρο των επιχειρήσεων και να διεκδικήσω μια θέση στον τομέα της οικονομίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Περιμένω με χαρά την έναρξη των μαθημάτων και ανυπομονώ να συναντήσω όλους τους συμφοιτητές μου από κοντά».

Μυρτώ Χριστοδούλου

Πρώτη Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων


«Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που διαδραματίζει η οικονομία σε αρκετούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και στη λήψη αποφάσεων κέντριζε ανέκαθεν το ενδιαφέρον μου. Στοχεύοντας στη βαθύτερη κατανόηση των μηχανισμών της οικονομίας, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ δεν μπορούσε παρά να αποτελέσει τη μοναδική επιλογή για τις σπουδές μου, καθώς συνδυάζει τη σφαιρική προσέγγιση και τη διεξοδική ανάλυση μερικών από τους σημαντικότερους κλάδους της οικονομικής επιστήμης με ένα καταξιωμένο και άριστα καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό. Πιστεύω πως το συγκεκριμένο Τμήμα θα προσφέρει σε εμένα και στους συμφοιτητές μου όλες τις γνώσεις και τις ευκαιρίες ώστε να διακριθούμε ως επιστήμονες και επαγγελματίες».

Αναστασία-Αφροδίτη Μάκκα

Πρώτη Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής


«Η εισαγωγή στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ αποτελούσε στόχος μου ήδη από τις πρώτες τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οφείλω να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους των φετινών εξετάσεων, καθώς συμμερίζομαι τον κόπο τους σε αυτήν τη δυσμενή χρονιά. Η διά ζώσης διδασκαλία θα αποτελέσει μια δημιουργική αρχή για τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές μου φιλοδοξίες, γι’ αυτό και ελπίζω να καταστεί εφικτή με την έναρξη του φετινού έτους. Στόχος μου είναι η προσωπική μου ανέλιξη και η απόκτηση γνώσεων ώστε να διακριθώ στον τομέα του μάρκετινγκ. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί το πρώτο βήμα των ονείρων μου και ανταποκρίνεται στις γνωστικές μου επιθυμίες».

Δημήτριος Σωτηρίου

Πρώτος Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας


«Μετά από μια δύσκολη ομολογουμένως χ ρονιά, ιδίως λόγω της πανδημίας, κατάφερα να εισαχθώ πρώτη στο Τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΑ. Ήταν η πρώτη μου επιλογή, καθώς το πρόγραμμα σπουδών του πιστεύω πως θα μου δώσει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να καταφέρω να πραγματοποιήσω τα επαγγελματικά μου όνειρα. Τα μαθηματικά και ο προγραμματισμός ήταν από τα αγαπημένα μου μαθήματα στο λύκειο. Ιδιαίτερα ο προγραμματισμός με γοητεύει, γιατί εμπεριέχει στοιχεία δημιουργικότητας. Θέλω να συγχαρώ όλους τους επιτυχόντες πρωτοετείς φοιτητές του ΟΠΑ και να ευχηθώ καλές σπουδές».

Μυρτώ Μαρία Γκιούλου

Πρώτη Τμήματος Πληροφορικής


«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που κατάφερα να εισαχθώ στην πρώτη μου επιλογή, το Τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ. Το Τμήμα αυτό το επέλεξα διότι ανέκαθεν μου άρεσαν τα μαθηματικά και από την πρώτη στιγμή τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών του μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Επίσης, επειδή το Πανεπιστήμιό μας είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και εκσυγχρονισμένο, θεωρώ ότι θα με εξοπλίσει με τα κατάλληλα και απαραίτητα εφόδια, ώστε να είμαι ανταγωνιστική στον κλάδο των οικονομικών αναλύσεων της παγκόσμιας αγοράς εργασίας. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συμφοιτητές μου για την εισαγωγή τους στο Τμήμα και να μας ευχηθώ καλή αρχή!»

Δήμητρα Ρουσσοπούλου

Πρώτη Τμήματος Στατιστικής