Μία ακόμη παγκόσμια αναγνώριση

Σε κορυφαίες θέσεις διεθνώς για το 2022 φέρνει η ετήσια κατάταξη πανεπιστημίων του έγκυρου φορέα αξιολόγησης Quacquarelli Symonds (QS) τέσσερα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, το ΠΜΣ Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας κατατάχθηκε στην 76η θέση παγκοσμίως, το ΠΜΣ στην Επιχειρηματική Αναλυτική κατατάχθηκε στην 78η θέση, το ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική κατατάχθηκε στην 97η παγκοσμίως, ενώ το ΠΜΣ στη Διοικητική των Επιχειρήσεων με Διεθνή Προσανατολισμό (MBA International) διακρίθηκε μεταξύ των θέσεων 111-120 παγκοσμίως, κατακτώντας παράλληλα την 36η θέση στην Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα αυτά αντανακλούν τη στρατηγική επιδίωξη του Ιδρύματος για αριστεία.

Τα κριτήρια κατάταξης για τις αξιολογήσεις αυτές είναι η φήμη του Ιδρύματος στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα (thought leadership), η προοπτική απασχόλησης των αποφοίτων (employability), η απόδοση της επένδυσης στα ΠΜΣ (return on investment), η άποψη στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων που συνεργάζονται με ΠΜΣ (alumni outcomes), καθώς και τα ποσοστά γυναικών και αλλοδαπών σε φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό των ΠΜΣ (class & faculty diversity). Συγκριτικά με τον παγκόσμιο μέσο όρο, μάλιστα, τα προαναφερθέντα Προγράμματα του ΟΠΑ συγκέντρωσαν σημαντικά υψηλότερη βαθμολογία στα περισσότερα κριτήρια.

«Τα αποτελέσματα αυτά αναδεικνύουν το υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό έργο που προσφέρεται από την ακαδημαϊκή μας κοινότητα, χαρακτηρίζοντας την επίμονη προσπάθεια που καταβάλλεται από κάθε μέλος της για την υλοποίηση της στρατηγικής επιδίωξης του Ιδρύματος για αριστεία», δήλωσε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του ΟΠΑ, καθηγητής Βασίλης Βασδέκης.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την ανακοίνωση του διεθνούς φορέα αξιολόγησης Quacquarelli Symonds. Η κατάταξη του διεθνούς Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιχειρηματική Αναλυτική αντικατοπτρίζει την υπευθυνότητα του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, τη σκληρή δουλειά των φοιτητών και τη φήμη του ΟΠΑ», ανέφερε ο διευθυντής του ίδιου ΠΜΣ, αναπληρωτής καθηγητής Δαμιανός Χατζηαντωνίου. «Η συνεχής αξιολόγηση και η προσήλωση στην αριστεία, η πληρότητα του προγράμματος σπουδών και η στενή συνεργασία με την αγορά έχουν συμβάλει καθοριστικά σε αυτή την επιτυχία», τόνισε.

«Είμαστε για μία ακόμη φορά υπερήφανοι για τις επιδόσεις του MBA International στις διεθνείς κατατάξεις. Αυτές οι επιτυχίες αντικατοπτρίζουν τη συμβολή καθηγητών, φοιτητών, αποφοίτων και προσωπικού, καθώς και την αφοσίωση προς την ακαδημαϊκή αριστεία, τη διεθνή ανάπτυξη, τις στενές σχέσεις με την αγορά και τις δραστηριότητες ανάπτυξης καριέρας», σχολίασε από την πλευρά του ο καθηγητής Κλας-Έρικ Σόντερκβιστ, διευθυντής του ΠΜΣ στη Διοικητική των Επιχειρήσεων με Διεθνή Προσανατολισμό.

«Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική κατατάχθηκε στην 97η θέση παγκοσμίως στη λίστα Masters in Finance Rankings 2022 του διεθνούς φορέα αξιολόγησης Quacquarelli Symonds, διατηρώντας παράλληλα για δεύτερη συνεχή χρονιά την υψηλότερη θέση μεταξύ των αντίστοιχων ελληνικών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών», πρόσθεσε ο καθηγητής Απόστολος Μπάλλας, διευθυντής του συγκεκριμένου ΠΜΣ. «Τα αποτελέσματα αυτά επιβραβεύουν τη συστηματική προσπάθεια του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του Προγράμματος και τη δέσμευσή μας για παροχή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού έργου. Επιδιώκουμε την αριστεία σε όλα τα επίπεδα και στοχεύουμε σε ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον για όλα τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματός μας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τέλος, ο καθηγητής Γεώργιος Μπάλτας, διευθυντής του ΠΜΣ Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, δήλωσε: «Το μεταπτυχιακό μας κερδίζει άλλη μία σημαντική διεθνή διάκριση, η οποία αντανακλά την ποιότητα του εκπαιδευτικού και επιστημονικού έργου που προσφέρει. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που οι προσπάθειές μας αναδεικνύουν το Πανεπιστήμιό μας και τη χώρα μας διεθνώς. Ευχαριστώ θερμά όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Προγράμματος, που συνέβαλε στην επιτυχία αυτή με την ικανότητα και την ευσυνειδησία του».