Η προσφορά καθοριστικό συστατικό για το μέλλον

Για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών


Όνειρα για το μέλλον έχουμε όλοι μας, ακόμη και σήμερα που επικρατεί αβεβαιότητα για την ασφάλεια της υγείας όλων των ανθρώπων. Προτεραιότητα εταιρειών όπως η Chipita είναι να προσφέρουν τη στήριξή τους στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την αποτελεσματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Πέρα όμως από αυτό, τα όνειρα των νέων παραμένουν πάντα –τουλάχιστον για την Chipita– η πυξίδα προς το αύριο, καθώς η αξία της προσφοράς στην κοινωνία είναι διαχρονική. Οι νέοι και η συνοχή της κοινωνίας είναι το απαραίτητο συστατικό μιας επιτυχημένης συνταγής για την επόμενη μέρα.

Εδώ και 47 χρόνια, έχοντας την κοινωνία και τους νέους στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών της, η εταιρεία υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικών δράσεων, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε αξιόλογες προσπάθειες για τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών, που συνδημιουργούν ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε παιδιά

Η εταιρεία σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή» και την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος εγκαινίασαν πρόσφατα ένα νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) στη Λαμία. Με στόχο να προσφέρει εκπαιδευτική υποστήριξη, δημιουργική απασχόληση, αλλά και ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης, άνοιξε την πόρτα του σε παιδιά που προέρχονται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ανεξαρτήτως θρησκείας ή καταγωγή τους. Αναγνωρίζοντας την αξία της πρωτοβουλίας, η Chipita ανέλαβε την κάλυψη των εξόδων για τη λειτουργία του νέου Κέντρου, συμβάλλοντας έτσι στο πολύτιμο έργο του.

Η ενέργεια αυτή έρχεται ως συνέχεια της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας με την «Αποστολή», από το 2017. Η Chipita, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του αντίστοιχου ΚΔΑΠ στα Ιωάννινα, καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα, δίνοντας μια δημιουργική διέξοδο σε περισσότερα από 600 παιδιά τα τελευταία 4 χρόνια.

Ταξιδεύοντας σε ακριτικά νησιά

Για 3η συνεχή χρονιά η εταιρεία στέκεται αρωγός της Ομάδας Αιγαίου, ενθαρρύνοντας και ενδυναμώνοντας το πολύτιμο έργο της στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Οι κοινές αξίες που μοιράζονται οι δύο οργανισμοί τούς οδηγούν ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες κοινωνίες. Ιδίως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε, το έργο της Ομάδας έχει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα. Στον φετινό Διάπλου, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, 50 εθελοντές, μεταξύ των οποίων και γιατροί 14 ειδικοτήτων, επισκέφθηκαν 13 ακριτικά νησιά, όπου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.246 ιατρικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους. Παράλληλα, υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα υποδομής.

Ενισχύοντας νέους φοιτητές με σύγχρονες δεξιότητες

Μία νέα πρωτοβουλία προσφοράς εγκαινίασε την προηγούμενη χρονιά η εταιρεία σε ένα πεδίο με ξεχωριστό ενδιαφέρον και προκλήσεις: τον ακαδημαϊκό χώρο και τους νέους που προετοιμάζονται σήμερα για να αποτελέσουν την επόμενη γενιά του ελληνικού δημιουργείν. Η πρώτη συνεργασία με εκπαιδευτικό ίδρυμα μεταλυκειακών σπουδών, για τη στήριξη φοιτητών μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια, υπήρξε οπωσδήποτε πολλά υποσχόμενη. Τα σεμινάρια πρόσφεραν σε 25 φοιτητές γνώσεις και δεξιότητες που ξεπερνούσαν τα όρια της ακαδημαϊκής θεωρίας. Στόχος τους ήταν να ενισχύσουν τους φοιτητές προκειμένου να απαντήσουν στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των εταιρειών, διαμορφώνοντας μία ισχυρή επαγγελματική προσωπικότητα. Δεξιότητες όπως η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία ήταν θέματα που παρουσιάστηκαν και ενισχύθηκαν στο πλαίσιο των σεμιναρίων.

Επενδύοντας στην αξία του αθλητικού πνεύματος

Διαχρονικά η Chipita δείχνει την ειλικρινή και ουσιαστική στήριξή της προς τον αθλητισμό μέσω χορηγιών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μέσω των χορηγιών που υλοποιεί στοχεύει στην αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών προς τη νέα γενιά, αλλά και προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, όπως είναι η συνεργασία της με τη διεθνή διοργάνωση της Euroleague Basketball.

Οι εταιρείες –και οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτές– είναι σημαντικό να επενδύουν στα όνειρα και να πιστεύουν σε αυτά. Να προσπαθούν, μέσα από δράσεις, καθημερινά να δίνουν τις κατάλληλες βάσεις και τα εφόδια στη νέα γενιά ώστε να πετύχει τους στόχους της, δημιουργώντας παράλληλα ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Η αλληλεγγύη προς τις κοινωνίες, ιδιαίτερα σε περιόδους αβεβαιότητας, αποτελεί μια φωτεινή αχτίδα ελπίδας και υπόσχεσης ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας.